به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
گدعون ساعر با اشاره به تغییرات ژئوپولیتیکی اخیر به روزنامه فیگارو، اعلام کرد: وضعیت کنونی با گذشته متفاوت است. در کاخ سفید ریاست جمهوری قاطع‌ تر روی کار است و ایران نیز دولت جدیدی دارد. اروپایی‌ ها نیز پس از تحولات اخیر، نگاه واقع‌ بینانه‌ تری به تهران پیدا کردند.


به دلیل جنگ اوکراین که نقش ایران در حمایت از روسیه را عیان کرد و حملات مستقیم ایران در آوریل و اکتبر ۲۰۲۴ که قدرت نیروهای نیابتی آن مانند حماس و حزب‌الله را به‌ ویژه پس از حمله حماس در هفتم اکتبر تحت عنوان عملیات طوفان الاقصی برجسته ساخت.


اگر ایران بدون در اختیار داشتن سلاح هسته‌ ای توانسته این‌ گونه در تحولات منطقه نقش‌ آفرین باشد، دستیابی به چتر هسته‌ ای چه تبعاتی به دنبال خواهد داشت. بنابراین انتظار می رود جامعه بین‌ المللی با عزم بیشتری وارد عمل شود. با این حال این مسئله به معنای خوش‌ بینی نسبت به احتمال دستیابی به توافق نیست. زیرا شکاف میان مواضع ایران و آمریکا همچنان عمیق است.


گمانه زنی در مورد شکست دیپلماسی و مذاکرات ایران و آمریکا درست نیست اما نباید اجازه داد ایران به یک قدرت هسته‌ ای تبدیل شود. هدف تل آویو اینکه تهران به یک قدرت هسته‌ای تبدیل نشود. اکنون فرصتی تاریخی برای تحقق این هدف به‌ وجود آمده و اجماع جهانی بی‌ سابقه‌ ای وجود دارد. اراده‌ای مشترک میان واشنگتن و پاریس نیز دیده می‌ شود.


اگر توافقی با ایران حاصل نشود و تضمینی درخصوص خودداری از تولید سلاح هسته‌ ای به‌دست نیاید، ایران با واکنشی بی‌ سابقه از جمله حملات هوایی شدید مواجه خواهد شد.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir