به گزارش شهر بورس، این نشست با حضور نمایندگانی از اداره کل دادگستری استان، سازمان جهاد کشاورزی استان؛ اداره صمت استان، شورای هماهنگی بانک‌های استان، اداره کل گمرکات استان، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان، اداره کل استاندارد استان؛ اداره کل دامپزشکی استان، معاونت غذا و دارو، انجمن صنایع غذایی استان، اتاق اصناف کشاورزی، اتحادیه مرغ تخم‌گذار، اتحادیه مرغ گوشتی و تعاونی تولیدکنندگان جوجه یک روزه برگزار شد.

نسرین درخشانی؛ مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی استان آذربایجان‌شرقی در این نشست گفت: این دبیرخانه در نظر دارد، مشکلات واردات در تمام حوزه‌های صنعتی استان را در دستور کار خود قرار دهد. بر این اساس نیز اولین جلسه کارشناسی با موضوع مشکلات اخذ مجوزهای واردات محصولات کشاورزی برگزار شده است.

وی با بیان این مطلب ادامه داد:  با بررسی واردات یک نمونه از محصولات کشاورزی شاهد آن هستیم که واردات این حوزه با پروسه‌های پر پیچ و خم روبرو است و اغلب موارد ترخیص کالا حدود 9 ماه به طول می انجامد و این موضوع مشکلات عدیده ای برای فعالان اقتصادی این حوزه به وجود آورده است.

درخشانی اضافه کرد: بر اساس اعلام فعالان این حوزه، تولیدکنندگان مواد غذایی برای تامین مواد اولیه خود قادر به واردات برخی از نهاده‌ها نیستند و به منظور ادامه فعالیت واحد خود مجبور به تامین مواد اولیه از واسطه ها می‌شوند. عدم امکان واردات مواد اولیه این حوزه حساس که با امنیت غذایی کشور ارتباط مستقیم دارد، یک موضوع بسیار جدی است و باید راه‌چاره‌ای برای آن اندیشیده شود.

مخالفت بخش خصوصی با لغو معافیت مالیات سوخت برای خودروهای تجاری ایرانی

وی گفت: به نظر می‌رسد با تفویض اختیار به اداره کل صمت استان و سازمان جهاد کشاورزی استان و دیگر دستگاه‌های ذیربط و اختصاص سهمیه مورد نیاز به استان ها مشکل واردات تا حد قابل قبولی رفع شود.

رسول رهبری اصل؛ مدیرعامل تعاونی تولیدکنندگان جوجه یک روزه در این جلسه گفت: مواد مصرفی ما عمدتاً به صورت تغذیه‌ای است (سویا و ذرت) و متاسفانه تشکل‌ها نمی‌توانند مواد مصرفی مورد نیاز خود را وارد کنند؛ چرا که انحصار خاصی در این مورد وجود دارد.

وی با بیان اینکه سالانه 15 میلیون تن نهاده‌های دامی وارد کشور می‌شود، اظهار کرد: حدود ۸۰ درصد مواد مصرفی توسط یک فرد و مابقی توسط افراد دیگری وارد می‌شود و به دلیل وضعیت فعلی بازار، هیچ کدام از تولیدکنندگان ما به فکر ورود به بحث واردات نیستند؛ چرا که این امر از لحاظ مالی و زمانی مقرون به‌صرفه نیست و به همین دلیل از طریق واسطه خریداری می‌کند.

ایوب امیری؛ رئیس اتحادیه دامداران استان آذربایجان‌شرقی با انتقاد از پروسه طولانی واردات و تخصیص ارز گفت: در بحث نهاده‌ها با ابرقدرت‌ها طرف هستیم که با اعمال روش دامپینگ در زمان واردات نهاده‌ها قیمت آن را می‌شکنند و در نهایت ما متضرر می‌شویم.

رحیم مهردادی؛ معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی گفت: برای ورود به معامله در کشورهای خارجی باید به طور مستقیم با بخش خصوصی وارد تعامل شد و نیازی به ارتباط با دولت نیست و اولین مرحله، شناخت بازار خارج از کشور است.

وی ادامه داد: در استان به تمام متقاضیانی دارای صلاحیت، مجوز واردات و صادرات داده شده است.

مهردادی گفت: از تمام افرادی که در بحث ذرت، جو، سویا و دام زنده، چه در مقابل واردات و چه در تالار دوم چه به صورت رابط و چه به صورت واسطه‌ای امکان واردات داشته باشد، در استان استقبال می‌کنیم.

محمدنقی هنربر؛ رئیس اداره بازرگانی اداره کل صمت استان آذربایجان‌شرقی با اشاره به موضوعات مطرح شده در خصوص واردات محصولات کشاورزی گفت: علیرغم اینکه فرایندها در سامانه جامع تجارت اتفاق می‌افتد و این سامانه به نوعی منتسب به وزارت ما است، با این حال مجوزهای واردات این نوع محصولات به وزارت جهاد کشاورزی تفویض شده است.

وی تاکید کرد: با توجه به محدودیت‌های ارزی که در چند سال اخیر به وجود آمده است، در سال جاری وزارتخانه برنامه بررسی ثبت سفارش واحدهای تولیدی و بازرگانی را مصوب و ابلاغ کرده و  محدودیت ۲۰ درصدی برای پیش‎‌نویس سال ۱۴۰۴ در این دستورالعمل پیش بینی شده است، ولی طبق یکی از ماده و تبصره‌‌های آن، اگر استان به مرحله‌ای برسد که نیاز به افزایش بیش از ۲۰ درصد داشته باشد، وزارتخانه می‌تواند با موافقت استان، این ظرفیت را افزایش دهد.

هنربر با بیان اینکه فرایند واردات محصولات کشاورزی، انحصاراً توسط وزارت جهاد کشاورزی و در تهران انجام می‌شود، افزود: این موضوع مورد اعتراض تعدادی از فعالان اقتصادی است، که پیشنهاد می‌شود مسئولیت بررسی تخصیص ارز به استان تفویض شود. یعنی وزارت جهاد کشاورزی بررسی مجوزها را با اختصاص سهمیه ارزی مشخص به استان‌ها تفویض کند. استان نیز بر اساس ضوابط خاصی که تعیین می‌کند، تخصیص‌ها را لحاظ کند.

احمد موقری؛ معاون قضائی رئیس کل دادگستری استان آذربایجان‌شرقی تاکید کرد: روند فعلی تخصیص ارز مانع عمده واردکنندگان ما است.

وی ادامه داد: سهمیه‌ سالانه وزارتخانه‌های مختلف مشخص است و اگر تاجری به دفعات از این سهمیه استفاده کند، برای دیگران فرصتی باقی نمی‌ماند، بنابراین بهتر است سهمیه‌ها استانی باشد و استان بتواند بر اساس تعداد واردکنندگان عمده خود سهمیه را تقسیم‌بندی کند.

وی با انتقاد از پروسه‌های طولانی و دست و پا گیر واردات تاکید کرد: اگر امکان لینک‌دهی و اتصال سامانه‌ها به همدیگر وجود داشته باشد، فرایندها با سرعت بیشتری صورت گرفته و وضعیت کنونی واردات دامی در کشور بهبود می یابد.

افشین روا؛ رئیس اداره ارزیابی کالاهای وارداتی اداره  کل استاندارد استان آذربایجان‌شرقی در رابطه با محموله‌های کنجاله سویا یا ذرت دامی گفت: برخی از واردکنندگان یا از قوانین اطلاع ندارند یا به عمد اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند. برای محصولاتی که به صورت فله یا غیر بسته‌بندی وارد کشور می‌شود، COI یا گواهی بازرسی در مبداء، نمونه‌برداری و آزمون اجباری است.

محمد ذاکری؛ معاون امور گمرکی حوزه نظارت گمرکات استان آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه در گمرک بحث حقوق ورودی و کالاهای «مجاز مشروط» وجود دارد، اضافه کرد: ردیف کالاهای مورد بحث این جلسه جزو کالاهای مجاز مشروط است و باید بسته به نوع کلا، مجوزهای لازم اخذ شود.

وی گفت: در سال ۱۴۰۳ کالای وارداتی به استان ما برابر ۸۸ هزارتن و به ارزش ۱۷۵ میلیون دلار است و به جز محصولات سویا و کنجاله که کاهش واردات داریم، در بقیه محصولات شاهد افزایش واردات به استان هستیم.

ذاکری گفت: عمده واردات محصولات کشاورزی به استان به ترتیب از کشورهای ترکیه، آلمان، امارات متحده عربی، برزیل، هند، فدراسیون روسیه، پاکستان، بنگلادش، زیمبابوه و مالاوی صورت می گیرد.

source

توسط blogcheck.ir