ساندیپ نیلوال (Sandeep Nailwal)، هم‌بنیان‌گذار بنیاد پالیگان (Polygan)، معتقد است چرخه چهار‌ساله بازار کریپتو که سرمایه‌گذاران و معامله‌گران به آن عادت کرده بودند، دیگر مثل گذشته مشخص و واضح نیست. به گفته او، این موضوع به دلیل رشد و بلوغ بازار ارزهای دیجیتال و ورود سرمایه‌گذاران نهادی به این حوزه اتفاق افتاده است.

به گزارش میهن بلاکچین، نیلوال معتقد است فعالیت‌های سفته‌بازانه در بازار کاهش یافته، زیرا نرخ بهره بالا در آمریکا و حجم پایین نقدینگی باعث شده‌ سرمایه‌گذاران کمتر ریسک کنند. با این حال، او انتظار دارد با کاهش نرخ بهره و تثبیت دولت ترامپ، این روند تغییر کرده و بازار دوباره جان بگیرد.

عواملی که باعث ایجاد تغییراتی در چرخه چهارساله بازار کریپتو شده‌اند

او همچنین معتقد است همچنان انتظار ۳۰٪ تا ۴۰٪ کاهش‌ قیمت‌ها بین چرخه‌های بازار وجود دارد و هاوینگ بیت‌ کوین نیز هنوز تأثیر خود را خواهد گذاشت؛ اما چرخه چهار‌ساله دیگر به اندازه قبل اثرگذار نخواهد بود. او توضیح داد:

در گذشته، معمولاً بین چرخه‌های بازار، ۹۰٪ کاهش قیمت‌ها را شاهد بودیم که در دنیای کریپتو امری طبیعی است. اما حالا، به‌ویژه برای دارایی‌های دیجیتال مطرح و معتبر، این افت‌ها کم‌تر و بازار حرفه‌ای‌تر و بالغ‌تر شده است.

نیلوال در پایان گفت که با شروع روند صعودی جدید در بازار کریپتو، جریان سرمایه‌ ابتدا وارد دارایی‌های بزرگ‌تر خواهد شد و سپس به سمت دارایی‌های کوچک‌تر حرکت خواهد کرد.

یکی از عواملی که به گفته تحلیل‌گران باعث تغییر در چرخه چهار‌ساله شده، فرمان اجرایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای ایجاد ذخایر استراتژیک مبتنی بر بیت‌ کوین است.

علاوه بر این، سیاست‌های حمایتی ترامپ از بازار کریپتو باعث شده سرمایه‌گذاران نهادی، نگاه جدی‌تری به این حوزه داشته باشند. این روند می‌تواند جریان سرمایه جدیدی را وارد بازار کند و نوسانات دارایی‌های دیجیتال را کاهش دهد.

جریان ورودی سرمایه ETFهای مختلف کریپتویی در هفته منتهی به ۲۱ مارس (۱ فروردین) - منبع: CoinShares
جریان ورودی سرمایه ETFهای مختلف کریپتویی در هفته منتهی به ۲۱ مارس (۱ فروردین) – منبع: CoinShares

جریان ورودی سرمایه ETFهای کریپتویی نیز تأثیر قابل‌توجهی بر تغییرات این چرخه داشته است. این صندوق‌ها باعث افزایش قیمت دارایی‌هایی شده‌اند که تحت پوشش ETF قرار دارند و از طرفی، سرمایه‌ای که در این ابزارهای مالی قرار می‌گیرد، دیگر به‌راحتی میان سایر دارایی‌های دیجیتال گردش نمی‌کند.

عوامل کلان اقتصادی و ناآرامی‌های ژئوپلیتیک نیز بر بازار تأثیر گذاشته‌اند. در چنین شرایطی، سرمایه‌گذاران معمولاً دارایی‌های پرریسک مانند ارزهای دیجیتال را کنار می‌گذارند و به‌دنبال گزینه‌های باثبات‌تری مثل نقدینگی یا اوراق قرضه دولتی می‌روند.

source

توسط blogcheck.ir