به گزارش بازیگر 360 ، نشست خبری فیلم «پیشمرگ» با حضور عوامل این فیلم در برج میلاد برگزار شد. در این نشست، ساناز سعیدی، بازیگر نقش همسر شهید قهاری، از کارگردان فیلم، علی غفاری، بابت کوتاه شدن نقش خود در فیلم گلایه کرد.
علی غفاری، کارگردان فیلم، در ابتدای نشست درباره داستان فیلم گفت: داستان فیلم کاملا واقعی است و تنها منبع فیلمنامه کتاب «یادداشتهای سعید» نیست، بلکه بخش عمدهای از فیلمنامه از این کتاب نوشته شده است. ما یک سالونیم تحقیق و پژوهش برای این فیلم انجام دادیم و با افرادی که در کتاب به آنها اشاره شده بود، صحبت کردیم. همسر شهید قهاری نیز کمک بسیاری به ما کردند.
غفاری در خصوص انتخاب بازیگران کُرد زبان گفت: ما بسیار روی لهجه آقای نصرتی کار کردیم. البته ایشان زبانهای ترکی و کردی بلد بود و این خیلی به ما کمک کرد. درباره سایر نقشها هم سعی کردیم بخشی را از کُردزبانان انتخاب کنیم.
مهدی نصرتی، بازیگر نقش شهید قهاری، درباره نقش خود در فیلم گفت: من نقش ابرقهرمان را دوست ندارم بازی کنم اما بازی کردن شخصیتهای بزرگی همچون شهید سعید قهاری به گونهای است که خیلی نمیتوان ضعفهای آن را نشان داد.
الناز ملک، بازیگر فیلم «پیشمرگ» درباره انتخابش برای این فیلم توضیح داد: آقای غفاری بازی من در فیلم «سقوط» را دیده بود و به نظرشان رسیده بود که در این کار میتوانم بازی کنم.
ساناز سعیدی، بازیگر نقش همسر شهید قهاری، درباره پیوستنش به این فیلم گفت: برای هر بازیگری مهم است که در یک نقش متفاوت، خود را محک بزند، نقش همسر شهید برای من جذاب بود. از نظر ظاهری شبیه نقشم نبودم اما زمانی که نقش را انتخاب کردم یک رمان مستند به قلم خانم فرهناز رسولی، همسر شهید غفاری خواندم و بیشتر با زندگی شخصی ایشان با شهید قهاری آشنا شدم.
او ادامه داد: پس از خواندن این کتاب به شدت دوست داشتم نقش همسر شهید را بازی کنم اما برای من این نقش پیچیده و پرچالش بود، با این وجود خیلی دوست داشتم این نقش را بازی کنم و وقتی به منزل همسر شهید رفتم و با خانم رسولی صحبت کردم به نظرم ایشان تصمیمات حساس و پیچیدهای را در زندگیشان گرفته بودند و دوست داشتم آن را به تصویر بکشم.
سعیدی در ادامه با گله از علی غفاری، کارگردان فیلم «پیشمرگ» اظهار کرد: از آقای غفاری گله دارم زیرا با توجه به صحبتی که با من شده بود قرار شد نقش همسر شهید غفاری بیشتر باشد اما ظاهرا در سینمای ایران بین فضای مردانه و زنانه عدالتی وجود ندارد و همیشه شاهنقشها برای مردها نوشته میشود.
سعیدی افزود: برای من باعث افتخار است که در این فیلم حضور داشتم، ولی قرار بود به نقش همسر شهید قهاری بیشتر پرداخته شود، هرچند این اتفاق نیافتاد. نقش زنان و فرزندان شهدا در جنگ بسیار مهم است و باید تمام موقعیتهای حساس و دراماتیکی را که آنها زیست کردند، نشان داد و نقش مؤثرتر و تاثیرگذارتری از آنها نوشته شود و امیدوارم فیلمهای جنگی را مردانه و زنانه نکنیم.
در بخش دیگری از این نشست، حسام منظور، بازیگر این فیلم در سخنان کوتاهی گفت: هر فیلمی که درباره میهنپرستی باشد با هر اندازه، آن نقش را حتما بازی میکنم. احساس من این است که ما امروز در کشورمان به نگاه ملی نیاز داریم، چیزی که قدری فراموش شده است.
عبدالرضا نصاری، بازیگر دیگر این فیلم نیز گفت: گویش و لهجه کُردی برای من یک چالش بود، چون من یک آبادانی هستم. در طول فیلم با فرهنگ کُردها کاملا آشنا شدم و ایفای لحن و کلمات بسیار سخت بود و امیدوارم توانسته باشم نقش را به خوبی ایفا کرده باشم.
آرش آصفی، بازیگر دیگر این فیلم گفت: کاراکتر توفیق واقعی بود و درباره آن تحقیق کردم و سعی داشتم خودم را به این شخصیت نزدیک کنم.
آرش زینال خیبری، تهیهکننده این فیلم نیز در پایان این نشست، گفت: ما برای تولید این فیلم پنج استان را فیلمبرداری کردیم. یک سالونیم سخت را پشت سر گذاشتیم تا این فیلم به ثمر بنشیند.
در این نشست خبری، خانواده شهید قهاری هدیهای را به عوامل فیلم «پیشمرگ» تقدیم کردند.
source