به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
فاطمه مقصودی با اشاره به ضرورت خروج بانک ها از بنگاه داری، اعلام کرد: بانک ها با استفاده از سپرده های مردم به جای حمایت از تولید و تسهیلات دهی، سرمایه ها را چندین برابر کرده و به فعالیت های اقتصادی خارج از حوزه بانکی روی آوردند. این اقدام باید کنترل و متوقف می شد.
بسیاری از بانک ها به ویژه بانک های خصوصی به خروج از بنگاه داری تمکین نمی کنند و برخی سرمایه های مردم را به ارز تبدیل کرده و در کشورهایی مانند دبی و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس سرمایه گذاری میکنند.
همچنین تعداد زیادی از بانک ها مالک املاک، مستغلات و شرکت های بزرگ با درآمدهای هنگفت هستند. بنابراین نهادهای نظارتی، دولت و مجلس باید با جدیت بیشتری به مسئله بنگاه داری بانک ها مخصوصاً بانک های خصوصی، ورود کرده و مانع گسترش این پدیده شوند.
این روند منجر به افزایش تورم و نارضایتی عمومی است. بانک ها باید اموال مازاد را واگذار و منابع مالی را به چرخه اقتصاد بازگردانند اما حتی سیاست مولدسازی نیز به درستی اجرایی نشده و آنها همچنان از این اقدام خودداری می کنند.
اجرای دقیق قوانین نظارتی حائز اهمیت و مهم تر از وضع قوانین جدید، نظارت بر اجرای صحیح آنها است. بانک ها با اجاره های سرسام آور ساختمان های گران قیمتی که در اختیار دارند بر نرخ گذاری بازار تأثیر گذاشته و زمینه افزایش چند برابری اجاره بها را فراهم می کنند. بنابراین ساماندهی این وضعیت باید در اولویت نظارتی قرار گیرد.
انتهای پیام
source