در بازار ناپایدار طلا، افراد سودجو با استفاده از روش‌های مختلف، سعی در فریب خریداران کم‌اطلاع دارند. یکی از شیوه‌های متداول، ارائه طلای تقلبی به‌جای طلا اصل است.

به گزارش بنکر (Banker)، در این بازار که اعتماد خریداران مهم‌ترین سرمایه به شمار می‌رود، برخی تجار به دنبال کسب سودهای کلان از طریق استفاده از آلیاژهای دیگر و افزایش ناخالصی‌های طلا هستند، که این موارد می‌تواند بر وزن طلای خالص تأثیر بگذارد.

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، به بررسی چالش‌ها و ابهامات موجود در بازار طلا و سکه، به‌ویژه در خرید و فروش آنلاین و نظارت بر این معاملات پرداخت.

بذرافشان با اشاره به شایعات پیرامون ممنوعیت فروش سکه در فضای مجازی، تاکید کرد که این موضوع بیشتر به حاشیه مربوط می‌شود و اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی مجوزهای لازم برای فعالیت در این حوزه را صادر کرده است.

او همچنین بیان داشت که نظارت و کنترل‌های لازم از سوی این اتحادیه، که زیرمجموعه وزارت صمت است، انجام می‌شود.

وی ادامه داد که اگرچه صحبت‌هایی درباره کنترل و وضع قوانین جدید مطرح شد اما هیچ ممنوعیت قطعی در این زمینه وجود ندارد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران به سابقه طولانی خرید و فروش سکه اشاره کرده و بیان کرد که نظارت و کنترل بر واحدهای صنفی به طور مستمر انجام می‌شود.

بذرافشان به موارد تخلف اشاره کرد و گفت که گاهی اوقات شکایاتی در خصوص مشکلات عیار یا فروش سکه‌های غیربانکی به ویژه در فضای مجازی دریافت می‌شود.

او خاطرنشان کرد که کنترل و کیفیت در این بازار نسبت به ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته به طور قابل‌توجهی افزایش یافته است.

وی توضیح داد که این اتحادیه به طور سالانه از واحدهای صنفی کنترل عیار به عمل می‌آورد.

بذرافشان توضیح داد طبق قوانین نظام صنفی، واحدهای صنفی موظف به ارائه فاکتور برای خریدهای بالای ۱۰ هزار تومان هستند.

او افزود توصیه می‌شود که سکه تنها از فروشگاه‌های دارای مجوز خریداری شود.

مشتریان قبل از خرید حتماً جواز کسب واحد را بررسی کنند.

بذرافشان همچنین تأکید کرد که فروشندگان باید سکه‌ها را با کارت وکیوم و هولوگرام اتحادیه به فروش برسانند و خریداران باید از فروشنده درخواست فاکتور کنند.

source

توسط blogcheck.ir