اسکانیا درسا؛ گران ترین اتوبوس مونتاژی بازار

اسکانیا درسا یکی از اتوبوس‌های بین شهری ایران است که در اواسط دهه ۹۰ شمسی وارد بازار شد. این اتوبوس اکنون یکی از گرا‌ن‌ترین اتوبوس‌های کارکرده بازار محسوب می‌شود. 






اسکانیا یکی از بزرگترین برندهای خودروهای کار و تجاری در دنیا محسوب شده که محصولاتش در ایران نیز بسیار محبوب و با سابقه هستند. اسکانیا نه تنها در بخش کشنده فعال بوده بلکه ید طولایی در تولید انواع مختلف اتوبوس‌های شهری و بین شهری دارد که خوشبختانه برخی از آنها هم در ایران عرضه شده‌اند. 

عقاب افشان شرکتی است که در ایران به عنوان نماینده اصلی اتوبوس‌های اسکانیا فعالیت کرده و سال هاست که اتوبوس‌های این اروپایی خوشنام را مونتاژ و به فروش می‌رساند. اسکانیا درسا را باید یکی از آخرین محصولاتی دانست که پیش از تشدید شدن تحریم‌ها توانست توسط عقاب افشان در ایران مونتاژ شده و تبدیل به یکی از لوکس ترین اتوبوس‌ها شود. 

اسکانیا درسا برای اولین بار در سال ۱۳۹۲ رونمایی شد و سرانجام دو سال بعد به تولید انبوه رسید. این اتوبوس در شاخه اتوبوس‌های بین شهری قرار داشته و یک اتوبوس VIP محسوب می‌شود. درسا پس از مارال قرار گرفته و از تمام جهات محصولی بروزتر و لوکس‌تر از اسکانیا مارال محسوب می‌شود. 

طراحی ظاهری 

اتوبوس اسکانیا درسا از نظر طراحی ظاهری نسبت به اتوبوس‌های دیگر در بازار کشورمان، البته غیر از اتوبوس‌هایی که اخیرا وارد کشور شده چهره لوکس‌تر و مدرن تری دارد. در نمای جلوی این اتوبوس چراغ‌های اصلی به صورت دایره‌های کوچک جدا از هم طراحی شده و در بخش سپر نیز تنها چراغ‌های مه شکن قرار گرفته‌اند. 

چهره و طراحی اتوبوس درسا علیرغم سادگی و مینیمال بودن همچنان جذاب بوده و نمی‌توان به آن نقد خاصی وارد کرد. در نمای عقب این اتوبوس هم چراغ‌های اصلی درست مانند جلو به صورت دایره‌های جداگانه طراحی شده‌اند. علاوه بر این تنها قشمت‌های خروجی هوای موتور نیز دیگر بخش‌هایی است که در نمای عقب وجود دارد. 

کابین و اتاق

اسکانیا درسا همانطور که اشاره کردیم یک اتوبوس VIP بوده و به همین خاطر ظرفیت صندلی‌های آن ۲۵ نفره است. با توجه به سن و سال این اتوبوس چندان نمی‌توان کابین و خصوصا داشبورد آن را مدرن دانست اما همچنان این اتوبوس یکی از گزینه‌های خوب برای کاربری‌های VIP بوده و ساختار کابین همچنان عالی است. 

داشبورد سمت راننده در اتوبوس اسکانیا درسا کاملا پوشیده از کلیدهای فیزیکی مختلف است که برای کنترل بخش‌های این اتوبوس مربوط می‌شود. مقابل راننده یک فرمان ساده البته با کلیدهای کنترلی قرار گرفته و همچنین صفحه کیلومتر شمار هم به صورت تمام آنالوگ البته به همراه یک نمایشگر دیجیتالی کوچک بوده که تمام اطلاعات را به راننده نمایش می‌دهد. 

عایق بندی کابین این اتوبوس بدون ضعف بوده و همچنین سیستم نورپردازی آن هم تکمیل است. سیستم تهویه مطبوع اتوبوس درسا نیز کاملا پاسخگوی کابین بوده و کابین استراحت راننده هم با سیستم تهویه مستقل همراه شده است. در پشت هر صندلی سیستم مالتی مدیا تعبیه شده که قابلیت اتصال بلوتوث، وای فای و … را پشتیبانی می‌کند. 

سیستم مالتی مدیای مختص راننده دارای پورت‌های برای اتصال دوربین عقب و رکاب همراه شده و نکته جالب توجه اینجاست که حتی کابین استراحت راننده هم دارای مانیتور و سیستم پخش مجزاست. همچنین اتوبوس درسا به سیستم آمپلی فایر و میکروفن برای ارتباط با مسافرین هم تجهیز شده که در اتوبوس‌های VIP رایج است. 

مشخصات فنی اسکانیا درسا

اتوبوس اسکانیا درسا در بخش فنی به یک موتور ساخت اسکانیا مجهز شده که با کد DC13107 شناخته می‌شود. این موتور از نوع ۶ سیلندر ۱۲.۷ لیتری است که توان تولید ۴۱۰ اسب بخار قدرت و ۲۰۰۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. ضمن اینکه این موتور به سیستم توربوشارژ و اینترکولر هم مجهز شده و استاندارد آلایندگی آن یورو ۳ است. 

گیربکس اتوبوس اسکانیا درسا از نوع اتوماتیک ۸ سرعته بوده که با سیستم تعویض دنده هوشمند همراه شده و ریتاردر ۶ مرحله‌ای را هم دارد. سیستم تعلیق این اتوبوس در محور جلو از نوع بادی به همراه دو کمک فنر جناغی دوبل است. محور عقب نیز بادی چهار بالون به همراه چهار کمک فنر است تا سیستم تنظیم ارتفاع را هم داشته باشد. 

امکانات ایمنی و رفاهی 

اسکانیا درسا به امکانات کاملی نظیر یخچال و قهوه جوش، سیستم الکتریکی ضد سرقت، سیستم ایمنی برای درهای بادی (درها در صورت قرار گرفتن مسافر بین آن‌ها به صورت اتوماتیک باز می‌شوند)، سیستم اعلام حریق (هشدار برای حریق)، سپر جلو به صورت بازشو برای دسترسی راحت‌تر به بکسل‌بند، شیشه‌های جانبی و عقب خم دوجداره از نوع امن، دو عدد آینه کنار برقی و قابل تنظیم از داخل و مجهز به گرمکن، شیشه بالابر برقی برای راننده، چراغ پله‌های ورودی و خروجی، آفتابگیر برقی برای شیشه جلو، ریموت کنترل، در موتور اتوماتیک، ترمز پنوماتیک برای چرخ‌های جلو و عقب با سیستم دیسکی (دارای مخزن باد جداگانه)، ترمز ضد قفل ABS و ترمز الکترونیکی EBS، ترمز موتور (ترمز اگزوز)، سیستم ضد لغزش TC و سیستم الکترونیکی پایداری حرکت برای بهبود حفظ تعادل خودرو مجهز شده است.

source

توسط blogcheck.ir