در استان کرمانشاه، بارها شاهد انتقاد مقام‌ها و فعالان اقتصادی از عملکرد بانک‌های خصوصی بوده‌ایم.

به گزارش بنکر (Banker)، به اعتقاد این افراد، این بانک‌ها با جذب سپرده‌های شهروندان، منابع مالی استان را به دیگر نقاط کشور منتقل کرده و در آنجا سرمایه‌گذاری می‌کنند.

منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه اظهار داشت: غیرقابل قبول است که بانک‌های خصوصی منابع مالی استان را جذب کرده و در مناطق دیگر هزینه کنند.

سخنان مشابهی از استانداران پیشین و همچنین مدیران اقتصادی استان نیز شنیده شده است.

بهمن امیری مقدم، استاندار سابق،اظهار کرده بود که بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی، بانک‌ها ملزم به تخصیص حداقل 87 درصد از منابع خود به وام‌دهی و حمایت از تولید و اشتغال در استان هستند.

رضا سلیم ساسانی، رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه گفت برخی بانک‌های خصوصی تنها 10 تا 20 درصد منابع خود را در استان مصرف می‌کنند، در حالی که این میزان باید حداقل 50 درصد باشد.

جلال صفری، دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی استان، نیز بیان کرد که بانک‌های خصوصی توانسته‌اند با یک شعبه کوچک، به دلیل نرخ بالاتر سود، تا 10 برابر از منابع بانکی دولتی جذب سرمایه داشته باشند.

تلاش خبرنگاران برای دریافت آمار دقیق اختصاص منابع بانک‌های خصوصی از اداره کل اقتصاد و دارایی استان با اشاره به محرمانه بودن اطلاعات بی‌نتیجه ماند.

داده‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که 55 درصد کل سپرده‌های بانکی کشور متعلق به استان تهران است و بخش باقی‌مانده بین سایر استان‌ها تقسیم شده است.

سپرده‌های استان کرمانشاه به 110 هزار میلیارد تومان و تسهیلات آن به 85 هزار میلیارد تومان می‌رسد.

این ارقام نسبت به سایر استان‌ها کم از نظر جمعیت و درآمد سرانه است.

با وجود موقعیت بی‌نظیر استان کرمانشاه و قابلیت‌های گردشگری ، همچنان مشکلاتی در زمینه جذب سرمایه‌گذاری وجود دارد.

محدودیت‌های اختیارات بانک‌های دولتی در پرداخت تسهیلات به عنوان یک مانع در مسیر توسعه اقتصادی استان به شمار می‌آید.

محسن دارابی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه خواستار افزایش اختیار بانک‌ها در پرداخت تسهیلات شد.

این وضعیت نگران‌کننده را باید در راستای تلاش برای بهبود شرایط سرمایه‌گذاری و پرداخت تسهیلات در استان کرمانشاه مورد ارزیابی قرار داد.

source

توسط blogcheck.ir