به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
شرکت صنعت تجارت پردیس آذربایجان پس از احراز کلیه شرایط پذیرش از ۲۷ اسفند با نماد “فپردیس” در گروه فلزات اساسی به عنوان دویست و سی امین شرکت در بازار دوم معاملات فرابورس درج شد تا در صف عرضه اولیه 25 درصدی سهام(بابت عرضه اولیه و اختصاص به بازارگردان) بایستد.
معرفی شرکت
بر اساس این گزارش و طبق بررسیهای بورس پرس، فعالیت تولیدی شرکت صنعت تجارت پردیس آذربایجان از سال ۹۵ با خرید کل سهام شرکت پارس رام شروع شد. زمان خرید سهام، شرکت دارای پروانه بهرهبرداری انواع شمش فولاد ساده کربنی و کم آلیاژ با ظرفیت تولید سالانه ۶۱ هزار تن بود. شرکت ۲۷ خرداد سال ۹۵ در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری تبریز به ثبت رسید و به موجب تصمیمات مجمع فوق العاده مرکز اصلی شرکت به استان قم انتقال یافت.
شرکت ۱۷ شهریور سال ۹۸ جواز توسعهای انواع شمش فولادی ساده کربنی و کم آلیاژی به ظرفیت در ۱۰۰ هزار تن در سال و بازیافت فولاد و چدن با ظرفیت سالانه ۱۰۰ هزار تن اخذ و سال ۹۹ پروانه بهرهبرداری برای افزایش میزان تولید انواع شمش فولادی ساده کربنی و کم آلیاژ به ۳۰۰ هزار تن را دریافت کرد.
ین شرکت ۷ آذر سال ۹۵ جواز تاسیس جهت اجرای طرح توسعه ایجاد کارخانه نبرد فولادهای ساختمانی و تولید میلگرد آجدار به صورت کلاف یا شاخهای از جنس فولاد ساده کم کربنی و کم آلیاژ به ظرفیت سالانه ۳۰۰ هزار تن را از اداره صنعت استان قم دریافت و اواسط سال ۹۸ مطالعات مهندسی طرح توسعه را آغاز کرد.
اواخر سال ۹۸ تجهیزات و دستگاههای خط تولید خریداری و عملیات ساختمانی طرح توسعه اوایل سال ۹۹ شروع شد. طرح توسعه شرکت اسفند سال ۱۴۰۰ پس از ۲۰ ماه کار مداوم و با ظرفیت تولید به عنوان بزرگترین شرکت تولیدی استان قم افتتاح و سال ۱۴۰۱ پروانه بهرهبرداری تولید میلگرد به میزان ۲۰۰ هزار تن در سال اخذ شد.
شرکت ۲۸ فروردین سال ۱۴۰۲ پروانه بهرهبرداری را تمدید کرد و ظرفیت تولید میلگرد را به ۳۰۰ هزار تن در سال رساند. اکنون این شرکت با تولید شمش فولادی و میلگرد با گریدها و سایزهای مختلف نقش مهمی در توسعه صنعت فولاد ایفا میکند و با تولید محصولات با کیفیت طبق استانداردهای ملی و بین المللی به دنبال افزایش حضور در بازارهای جهانی و توسعه صادرات غیر نفتی استان و کشور است.
سرمایه و ترکیب سهامداران
سرمایه اولیه شرکت در بدو تاسیس ۱۵۰ میلیون تومان بوده که طی ۵ مرحله افزایش سرمایه به ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است. صمد و احد مهدی هر کدام ۴۹.۹ درصد سهام را در اختیار دارند. شرکت دارای ۵۲۸ نیروی انسانی است.
برنامهها و اقدامات جهت تامین به موقع و پایدار مواد اولیه مورد نیاز
شرکت با روشهای علمی و سیستمهای مکانیزه تلاش کرده موجودیهای مورد نیاز را در سطح بهینه نگهداری کند تا با کمبود مواد اولیه مواجه نشود و این کنترلها به صورت روزانه و بر اساس گزارشات مدیریتی رصد و مورد پایش قرار میگیرد.
مواد اولیه اصلی محصولات تولیدی بطور عمده شامل آهن اسفنجی، آهن قراضه و شمش فولادی است که شرکت با اتخاذ سیاستهایی از جمله عقد قراردادهایی با توناژ بالا با تامین کنندگان بزرگ، شناسایی منابع جدید و برنامهریزی جهت سرمایهگذاری و مشارکت در تولید مواد اولیه مورد نیاز( فرآوری آهن اسفنجی) در زنجیره تولید سعی میکند تا در مسیر مدیریت بهتر موجودی مواد اولیه حرکت کند.
