به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
حجت‌اله صیدی در بازدید از از ۳ شرکت صبا فولاد خلیج فارس، پالایشگاه بندرعباس و سیمان هرمزگان، اعلام کرد: دو راهکار بزرگ کردن بازار سرمایه و افزایش قابل ملاحظه‌ ارزش آن کمک به توسعه و ارتقای شرکت‌های بورسی و پذیرش بیشتر شرکت‌ها در بورس است. امید می رود بازدید مدیران ‌از این شرکت‌ها، مقدمه‌ای برای تسهیل تأمین مالی آنها برای توسعه بیشتر باشد.


برای هر یک میلیون تن ظرفیت تولید فولاد و با توجه به ارزش جایگزینی، شرکت فولادی می‌تواند ارزش بازار به مراتب بالاتری داشته باشد که چندین برابر قیمت‌های فعلی است. ظرفیت تولید فولاد حداقل برای ۵۵ میلیون تن هدف‌گذاری شده که نقش شرکت‌هایی مانند صبا فولاد برای تحقق این هدف بسیار اساسی است.


تکمیل زنجیره در صنعت فولاد نیازمند سرمایه‌گذاری و تأمین مالی است که می‌تواند در بازار سرمایه صورت گیرد. صنایعی مانند سیمان و فولاد به دلیل ظرفیت‌ها در بخش انرژی فسیلی، دارای مزیت رقابتی بالقوه‌ای هستند که نباید با قطعی برق، گاز و نظایر آن مورد تهدید قرار بگیرد.


آمادگی کمک به تأمین مالی طرح‌های توسعه‌ای سیمانی ها


هنوز سرانه تولید به یک میلیون تن سیمان برای هر نفر نرسیده‌ است. اکنون ظرفیت تولید ۸۵ تا ۹۰ میلیون تن سیمان وجود دارد. در دنیا احداث صنایع کنار دریا مزیت دارد. چون از ظرفیت صادراتی برخوردارند. صادرات سیمان هم با کشتی صرفه دارد.


اگر سیمان تولیدی کارخانه‌های نزدیک دریا به کشورهای حاشیه خلیج فارس و اطراف صادر شود، باز تقاضاها پوشش داده نمی‌شود. برای مصرف داخل می‌توان از تولید سایر کارخانه‌های مرکز استفاده کرد.


همه مسئولان و استان‌های ساحلی باید کمک کنند محدودیت‌های صادراتی برای تولیدکننده‌های سیمان ایجاد نشود. بورس کالا نیز می‌تواند امکان قیمت‌گذاری و عرضه سیمان به صورت دلاری را مشروط به شناخت خریدار و با نیت صادرات فراهم کند. با تقویت بنیه صادراتی، ارزش بازاری سهام شرکت‌های سیمانی باید بیش از این باشد.


مسئولان برای توسعه اقتصادی و افرایش درآمدهای صادراتی کمک کنند تا برق و گاز صنایع از کمترین میزان قطعی برخوردار باشد. برای کمک به تأمین مالی طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های سیمانی از جمله شرکت سیمان هرمزگان از طریق انتشار اوراق بدهی آمادگی وجود دارد.


دخالت در کار پالایشگاه‌های مهم نتیجه‌ مطلوب ندارد


همچنین بازار سرمایه ظرفیت بسیاری برای تأمین مالی طرح‌های توسعه پالایشگاهی دارد. نحوه قیمت‌گذاری خوراک و محصول پالایشگاه‌ها از یک طرف و فشار برای برهم زدن ترکیب محصولات آنها از طرف دیگر از چالش‌های مهم پالایشگاه‌ها است. البته این‌موضوع به دلیل نیاز مردم و محدودیت‌های بین‌المللی است ولی در هر صورت دخالت در کار پالایشگاه‌های مهم نتیجه‌ مطلوبی ندارد. ضمن اینکه مطالبات این شرکت‌ ها هم گاهی به موقع تسویه نمی‌شود.


با توجه به نگاه حمایتی سازمان بورس از شرکت‌های بورسی و حفظ حقوق سهامداران، سازمان بورس در پیگیری مطالبات پالایشگاه‌ها از دولت همراهی لازم را دارد.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir