عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به سرمایه گذاری بانک ها گفت: این موضوع که بانکها به سمت بنگاهداری میروند، یک واقعیت است و از گذشته تاکنون نیز اینچنین بوده و از سرمایه مردم برای چندبرابرکردن سرمایههای خود به بنگاهداری روی آوردهاند که باید جلوی این کار گرفته میشد.
به گزارش بنکر (Banker)، فاطمه مقصودی به ضرورت خروج بانکها از بنگاه داری اشاره کرد و گفت: این موضوع که بانکها به سمت بنگاه داری میروند یک واقعیت بوده و با استفاده از سپرده گذاری مردم در بانکها برای چند برابر کردن سرمایههای خود به بنگاه داری روی آوردند که باید جلوی این کار گرفته میشد.
وی افزود: در حال حاضر بسیاری از بانکها به خروج از بنگاه داری تمکین نمیکنند، به ویژه بانکهای خصوصی به این موضوع اهمیت چندانی نمیدهند و شاهد سرمایه گذاری برخی از بانکها در سایر کشورها هستیم؛ پول ملت را به ارز تبدیل میکنند و در کشورهای دیگر مثل دبی و کشورهای حاشیه خلیج فارس سرمایه گذاری میکنند.
جلوی بنگاهداری بانک ها را بگیرید
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بسیاری از بانکها ملک و املاک و شرکتهای آنچنانی با درآمدهای هنگفت دارند؛ لذا معتقدم نهادهای نظارتی، دولت و مجلس باید ورود جدی به بنگاه داری بانکها به ویژه بانکهای خصوصی داشته باشند تا از گسترش این موضوع گرفته شود.
این نماینده مردم در مجلس بیان کرد: بنگاه داری بانکها باعث ایجاد تورم میشود که نارضایتی مردم را به دنبال دارد، بانکها باید اموال مازاد خود را بفروشند و پول را به چرخه اقتصاد کشور وارد کنند؛ متاسفانه مولدسازی هم اجرایی نشده است و بانکها این کار را انجام ندادهاند.
عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه مهمتر از وضع قانون، اجرا و نظارت بر قوانین است عنوان کرد: وقتی بانکها ساختمانهای آنچنانی دارند و با قیمتهای هنگفتی به اجاره میدهند؛ تورم را رقم میزنند، به نحوی در نرخ گذاری بازار تاثیر گذاشتهاند و زمینه را برای چند برابر کردن اجاره بها فراهم میکنند.
source