بر اساس گزارشهای منتشر شده، شرکای تولیدی اپل فرآیند بستهبندی تراشههای M5 را آغاز کردهاند. این مرحله شامل سیمکشی قطعهی سیلیکونی خام و قرار دادن آن در یک قاب محافظ است.
به گزارش تکراتو به نقل از gsmarena، تراشههای M5 با فناوری ۳ نانومتری TSMC (N3P) ساخته میشوند که نوید افزایش ۵ درصدی عملکرد و بهبود ۵ تا ۱۰ درصدی بهرهوری انرژی را میدهد. در این نسل، تمرکز اصلی اپل بر عملکرد هوش مصنوعی (AI) خواهد بود و انتظار میرود واحد پردازش عصبی (NPU) قدرتمندتری داشته باشد. بهعنوان مقایسه، موتور عصبی M4 توان پردازشی ۳۸ ترافلاپس (TOPS) دارد که جهشی بزرگ نسبت به ۱۸ ترافلاپس M3 محسوب میشود.
فناوری جدید در تراشههای M5
برخی از تراشههای M5 از فناوری System-on-Integrated-Chips-molding-Horizontal (SoIC-mH) استفاده خواهند کرد. این فناوری تراشهها را روی یکدیگر قرار داده و از اتصالات مسی برای پیوند آنها بهره میبرد. این روش، انتقال حرارت را بهبود داده و عملکرد تراشه را افزایش میدهد.
علاوه بر این، در نسل M5 نحوه نصب تراشه روی مادربرد نیز تغییر خواهد کرد. بهبود در لایه چسبندهای که تراشهها را به برد متصل میکند، امکان چینش چندلایهای قطعات را فراهم میکند. بهعنوان مثال، در طراحی گوشیهای هوشمند، رم معمولاً مستقیماً روی چیپست قرار میگیرد.
گزارشها نشان میدهد که تولید انبوه تراشههای M5 توسط چندین شرکت انجام خواهد شد. شرکت تایوانی ASE اولین سری تولید را انجام میدهد و شرکتهای Amkor (آمریکا) و JCET (چین) در مراحل بعدی به این فرآیند اضافه خواهند شد.
انتظار میرود اولین تراشههای M5 (مدل استاندارد) در نیمه دوم امسال و همراه با آیپد پروهای جدید عرضه شوند. همچنین، مدلهای پرو، مکس و اولترا از سری M5 در دست توسعه هستند. M5 Pro احتمالا اولین مدلی خواهد بود که از فناوری SoIC-mH استفاده میکند.
نکته جالب این است که از زمان M2 Ultra تاکنون مدل اولترای جدیدی معرفی نشده است. این تراشه برای مک پرو و مک استودیو طراحی شده بود و از آن زمان، این محصولات ارتقاء نیافتهاند. تحلیلگران پیشبینی میکنند که M5 Ultra در سال ۲۰۲۶ معرفی شود، بنابراین احتمالا امسال خبری از مدلهای جدید مک پرو و مک استودیو نخواهد بود.
source