توضیحات آملی لاریجانی درباره کاهش ارز واردات خودرو

کاهش ارز واردات خودرو
کاهش ارز واردات خودرو

مجلس در خلال بررسی بودجه ۱۴۰۴ اقدام به افزایش ارز و کاهش تعرفه واردات کرد. با این تصمیم ارز تخصیصی به واردات خودرو از ۲ به ۳.۳ میلیارد و تعرفه نیز تا ۶۰ درصد کاهش یافت، اما هیئت عالی نظارت مجمع مصوبه واردات خودرو را مغایر با سیاست‌های کلی دانست، اما چرا مجمع تشخیص ارز واردات خودرو را کاهش داد؟


تیگو 8


تیگو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، دولت در بودجه سال آینده برای واردات خودرو ۲ میلیارد یورو در نظر گرفته است و تعرفه واردات را نیز ۱۰۰ درصد افزایش داده است.

مجلس نیز در مقابل با انتقاد نسبت به ارز تخصیص داده شده به واردات تا سقف ۸ میلیون یورو، ارز تخصیصی به واردات خودرو را ۱.۳ افزایش و به ۳.۳ میلیارد یورو رساند. تعرفه را نیز از ۱۰۰ درصد به ۶۰ درصد رساند.

بعد از ارسال بودجه ۱۴۰۴ و در جریان جلسه فوق‌العاده مجمع تشخیص مصلحت نظام، مصوبه واردات خودرو را مغایر با سیاست‌های کلی دانسته شد، اما این مسئله با ابهام و پرسش های زیادی همراه شد. در همین زمینه رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر این‌که ما با مجلس برنامه تعامل داریم و بحث تعارض مطرح نیست، اظهار کرد:  «دولت در لایحه بودجه سال آینده ۲ میلیارد یورو برای واردات خودرو از درآمد ارزی صادرات مشخص کرده بود. هر چند این تخصیص از بخش صادرات بود، اما البته کشور با همین درآمدها و مواردی مشابه اداره می‌شود. بحث تعهد ارزی دولت در این زمینه مهم بود.»

چنین ارزی نداریم

آملی لاریجانی خاطر نشان کرد: «مجلس هم در بررسی لایحه بودجه سال آینده، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو به میزانی که دولت برای واردات خودرو در نظر گرفته بود، اضافه کرد که در بررسی آن در مجمع تشخیص مصلحت و هیئت نظارت، از سازمان‌ها و دستگاه‌های مرتبط با این مورد از جمله سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی دعوت شد که به صراحت می‌گفتند ما چنین ارزی در اختیار نداریم که به واردات خودرو اختصاص بدهیم و اگر بخواهیم تأمین ارز کنیم یا باید از ارز کالاهای اساسی یا نهاده‌های دامی بزنیم و به هرحال از بخشی، باید ارز کم کنیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که در این شرایط هیئت نظارت باید چه کند ادامه داد: «دولت بار اجرایی کشور را بر عهده دارد و به صراحت نظر خود را مطرح کرده است. در این شرایط باید هیئت نظارت چه کار می‌کرد؟»

آملی لاریجانی بار دیگر با بیان این‌که مصوبات هیئت عالی نظارت و مجمع تشخیص وحی منزل نیست و قابل انتقاد است، گفت: «اما اگر حرف‌های مجلس و دولت را کنار هم بگذاریم و به موضوع بپردازیم، هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم خود را با لحاظ کردن این موارد گرفته است.»

وی اظهار کرد: «مجلس اشکالی به دولت داشت و می‌گفت ۸ میلیارد یورو به واردات قطعات می‌دهید در حالی که رانتی موجود است، آن‌را کم کنید. ما گفتیم مجلس باید نظارت بر اجرای دولت داشته باشد و در تحقیق و تفحص می‌توان مشخص کرد که آیا رانت است یا خیر.»

آملی لاریجانی گفت: «ما از توانایی‌ها و دارایی دولت مطلع هستیم و می‌دانیم در سال آینده بعید است توانایی دولت بیش از این باشد بنابراین این تصمیم هیئت عالی نظارت درست بوده است.»

source

توسط blogcheck.ir