در مورد تامین آهن قراضه شرکت طبق رویه سالهای گذشته هر تامین کنندهای که تضمین تامین به موقع را تعهد کند، قرارداد تامین این ماده اولیه را با آن شرکت انعقاد میکند. شرکت ملزم است مواد اولیه مورد نیاز شامل آهن اسفنجی و شمش را تماماً از بورس کالا تامین کند.
ظرفیت اسمی و عملی و تولید واقعی
با توجه به راهاندازی خط نورد در سال ۱۴۰۱ پیشبینی میشود خط تولید شرکت تا سال ۱۴۰۳ به ظرفیت کامل دست خواهد یافت.
برنامه استفاده بهینه از ظرفیت موجود در تولید شمش میلگرد
با توجه به اینکه شرکت دارای واحد ذوب و نورد بوده بطور مجزا نسبت به سیاست استفاده بهینه از ظرفیت موجود و حداکثرسازی سوددهی میپردازد.
واحد ذوب با توجه به اینکه ساختار و فناوری کورههای القایی بر پایه قراضه است و در صورت استفاده از آهن قراضه امکان استفاده از ۱۰۰ ظرفیت وجود دارد اما با توجه به اینکه قیمت آهن اسفنجی در ایران حدود ۳ تا ۴ هزار تومان در هر کیلو برای شرکت ارزانتر تمام میشود و همچنین راندمان فرایند ذوب آهن اسفنجی نسبت به آهن قرانزه پایینتر است، سیاست توجه به صرفه اقتصادی استفاده از آهن اسفنجی به دلیل حاشیه سود بالا نسبت به قراضه قرار گرفته که با ترکیب مشخصی از آهن اسفنجی با قراضه( ترکیب ۵۰ در ۵۰) میتوان حاشیه سود بیشتری ایجاد کرد.
واحد نورد تقریباً در حدود ظرفیت اسمی تولید میلگرد یعنی ۳۰۰ هزار تن انجام میگیرد که در صورت مدیریت خاموشی، امکان افزایش بیش از این ظرفیت نیز وجود دارد.
جهت مدیریت خاموشیهای برق تمهیداتی از جمله راهاندازی دو دیزل ژنراتور با ظرفیت ۳.۳ مگاوات و همچنین استفاده از پست ۶۳ کیلو ولت اختصاصی اندیشیده شده است. بنابراین شرکت در هر زمان مخصوصاً زمان قطعی برق حدود ۸ مگاوات امکان دریافت برق را دارا است.
به جهت افزایش تولید در واحد ذوب و نورد از طریق احداث کوره قوس و خط نورد جدید به ظرفیت ۶۰۰ هزار تن در سال که در حال انجام طرحهای مطالعاتی بوده و به منظور تامین برق هر دو طرح، خط انتقال ۲۳۰ کیلو ولت از سال ۱۴۰۲ در حال احداث است که اکنون حدود ۷۰ درصد پروژه شامل دکلهای فشار قوی، خطوط انتقال، فونداسیونها تکمیل شده و تا سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری خواهد رسید.
مقاصد صادراتی
مقاصد صادراتی این شرکت عراق، افغانستان، تاجیکستان، ارمنستان، سوریه و ترکیه است. روند فروش صادراتی طی اعلام قیمت در سایت شرکت و شبکههای اجتماعی بوده و مشتریان نیاز را به واحد صادرات اعلام میکنند و در صورت توافق قیمت، فروش انجام میشود. میزان تعهد ارزی شرکت ۱۰۰ درصد است.
مقایسه با رقبا
صورت سود و زیان
سیاست تقسیم سود
علت عدم تقسیم سود در سنوات قبل و کمتر از نرخ مقرر طبق ماده ۹۰ قانون تجارت در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ با توجه به نوع ساختار سهامداران در قالب شرکت سهامی خاص و برنامههای توسعه و استفاده وجوه نقد در سرمایهگذاریها بود اما با توجه به اتمام طرحهای توسعه جاری و تصمیم سهامداران مبنی بر پذیرش شرکت در فرابورس، اراده لازم در خصوص رعایت الزامات قانونی در موضوع تقسیم سود و رعایت صرفه و صلاح سهامداران خرد وجود دارد.
انتهای پیام
source