به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
محمدجواد ظریف به روزنامه ایران اعلام کرد: از دیدگاه رئیس‌ جمهور در رابطه با وفاق، گرایش‌های سیاسی افراد بر منافع ملی ترجیح داده نمی شود، تصمیم‌گیری‌ها بر مبنای منافع ملی انجام شود و ظرفیت‌های شایسته در خدمت این منافع و فارغ از سوگیری‌های سیاسی باشد مبتنی بر یک فرایند متمرکز بر منافع ملی خواهد بود.


یک عده نقد کردند این وفاق در واقع وفاق بین حاکمیت است. برخی هم گفتند وفاق یعنی تقسیم رانت بین گروه‌های مختلف داخل در قدرت این مفهومی است که در حال حاضر در جامعه بسیار مطرح می‌شود اما با آن موافقت نمی شود.


هدف وفاق صرفاً این نیست که در داخل حاکمیت تفاهمی برای پیگیری منافع ملی ایجاد شود. گرچه این مهم است و بسیاری معتقدند که توسعه صورت نمی‌پذیرد. مگر اینکه در رأس هرم بین مدیران اصلی یک تعریف مشترک وجود داشته باشد. اینکه تلاش شود وفاق در داخل حاکمیت ایجاد شود از نظر بسیاری از تئوریسین‌ها امر بدی نیست اما وفاق باید مفهوم گسترده‌تری را دنبال کند که هدف آن کم کردن شکاف بین حاکمیت و مردم باشد.


وقتی درباره وفاق صحبت می‌کنیم منظور نزدیک کردن کسانی است که از حاکمیت فاصله گرفتند. کما اینکه وفاق در درون حاکمیت هم بدین معنی نیست که با دوستان صحبت کنید. بلکه به معنای گفت و گو با افرادی مخالف است. بنابراین معنی آن این است که با آن ۵۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند نیز صحبت شود و با آنها به یک مفاهمه رسید.


این یک بحث جدی است که آیا دیگران در بخش‌های دیگر حاکمیت همان اندازه آماده وفاق هستند که پزشکیان نشان داده آماده است و این آمادگی را در چینش کابینه، استانداران و مقامات و همچنین در نحوه صحبت کردن بروز داده است؟ این نحوه تعامل وی تا جایی است که اتفاقاً برخی مواقع اعتراض حامیان را نیز برانگیخته و حتی به طعنه می‌گویند که اگر می‌خواهید در دولت سمتی داشته باشید باید در انتخابات مخالف وی بودید.


عده ای در حال دامن زدن به تفکری هستند که می‌گوید نباید با خارجی‌ها صحبت کرد. زیرا با ورود به بازی‌ای دشمن ایران بازنده‌ خواهد بود. دولت وقتی در داخل در آن بازی بازنده است در خارج هم یقیناً در آن بازی خواهد باخت.


در سال‌های آخر دولت محمد خاتمی، بخش عمده‌ای از جامعه پروژه عبور از وی را مطرح کردند و راضی نبودند. در شرایطی که دولت وی یکی از بهترین و موفق‌ترین دولت‌های بعد از انقلاب اسلامی بود. توقعاتی وجود دارد که اساساً با واقعیات سازگاری ندارد. اینکه مردم توقع زندگی مناسبی داشته باشند، کاملاً حق است اما توقع اینکه وضعیت بعد از یک دوره طولانی از شرایطی که در آن موجی از ناترازی‌ها ایجاد شده حتی برخی ناترازی‌ها با اهداف تخریبی صورت گرفته و سرمایه‌گذاری صورت نگرفته با آمدن یک دولت که به دنبال ایجاد یک وضعیت متفاوت است، یک شبه یا در فاصله ۲ الی ۳ ماه درست شود، یک‌ مقدار نامعقول است.


به چه دلیل پس از دوره انتخابات برخورد نامناسب رخ داد. اینکه مردم پای کار آوردیم که رأی دهند. آنها نمی‌خواستند که مردم در انتخابات مشارکت کنند. مناسب است که مردم این واقعیت را ببینند. گناه من که مورد هجمه قرار گرفته اما بدون هیچ اشتباهی، چیست. جز اینکه مردم را تشویق به رأی دادن کردند، بازی به قهر کشاندن مردم که بازی یک گروه بخصوصی بود به هم زده شد. در رأی اقلیت آنها همیشه پیروز هستند. لذا گفته می‌شود که نباید در زمین آنها بازی کرد و رأی ندادن و ناامید شدن بازی در زمین آنها است. اگر ناراحتی از اینکه گروهی وفاق را برنمی‌تابند وجود دارد باید بازی آنها به هم زده شود، نه اینکه در زمین آنها بازی شود.


پزشکیان توانسته در طول ۵ ماه گذشته با حمایت رهبری مانع ورود به جنگ شود. وی توانسته مانع اجرای قانون عفاف و حجاب شود و همچنین به جای اینکه هر روز یک سایت جدیدی فیلتر شود، دو سرویس اینترنتی را از فیلتر در بیاورد. باید این موفقیت‌ها دیده شود.


برجام نتوانست یک‌ شبه مشکلات را حل کند اما به آن سمت حرکت می‌کرد. نباید اجازه داده می‌شد یک گروه از برجام تبلیغی کند که برجام پیروز را به برجام شکست‌خورده تبدیل کند.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir