به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
تامین سرمایه دماوند در راستای توسعه فعالیت ها، پذیره نویسی صندوق طلای قابل معامله قیراط را با مبلغ 1000 تومانی هر واحد و سقف 500 میلیارد تومانی، چهارشنبه 12 دی آغاز می کند.


بر اساس این گزارش، میثم فدایی مدیرعامل تامین سرمایه دماوند از ورود صندوق طلای قیراط به بازار سرمایه به عنوان یازدهمین ابزار جدید این شرکت خبر داد و گفت: تامین سرمایه دماوند هر ۶ ماه یک بار، ابزاری جدید معرفی می‌کند. در راستای توسعه فعالیت ها طی ۵ ماه اخیر به حوزه شمش طلا و سکه و معاملات آتی ورود شد. بصورت رسمی درخواست حدود 7 ماه پیش به سازمان بورس ارائه و مجوز اخذ شد. 


وی افزود: “قیراط” به عنوان چهارمین کلاس دارایی تامین سرمایه دماوند آغاز به فعالیت می کند و در پرتفوی آن معادل حجم پذیره نویسی صندوق، گواهی شمش طلا وجود دارد. سقف صندوق 500 میلیارد تومان است. پس از بازگشایی نماد و در صورت فراهم کردن شمش طلا، افزایش سقف تا 500 میلیارد تومانه دیگر در دستور کار خواهیم داشت.


دلایل انتخاب صندوق طلا


صادق قاسمی معاون سرمایه گذاری تامین سرمایه دماوند هم با اشاره به حضور 10 صندوق در سبد دارایی این شرکت، گفت: صندوق قیراط سرمایه گذاران را در برابر تورم ایمن می‌کند. انتخاب این صندوق به دلیل حضور ایران در خاورمیانه و تنش های ژئوپلتیک، نگرانی افراد از حیث حفظ دارایی‌ها، التهابات در حوزه اقتصاد کلان و نرخ بهره بود.


وی افزود: نگهداری طلا از لحاظ فیزیکی هم مخاطراتی به همراه دارد. صندوق های طلا به دلیل بازارگردانی دارای نقدشوندگی بالایی هستند. دماوند بر اساس دانش و تجربه طی سال ها، صندوق طلا را راه اندازی کرد.


تحلیلی از روند طلای جهانی


مهدی منوچهری مدیر سرمایه گذاری تامین سرمایه دماوند هم با ارائه تحلیلی از روند طلای جهانی، گفت: با پیدایش تمدن‌های باستان، طلا به عنوان معیار ثروت، قدرت و فرهنگ محسوب شد. سرمایه گذاران در قرن ۱۹ و ۲۰ میلادی ارزیابی را براساس مقدار معینی از طلا تعیین می‌کردند.


وی افزود: آمریکا از ابتدای قرن ۱۹ میلادی دلار را بر نظام اقتصادی حاکم کرد. تا سال ۱۹۳۳ هر اونس طلا ۲۰.۶۵ دلار قیمت گذاری می‌شد و تا سال ۱۹۷۱ نرخ برابری هر اونس به میزان ۳۵ دلار بود. بنا محدودیت‌های موجود که نظام مبتنی بر طلا قابل ادامه نبود، ارزش طلا در بازار جهانی دچار نوسانات شدیدی شد. به رغم اینکه نظام مبتنی بر طلا بر پول‌های جهانی کنار گذاشته شده اما بانک‌های مرکزی دنیا به عنوان یکی از خریداران بزرگ طلا عمل می‌کنند و این دارایی گزینه اول ذخایر آنها به حساب می‌رود.


این مدیر ادامه داد: نوسانات قیمتی طلای جهانی بعد از ۱۹۷۱ معنا یافت و در هر دهه میلادی نوسان خاصی داشت. در دهه ۱۹۸۰ طلا سقف ۸۵۰ دلاری و در دهه ۱۹۹۰ بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار نوسان داشت. دهه ۲۰۰۸ با وجود تورم در حوزه مسکن آمریکا طلا برای اولین بار قیمت ۱۰۰۰ دلاری را به لمس کرد. سال ۲۰۱۸ نیز نوسان طلا بین ۱۱۰۰ تا ۱۴۰۰ دلار و نسبت به دوره قبلی کمتر بود.


منوچهری اضافه کرد: در دوران کرونا قیمت طلا به ۲ هزار دلار رسید و بعد از این دوره رشد طلا آغاز شد و تنش‌های منطقه‌ای اخیر نیز بخصوص جنگ روسیه و اوکراین محرک قیمت بود. از سال ۲۰۱۰ تا کنون طلا به صورت سالانه میانگین بازدهی مرکب ۶.۵ درصدی داشت. طلا دارای دو ویژگی جذاب نقدشوندگی و همبستگی‌ با سایر کلاس‌های دارایی است و در بحران‌های مالی می‌تواند به عنوان دارایی امن شناخته شود.


وی گفت: در ۵۰ سال گذشته بیشترین بازدهی سالانه طلا ۱۳۳ درصد بوده که سال ۱۹۷۵ اتفاق افتاد. همچنین بازدهی منفی ۳۲ درصد در سال ۱۹۸۱ داشت. سال ۲۰۲۳ بیشترین تولید طلا را چین، روسیه، استرالیا، آمریکا و کانادا به خود اختصاص دادند. تشدید تنش‌های ژئوپولیتیک، سیاست‌های بانک های مرکزی و … از عوامل رشد قیمت طلا در بازار داخلی بشمار می روند. رشد بهای طلا تحت اثر این عوامل بازدهی صندوق‌های طلا را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir