به هر غذای نذری و بسته افطاری اعتماد نکنید/ نوشیدنی‌های افطار را به این دلیل شیرین نکنید!

به هر غذای نذری و بسته افطاری اعتماد نکنید/ نوشیدنی‌های افطار را به این دلیل شیرین نکنید!

به گفته یک کارشناس تغذیه، نباید به هر غذای نذری یا بسته افطاری اعتماد کرد. گرفتن غذا از دست افراد ناشناس در خیابان ها و مکان هایی مثل سرچهار راه ها اقدام عقلانی و منطقی نیست‌؛ ضمن اینکه با ضوابط بهداشتی همخوانی نداشته و قابلیت پیگیری ندارد.

فاخره بهبهانی: مسعود فیروزکوهی، مشاور تغذیه و رژیم های غذایی و درمانی و کارشناس اسبق گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با خبرآنلاین می گوید: اغلب افراد در ماه رمضان از راه های مختلف اقدام به اطعام می کنند. بهترین شیوه برای اطعام و دادن نذری، کمک گرفتن از موسسات خیریه، آشپزخانه ها و رستوران های مورد اعتماد محلات است که در مکان مشخص مستقر بوده و قابل اعتماد هستند. نکته مهم اینکه توزیع بسته های افطاری در خیابان ها و چهارراه ها با ضوابط بهداشتی همخوانی نداشته و قابلیت پیگیری ندارد و احتمال اینکه افرادی مغرض به توزیع مواد غذایی آلوده تحت عنوان افطاری در چهارراه ها مبادرت کرده و باعث مسمومیت روزه داران شوند، زیاد است.

تحول در تهیه و توزیع بسته‌های افطاری

فیروزکوهی با اشاره به اینکه بسته های ساده ای که در زمان افطار بین روزه داران توزیع می شوند باید دارای ویژگی هایی باشند، می گوید: بهتر است به جای توزیع نان و پنیر و سبزی به روش سنتی از محصولات غذایی آماده و کارخانه ای استفاده کنید تا احتمال آلودگی ثانویه به حداقل برسد. مثلا از پنیر بسته بندی یک نفره، نان بسته بندی از نوع نان جو یا نان ساندویچی سبوسدار، گردو، یک نوشیدنی پالپ دار پاکتی و یک نوع میوه که همگی در یک ظرف یکبار مصرف قرار داده شده و سپس در یک نایلون قرار گرفته، استفاده شود. افرادی هم که اقدام به توزیع غذای گرم در زمان افطار می کنند در درجه اول بهتر است سفارش تهیه غذا را به آشپزخانه های مجاز دهند تا غذایی با اصول بهداشتی در ظروف مناسب و نزدیک به زمان افطار تهیه و سپس هر غذا در پلاستیک مجزا به همراه قاشق و چنگال به صورت تکنفره بسته بندی شود و مجموع غذا به صورت فوری و گرم توسط خودروی مناسب به محل توزیع، حمل و در اختیار نیازمندان قرار گیرد.

به هر غذای نذری و بسته افطاری اعتماد نکنید/ نوشیدنی‌های افطار را به این دلیل شیرین نکنید!

 نوشیدنی‌های افطار را شیرین نکنید

بیشترین نوشیدنی هایی که در زمان افطار توزیع می شوند چای، دمنوش دارچین، شیر ساده، شیرکاکائو و شربت است. با توجه به شیوع بالای ابتلای افراد به بیماری‌های دیابت، کبدچرب و اضافه وزن بهتر است این نوشیدنی ها را با شکر زیاد شیرین نکنید. به جای شیرین کردن چای و شیر می توانید آن را به همراه کیک یزدی، نان قندی، شکر پنیر، خرما، نبات، مویز، کشمش یا قند توزیع کنید تا روزه دارانی که مایل به استفاده از شیرینی جات نیستند، بتوانند به تنهایی از نوشیدنی بهره ببرند. برای تهیه شیرکاکائو هم می توانید از شکر به میزانی استفاده کنید که فقط تلخی کاکائو را بگیرد و یک شیرینی ملایم داشته باشد. استفاده کمتر شکر در نذوراتی چون فرنی، شله زرد، شیر برنج، کاچی و حلوا نیز توصیه می شود.

 

۴۷۲۳۲ 

منبع خبر آنلاین

source

توسط blogcheck.ir