به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
عباس علی‌ آبادی با اشاره به اقدامات انجام شده برای افزایش ظرفیت تولید برق و کاهش ناترازی موجود، اعلام کرد: ناترازی چالش جدیدی نیست و رئیس جمهور تاکید ویژه ای بر حل آن دارد. ظرفیت تولید برق در 7 ماه گذشته با بهره‌ برداری از نیروگاه‌ های تجدیدپذیر، حرارتی و کوچک‌ مقیاس حدود ۱۵۰۰ مگاوات افزایش یافت.


در بخش نیروگاه‌ های حرارتی در این بازه زمانی نیروگاه ۳۰۷ مگاواتی کلاس اف سهند، نیروگاه ۱۸۳ مگاواتی چادرملو اردکان، نیروگاه ۱۸۳ مگاواتی گل‌ گهر و نیروگاه ۴۲ مگاواتی مقیاس متوسط ری و … همگام سازی شدند که به‌ زودی وارد مدار خواهند شد. در کنار پیگیری برای احداث و راه‌اندازی نیروگاه‌ های بزرگ مقیاس در 7 ماه گذشته، 6 نیروگاه کوچک‌ مقیاس با ظرفیت تقریبی ۵۰ مگاوات نیز وارد مدار تولید شد.


در ابتدای دولت چهاردهم، ظرفیت برق تجدیدپذیر حدود ۱۲۰۰ مگاوات بود اما در این مدت با بهره‌ برداری از ۴۰ نیروگاه جدید، ۴۰۰ مگاوات دیگر به این ظرفیت اضافه شد که معادل یک‌ سوم توسعه انرژی‌ های تجدیدپذیر در سال‌ های گذشته است.


با بهره‌ برداری از نیروگاهی جدید و نیز اقداماتی در راستای رفع محدودیت و ارتقای توان عملی نیروگاه‌ های تجدیدپذیر، گازی، بخار، سیکل ترکیبی و تولید پراکنده انجام خواهد شد. ظرفیت عملی نیروگاه‌ ها تا اوج بار سال جاری حدود ۵۰۰۰ مگاوات افزایش می‌ یابد.


بر اساس برنامه‌ ریزی ها تا پایان دولت چهاردهم و با تکمیل بخش بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، نوسازی نیروگاه‌های فرسوده، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و احداث نیروگاه‌های تولید پراکنده بیش از ۴۴ هزار مگاوات به ظرفیت شبکه برق افزوده شود که ۳۰ هزار مگاوات آن مربوط به انرژی‌ های تجدید پذیر است.


اگرچه وزارت نیرو همه تلاش را برای افزایش ظرفیت تولید برق به‌ویژه از مسیر انرژی‌های تجدیدپذیر بکار گرفته اما حل مشکل ناترازی برق تنها با افزایش تولید امکان‌پذیر نیست و مدیریت مصرف انرژی نیز باید جدی گرفته شود.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir