سیاست تعرفه‌ای تهاجمی جدید «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که هفته گذشته اعلام شد، بازارهای مالی جهانی را دچار آشفتگی کرده است؛ به‌طوری‌که سرمایه‌گذاران حوزه کریپتو نیز آسیب دیده‌اند و هزاران میلیارد دلار از ارزش شاخص‌های سهام جهانی کاسته شده است.

به گزارش میهن بلاکچین، روز دوشنبه، قیمت بیت کوین پس از کاهش به زیر ۷۵٬۰۰۰ دلار در ساعات اولیه معاملات، اندکی بهبود یافت. این ارز دیجیتال اکنون در محدوده ۸۰٬۰۰۰ دلار نوسان دارد و در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۳٪ رشد داشته است.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

تأثیر سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ بر بازارهای مالی و واکنش بیت کوین به افزایش بازدهی اوراق خزانه

با این حال، نوسانات بیشتری در راه است؛ چرا که سرمایه‌گذاران تلاش می‌کنند با نظم اقتصادی جدید جهانی تحت هدایت ترامپ کنار بیایند. یکی از کلیدهای فهم این وضعیت، توجه به بازار اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا است.

به‌گفته لین آلدن (Lyn Alden)، تحلیل‌گر کلان اقتصادی و متخصص کریپتو در پلتفرم ایکس (X)، در روز دوشنبه همزمان با سقوط بازار سهام، نرخ بازدهی اوراق قرضه افزایش یافت. اما چرا باید این موضوع برای سرمایه‌گذاران کریپتو یا طرفداران بیت کوین اهمیت داشته باشد؟

مایکل لبوویتز (Michael Lebowitz)، مدیر سبد در شرکت ریا ادوایزرز (RIA Advisors)، در گفتگویی بیان کرد:

خیلی چیزها را نمی‌توان با یک روایت ساده توضیح داد. به احتمال زیاد، وقتی مردم سهام خود را فروختند، دیگر نیازی به اوراق به عنوان پوشش ریسک نداشتند و آن‌ها را هم فروختند.

او افزود:

من همیشه در چنین شرایطی با احتیاط صحبت می‌کنم؛ مثلاً نمی‌گویم شاید چین فروشنده بوده یا شاید بازار تصور می‌کند تعرفه‌ها تورمی هستند، چون نوسانات این بازارها بیش از حد زیاد است.

زمانی‌که سرمایه‌گذاران اوراق خزانه آمریکا را می‌خرند، در ازای آن بازده دریافت می‌کنند. اگر تقاضا برای این اوراق بالا باشد، قیمت اوراق بالا رفته و نرخ بازدهی کاهش می‌یابد و اگر تقاضا کاهش یابد، نرخ بازدهی افزایش پیدا می‌کند.

افزایش بازدهی در روز دوشنبه، به‌ویژه در اوراق ۱۰ ساله، نشان‌دهنده کاهش تقاضا برای این اوراق بود. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که سرمایه‌گذاران برای تأمین نقدینگی، اوراق خزانه را نیز مثل سایر دارایی‌ها به فروش می‌گذارند.

به‌طور معمول، افزایش بازدهی نشانه‌ای از انتظار برای رشد اقتصادی قوی‌تر یا تورم بالاتر است، در حالی‌که کاهش بازدهی اغلب حاکی از فرار به دارایی‌های امن یا چشم‌انداز ضعیف اقتصادی است.

نیروهای بازار

کارشناسان معتقدند افزایش بازدهی نشانه‌ای از نیروهای شدیدتر بازار، به‌ویژه رشد کند اقتصادی و انتظارات تورمی فزاینده است.

گرگ ماگادینی (Greg Magadini)، مدیر بخش مشتقات در شرکت امبردیتا (Amberdata)، بیان کرد که تعرفه‌های ترامپ ممکن است به‌طور مستقیم به فشارهای تورمی دامن بزنند.

او افزود:

اما یک خطر نگران‌کننده دیگر نیز وجود دارد. چه می‌شود اگر به‌جای مواجهه با یک جنگ صرفا تجاری، طلبکاران بین‌المللی ما خرید اوراق خزانه را تحریم کنند؟

به بیان دیگر، در واکنش به تعرفه‌های سخت‌گیرانه ترامپ، سایر کشورها ممکن است اقدام به فروش اوراق خزانه آمریکا کنند.

مایک کیهیل (Mike Cahill)، مدیرعامل دورو لبز (Douro Labs)، اظهار داشت:

افزایش بازدهی در حالی‌که سهام سقوط می‌کند، پیامی روشن دارد: بازار فکر می‌کند دست فدرال رزرو بسته است.

او افزود:

اگر تورم پایداری بیشتری نسبت به پیش‌بینی‌ها داشته باشد، ممکن است بانک‌های مرکزی مجبور شوند شرایط مالی سخت‌گیرانه را برای مدت طولانی‌تری حفظ کنند.

به گفته او، این امر برای دارایی‌های پرریسک خبر خوبی نیست. بیت کوین و بازار گسترده‌تر کریپتو معمولاً همبستگی زیادی با دارایی‌های پرریسکی همچون سهام تکنولوژی دارند و در محیط نرخ بهره پایین عملکرد بهتری داشته‌اند.

هرچند بیت کوین در روز دوشنبه کاهش داشت، واکنش آن نسبت به افزایش بازدهی اوراق قرضه چندان شدید نبود. متیو سیگل (Matthew Sigel)، رئیس بخش تحقیقات دارایی‌های دیجیتال در ون اک (VanEck)، اظهار داشت:

با وجود افزایش چشمگیر بازدهی اوراق ۱۰ ساله در روز دوشنبه، واکنش بیت کوین به‌طور قابل‌توجهی ملایم بود.

او افزود:

برخلاف سال ۲۰۲۲، افزایش بازدهی منجر به فروش اجباری یا نوسانات شدید در بازار کریپتو نشد که نشان می‌دهد بیت کوین ممکن است در حال فاصله گرفتن از حساسیت‌های کلان قدیمی باشد.

روایت «واگرایی» یا Decoupling، اخیراً در کریپتو توییتر بار دیگر مطرح شده است. آیا این بار واقعاً چنین اتفاقی در حال رخ دادن است؟

source

توسط blogcheck.ir