برقراری تماس یا ارسال پیامک‌های برون‌مرزی تا همین چند سال پیش بسیار پرهزینه بود، اما با کمک اپلیکیشن‌های پیام‌رسان مدرن مانند واتساپ (Whatsapp)، پرداخت هزینه برای تماس‌ها و پیام‌های فرامرزی دیگر معنایی ندارد.

به گزارش میهن بلاکچین، تحلیل‌گران شرکت سرمایه‌گذاری اندریسن هوروویتز (a16z)، معتقدند که استیبل کوین‌ها می‌توانند همین نقش را در حوزه انتقال پول ایفا کنند؛ دموکراتیزه کردن صنعت پرداخت با حذف واسطه‌های سنتی.

اظهارات بنیاد a16z درباره نقش استیبل کوین‌ها در حوزه پرداخت بین‌الملل

این شرکت در یک پست وبلاگی در روز چهارشنبه (۲۰ فروردین) نوشت:

همان‌طور که واتساپ تماس‌های بین‌المللی پرهزینه را متحول کرد، پرداخت‌های مبتنی بر بلاکچین و استیبل‌ کوین‌ها نیز در حال دگرگون‌کردن رویه انتقال پول در سطح جهانی هستند.

زیرساخت فعلی پرداخت در سطح جهانی، شبکه‌ای پیچیده از پایانه‌های فروش، پردازش‌گرهای پرداخت، بانک‌های پذیرنده، بانک‌های صادرکننده، بانک‌های کارگزار، مراکز تبادل ارز و شبکه‌های کارت اعتباری است.

علاوه بر این، هر یک از این واسطه‌ها کارمزدهایی دریافت می‌کنند و باعث ایجاد تأخیر در تراکنش‌ها می‌شوند و در نتیجه، انتقال بین‌المللی پول را به فرآیندی پرزحمت تبدیل می‌کنند. کارشناسان a16z معتقدند که کارمزد حواله‌ها می‌تواند به ۱۰٪ برسد؛ درست مانند زمانی که تماس یا پیامک فرامرزی، محدود و پرهزینه بود، پیش از آنکه پیام‌رسان‌های فوری وارد شوند.

بنیاد a16z در این مطلب آورده است:

استیبل‌ کوین‌ها گزینه‌ای نو و مستقل ارائه می‌کنند. به‌جای سرهم‌بندی سیستم‌های کند، پرهزینه و منسوخ‌شده، استیبل‌ کوین‌ها به‌صورت روان و یکپارچه روی بستر بلاکچین‌های جهانی جریان می‌یابند.

در حال حاضر، استیبل‌ کوین‌ها هزینه حواله‌ها را به‌شدت کاهش می‌دهند؛ ارسال ۲۰۰ دلار از آمریکا به کلمبیا با روش‌های سنتی ۱۲.۱۳ دلار هزینه دارد؛ در حالی که با استفاده از استیبل‌ کوین‌ها، این هزینه تنها ۰.۰۱ دلار است.

و این تنها مربوط به حواله‌ها نیست؛ استیبل‌ کوین‌ها می‌توانند در مقیاسی گسترده باعث بهبود پرداخت‌های بین کسب‌ و کارها (B2B) نیز شوند. a16z مثالی از تراکنش‌های تجاری از مکزیک به ویتنام می‌آورد که پردازش آن‌ها بین سه تا هفت روز زمان می‌برد و هزینه آن‌ها برای هر ۱۰۰۰ دلار، بین ۱۴ تا ۱۵۰ دلار است. این تراکنش‌ها از پنج واسطه مختلف عبور می‌کنند که هرکدام بخشی از کارمزد را برای خود برمی‌دارند. به گفته این شرکت، با پذیرش استیبل‌ کوین‌ها، چنین تراکنش‌هایی می‌توانند تقریبا رایگان و آنی شوند.

برخی شرکت‌های بزرگ به این موضوع توجه کرده‌اند. اسپیس‌ ایکس (SpaceX)، شرکت متعلق به ایلان ماسک، هم‌اکنون از استیبل‌ کوین‌ها برای مدیریت خزانه شرکتی خود استفاده می‌کند تا در برابر نوسانات نرخ ارز محافظت شود.

بنابراین، نباید تعجب کرد که مجموع ارزش بازار استیبل‌ کوین‌ها از ۲۰۰ میلیارد دلار عبور کرده یا این‌که ارزش سالانه تراکنش‌های انجام‌شده با استیبل‌ کوین‌ها در سال ۲۰۲۴ به ۱۵.۶ تریلیون دلار رسیده است؛ رقمی که به‌ترتیب ۱۱۹٪ و ۲۰۰٪ بیشتر از ارزش تراکنش‌های ویزا (Visa) و مسترکارد (Mastercard) است.

با این حال، رشد استیبل‌ کوین‌ها بی‌چالش نیز نبوده است. نهادهای نظارتی استفاده از آن‌ها را زیر ذره‌بین برده‌اند و به گفته a16z، این موضوع «پل زدن بین امور مالی سنتی و استیبل‌ کوین‌ها را به‌شدت دشوار کرده است.»

اما حالا این فضا در حال تغییر است، چراکه سیاست‌گذاران به‌طور فعال مشغول تدوین قوانین مختلف برای به‌ رسمیت‌ شناختن و تنظیم مقررات مربوط به استیبل‌ کوین‌ها در ایالات متحده هستند. a16z نوشته است:

طرح قانونی جدیدی که به‌زودی منتشر خواهد شد، می‌تواند مسیر را برای پذیرش گسترده‌تر و ادغام استیبل‌ کوین‌ها در نظام مالی جهانی هموار کند.

با توجه به تغییرات سریع حوزه مالی و نزدیک‌تر شدن ارزهای دیجیتال

به جریان اصلی، استیبل‌ کوین‌ها می‌توانند به نیرویی تحول‌آفرین برای آینده پول تبدیل شوند.

source

توسط blogcheck.ir