به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
دو کارشناس بازار سرمایه با اشاره به عدم احتمال کاهش محسوس نرخ بهره در سال آینده در گفت و گو با دنیای اقتصاد، افزایش اقبال‌ به سرمایه‌گذاری‌ در بازارهای رقیب را پیش بینی کردند.


سعید مشکات: بازار سرمایه هفته نسبتا پرحجمی را سپری کرد. بخشی از افزایش حجم عرضه‌ها در روزهای پایانی سال طبیعی بوده و بخشی از نقدینگی به دلیل آغاز پیش‌فروش‌های سکه از بازار خارج شد و برخی دیگر از سرمایه‌گذاران نیز با توجه به چشم‌اندازهای شخصی اقدام به فروش سهام کردند. 


از طرفی هفته‌های اخیر صحبت‌های بسیاری در خصوص نوسانات نرخ بهره انجام شده است. به نظر نمی‌رسد سیاست‌ بانک مرکزی در ماه‌های آینده به کاهش نرخ بهره منجر شود. چرا که کاهش نرخ بهره در شرایط فعلی می‌تواند وضعیت نقدینگی بازارهای مالی را دستخوش تغییراتی کند. همچنین به دلیل بسته شدن بخش بزرگی از بودجه سال آینده بر محور استقراض، احتمال کاهش محسوس نرخ بهره در سال آینده چندان وجود ندارد.


بطور معمول حجم فروش‌ها در سه ماه پایانی سال به دلیل فروش اوراق توسط بانک مرکزی و تعطیلات سال چینی در کنار اخبار تورمی سال آینده افزایش پیدا می‌کند. در این شرایط در صورتی که سهام در حباب نباشند، کف بازار بسته می‌شود و به‌مرور وضعیت متعادل‌تری می‌گیرد.


در خصوص کش‌ و‌ قوس ایران خودرو با شرکت کروز، “خودرو” به لحاظ بنیادی شرکت چندان مطلوبی ارزیابی نمی‌شود اما جو روانی اثرگذاری در کلیت بازار ایجاد می‌کند. با رای دیوان عدالت اداری مبنی بر توقف حکم هیات تجدیدنظر شورای رقابت مبنی بر غیرقانونی‌ بودن حضور کروز در هیات مدیره ایران‌ خودرو تا بررسی نهایی، انتظار می‌رود جو منفی ایران‌ خودرو کمی تسکین پیدا کند. 


پیش‌بینی می‌شود بازار به لحاظ تکنیکال در هفته جاری وضعیت را مشخص کند. باید دید برآیند حجم عرضه و تقاضا چه مسیری ترسیم خواهد کرد.


آراد پورکار: هفته گذشته بازار سرمایه وضعیت خنثی و تا حدودی متعادل داشت. در این میان شاخص بورس پس از ریزش در روزهای اول هفته گذشته و از دست دادن محدوده حمایتی 2.74 میلیون واحدی به سوی کانال 2.6 میلیون واحدی رفت. با این وجود اواسط هفته وضعیت کمی متعادل‌تر شد و شاخص مجددا به کانال 2.7 میلیون واحدی صعود کرد. 


این صعود با کاهش ارزش معاملات همراه بود که اتفاق چندان مثبتی ارزیابی نمی‌شود. از طرفی صحبت‌ها پیرامون استیضاح وزیر اقتصاد در مجلس نیز موج جدیدی از اتمسفر منفی در بورس به راه انداخته است.


پول‌های خرد حقیقی اندیشه کوچ از بازار را در سر می‌پرورانند. از طرفی صندوق‌های طلا بیش از صندوق‌های درآمد ثابت ورود نقدینگی داشتند. هفته اخیر نقدینگی رفت‌ و‌ آمد بیشتری میان این دو نوع از صندوق‌ها داشت. در این میان ماجرای کروز و وضعیت خودرو همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت. تعیین‌تکلیف نهایی این موضوع می‌تواند اثر مشخصی بر کلیت بورس به دلیل اثرگذاری گروه خودرویی بگذارد.


پس از دیدار سرزده رئیس‌جمهور از وزارت اقتصاد و بانک مرکزی، زمزمه‌ها از حمایت‌های ضمنی دولت از عدم تغییر چندان نرخ بهره افزایش پیدا کرد. به نظر می‌رسد سیاست‌های دولت و بانک مرکزی در شرایط فعلی تثبیت نرخ ارز و نرخ بهره در محدوده‌های مشخصی است. بر اساس چنین رویکردی احتمال کاهش نرخ بهره به چشم نمی‌خورد. 


بنابراین زمانی که نرخ بهره حقیقی منفی می‌شود، اقبال‌ به سرمایه‌گذاری‌ها در بازارهای رقیب افزایش پیدا می‌کند. پیش‌بینی می‌شود با انتشار گزارش‌های ماهانه بهمن‌ و مشخص شدن اثر دلار توافقی در فروش شرکت‌ها، بازار در روزهای پایانی سال وضعیت بهتری را تجربه کند.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir