به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
دو کارشناس بازار سرمایه با ارزیابی روند معاملات هفته گذشته و اثر آغاز عرضه های اولیه، وضعیت هفته جاری و صنعت پرتقاضا را در گفت و گو با دنیای اقتصاد پیش بینی کردند.


فرزاد شاه‌حیدری: معاملات هفته‌ گذشته پر نوسان دنبال شد و شاخص کل و هم وزن کاهش 2 و 0.15 درصدی را تجربه کردند. میانگین ارزش معاملات حدود 13.8 هزار میلیارد تومان به ثبت رسید. بیشترین ارزش معاملات متعلق به شنبه با 16.7 و کمترین متعلق به چهارشنبه با 11.5 هزار میلیارد تومان بود.


در اولین روزهای معاملاتی هفته یعنی شنبه، یکشنبه و دوشنبه بازار همراه با اصلاح به پایان رسید. پرنوسان‌ترین و صعودی‌ترین روز هفته متعلق به سه‌شنبه بود که در نیمه بازار با خبر بررسی مجددFATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام موج تقاضای بسیار ایجاد و برخی اخبار منجر به افزایش عرضه شد.


آخرین روز هفته نیز، بازار با عرضه و افت معاملات را شروع کرد اما در ادامه تقاضای مناسبی در گروه بانکی، فرآورده‌های نفتی و خودرو ایجاد شد.


یکی از راه‌های تامین مالی برای بنگاه‌ها، شرکت‌ها و طرح‌های توسعه‌ای استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه است. عرضه‌ اولیه شرکت‌ها علاوه بر کمک به بهبود وضعیت صنایع در بلندمدت به عمق پیدا کردن بورس و توسعه آن منجر خواهد شد.


با توجه به روند اصلاحی هفته گذشته پس از موج صعودی قدرتمند در هفته‌های گذشته به نظر می‌رسد بورس هفته‌ پیش‌رو فضای متعادل و با نوسانات مثبت تجربه کند اما سرمایه‌گذاری، معامله و خرید و فروش نیازمند دقت و بررسی بیشتر خواهد بود.


سعید حاج‌حیدری: با توجه به 6 هفته صعودی و قدرتمند بورس، هفته گذشته حجم و روند معاملات نسبت به گذشته تغییر داشت و منجر به سه روز اصلاحی آرام در ابتدای هفته شد. بازار انتظار ورود پول به سهم‌های کوچک و خروج از نمادهای بزرگ را داشت که هفته گذشته، تقریبا رخ نداد. علت آن را در انتشار اخباری است که سه روز اول هفته گذشته به فشار فروش منجر شد.


اما از سه‌شنبه به بعد، احتمال بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، تامین منابع برای عرضه برخی شرکت‌ها و احتمال مذاکره مستقیم با آمریکا، به تزریق جو مثبت در بازار کمک کرد. حذف ارز ترجیحی دارو نیز به معاملات این صنعت بهبود بخشید. قیمت‌گذاری مجدد برخی داروها به‌دلیل حاشیه سود پایین از اخبار مهم این صنعت بود.


این عوامل در کنار هم باعث شد هفته گذشته به دو نیمه متفاوت تبدیل شود. در سه روز ابتدایی، بازار بطور تقریبی صف فروش بود و در دو روز انتهایی، نمادها مثبت معامله می‌شدند.


با توجه به P/E گذشته‌نگر که به 7.8 مرتبه رسیده، مقداری هیجان خرید کاهش پیدا کرد که اخبار فوق در کنار تکذیبیه گروه خودرویی درباره کفایت دارایی‌ها برای افزایش سرمایه، روند معاملات را تغییر داد. در صورت عدم انتشار اخبار منفی، انتظار می‌رود هفته پیش‌ رو با معاملات مثبتی آغاز شود و شاخص کل و هموزن رشد داشته باشند. به نظر می‌رسد در هفته پیش ‌رو نیز، صنعت دارو پرتقاضا باشد.


با توجه به رشد نرخ ارز از سامانه نیما به بازار ارز توافقی، حذف ارز ترجیحی دارو، بازگشایی نمادهای پتروشیمی با توجه رشد محصولات پتروشیمی در بورس کالا، می‌تواند منجر به ثبت سقف جدید شاخص شود. به نظر می‌رسد انتهای هفته بازار تحت تاثیر مذاکرات ایران و اروپا، روند معاملات مثبت اما با هیجان کمتری را تجربه کند.


مسیر خروج پول از صندوق های طلا را می‌توان در سفر وزیر خارجه عمان به ایران و بسته شدن درگاه آنلاین صرافی‌های رمز ارز جست‌وجو کرد . چرا که رفتار خروج پول از صندوق‌های طلا کمی با هیجان همراه بود و عوامل اقتصاد کلان نمی‌توانند علت این موضوع را توضیح دهند. باید برای پیدا کردن پاسخ این مساله رفتار سرمایه‌گذاران در بازار طلا را مورد بررسی قرار داد.


در گذشته بحث بررسی FATF میان رسانه‌ها مطرح شده بود. اکنون بازار ارز منتظر نتیجه نهایی و قطعی این بررسی است و پس از آن می‌توان انتظار تغییر رفتار در بازار ارز را داشت اما گروه بانکی بازار سرمایه نسبت به این خبر واکنش نشان داد. رفتار معامله‌گران در بازار ارز متفاوت از رفتار سرمایه‌گذاران در بازار سهام است. زمانی که اقدامی قطعی درباره FATF انجام شود و نتیجه آن شفاف باشد، می‌توان انتظار تغییر روند در بازار ارز را داشت.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir