بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا آمادگی دارد تا در صورت لزوم، از مجموعه گسترده ابزارهای سیاست پولی خود برای جلوگیری از وخامت سریع شرایط مالی و اقتصادی استفاده کند؛ اما این اقدام تنها در صورتی انجام خواهد شد که نقدینگی در بازارها تمام شود یا بازارها دچار بی‌نظمی شوند.

به گزارش میهن بلاکچین، این موضوع را سوزان کالینز (Susan Collins)، رئیس فدرال رزرو بوستون، در گفت‌وگویی با فایننشال تایمز اعلام کرد و گفت که بانک مرکزی «کاملاً آماده است» تا در صورت نیاز از بازارها حمایت کند.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

فدرال رزرو برای کاهش نقدینگی آمادگی دارد

هرچند به‌طور کلی پذیرفته شده که فدرال رزرو همواره آماده است به‌سرعت برای جلوگیری از هرج‌ومرج در بازارها وارد عمل شود، اظهارات کالینز در شرایطی مطرح شده که شاهد فروش گسترده دارایی‌ها در بازار سهام و اوراق قرضه بوده‌ایم؛ وضعیتی که نگرانی‌ها درباره سلامت نظام مالی ایالات متحده را افزایش داده است.

منبع: والتر بلومبرگ
منبع: والتر بلومبرگ

با این حال، کالینز تأکید کرد:

در حال حاضر نگرانی خاصی درباره نقدینگی دیده نمی‌شود.

او افزود:

اگر این وضعیت تغییر کند، سیاست‌گذاران ابزارهایی در اختیار دارند تا به نگرانی‌های مربوط به عملکرد بازار یا کمبود نقدینگی پاسخ دهند.

اظهارات کالینز برای سرمایه‌گذاران اهمیت بیشتری دارد؛ چرا که او یکی از اعضای دارای حق رأی در کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) در سال جاری است. این کمیته ۱۲ نفره مسئول تعیین نرخ‌های بهره در ایالات متحده هستند.

این اطمینان‌دهی در حالی مطرح شده که بازارها تحت‌تأثیر اعلام تعرفه‌های جدید از سوی رئیس‌جمهور ترامپ، نوسانات قابل توجهی را تجربه کرده‌اند. بازار خزانه‌داری آمریکا که نقشی کلیدی در سیستم مالی جهانی دارد، نوسان شدیدی داشته و نرخ بازدهی اوراق ۱۰ ساله طی هفته گذشته ۰.۵٪ افزایش یافته و به ۴.۵٪ رسیده که برای دارایی با این سطح از ثبات، حرکتی بزرگ محسوب می‌شود.

کالینز تصریح کرد که در چنین شرایطی، کاهش نرخ بهره اضطراری لزوماً گزینه اول فدرال رزرو نخواهد بود. او گفت:

نرخ بهره ابزار اصلی سیاست پولی ماست، اما قطعاً تنها ابزار نیست و شاید بهترین راه‌حل برای چالش‌های نقدینگی یا عملکرد بازار هم نباشد.

اریک روزنگرن (Eric Rosengren)، رئیس سابق فدرال رزرو بوستون نیز بیان کرد که اقدامات فدرال رزرو بسته به شرایط بازار متغیر خواهد بود و تصمیم‌گیری‌ها براساس آنچه در بازار می‌گذرد اتخاذ می‌شود.

هرچند کالینز و سایر اعضای کمیته FOMC در نشست ماه مارس تصمیم گرفتند نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارند، اما مهم‌ترین پیام آن جلسه، کاهش شدت سیاست انقباضی فدرال رزرو از طریق کاهش سقف بازخرید اوراق خزانه تا ۸۰٪ بود.

نگرانی فدرال رزرو از تأثیرات اقتصادی تعرفه‌ها

با اینکه تضمین نقدینگی فدرال رزرو واکنش مثبتی در بازارها و قیمت بیت کوین به‌دنبال داشته، برخی از مقامات این نهاد درباره پیامدهای اقتصادی تعرفه‌های پیشنهادی ترامپ هشدار داده‌اند.

جان ویلیامز (John Williams)، رئیس فدرال رزرو نیویورک، هشدار داد که این تعرفه‌ها می‌توانند به «افزایش شدید تورم»، افزایش بیکاری و «تضعیف قابل توجه رشد اقتصادی» ایالات متحده منجر شوند.

سوزان کالینز نیز نگرانی‌های تورمی را تأیید کرده و گفته است که پیش‌بینی می‌کند در نتیجه این تعرفه‌ها، نرخ تورم در سال جاری «به‌راحتی از ۳٪ فراتر برود».

او اشاره کرد که فدرال رزرو «تسهیلاتی ثابت و دائمی برای حمایت از عملکرد بازارها در اختیار دارد» که هم‌اکنون نیز فعال هستند؛ موضوعی که از آمادگی بانک مرکزی برای سناریوهای مختلف حکایت دارد.

در همین حال که بازارها به سخنان فدرال رزرو واکنش مثبتی نشان داده‌اند، چین در واکنشی متقابل، تعرفه‌های خود بر کالاهای آمریکایی را به ۱۲۵٪ افزایش داده است.

سیاست‌های فدرال رزرو چگونه بر بازارها اثر می‌گذارد؟

سیاست‌های فدرال رزرو تأثیری گرانشی بر بازارهای جهانی دارند، زیرا نقدینگی دلاری – یعنی سهولت استفاده از دلار برای سرمایه‌گذاری و تراکنش – نقش تعیین‌کننده‌ای در حرکت بازارها دارد. نقدینگی همچنین تأثیر بسزایی بر قیمت دارایی‌های دیجیتال، از جمله بیت کوین، دارد.

این موضوع در مقاله‌ای دانشگاهی در سال ۲۰۲۴ نیز مورد تأیید قرار گرفته است. در این مقاله که توسط جینشا ژائو (Jinsha Zhao) و جی میائو (J Miao) از دانشگاه کینگستون لندن نوشته شده، آمده است که نقدینگی دلاری «تأثیر قابل توجهی بر قیمت بیت کوین دارد».

به گفته نویسندگان این تحقیق، این رابطه پس از همه‌گیری کووید-۱۹ تقویت شده و شرایط نقدینگی بیش از ۶۵٪ از تغییرات قیمت بیت کوین را توضیح می‌دهد. آن‌ها نوشتند:

پس از همه‌گیری، [نقدینگی پولی] مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده قیمت بیت کوین است و حتی از شاخص‌های بنیادین شبکه بیت کوین هم تأثیر بیشتری دارد.

لین آلدن (Lyn Alden)، تحلیلگر اقتصاد کلان نیز در مقاله‌ای در ماه سپتامبر به نتیجه مشابهی رسید و بیت کوین را «شاخص سنجش نقدینگی جهانی» نامید. او رابطه بین قیمت بیت کوین و شاخص جهانی M2 (شاخص گسترده عرضه پول در اقتصادهای بزرگ دنیا) را برجسته کرد.

منبع: لین آلدن
منبع: لین آلدن

بر اساس گزارشی، افزایش نقدینگی جهانی و بهبود چرخه کسب‌وکار در گذشته همواره با قدرت پیش‌بینی بالایی برای قیمت بیت کوین همراه بوده‌اند. روندهای مربوط به نقدینگی و چرخه کسب‌وکار نشان می‌دهند که قیمت بیت کوین ممکن است در سه‌ماهه دوم سال جاری میلادی (بهار ۱۴۰۴) در مسیر بازیابی قرار گیرد.

source

توسط blogcheck.ir