مسئله‌ای که این روزها طرفداران سامسونگ را نگران‌ کرده، افزایش قیمت سری گلکسی S25 است. دلیل این موضوع هم، هزینه‌ی بالای تولید تراشه اسنپدراگون 8 الیت است که این سری از آن بهره می‌برد.

به‌گزارش sammobile، اگر تا سال 2026، تراشه اگزینوس سامسونگ، آنطور که باید نتواند در بازار حضور پیدا کند، این شرکت چاره‌ای جز افزایش قیمت سری گلکسی S26 نخواهد داشت. تنها یک راه‌کار وجود دارد؛ آنهم اینکه سامسونگ اگزینوس را به سطح مطلوبی برساند.

راهنمای خرید تکراتو

سامسونگ تنها با بازگشت اگزینوس می‌تواند از افزایش قیمت سری گلکسی S26 جلوگیری کند

هرچند هزینه‌ای که معمولا برای هر تراشه پرداخت می‌شود در این صنعت برملا نمی‌شود؛ اما به اعتقاد برخی تحلیل‌گران، در حال حاضر، کوالکوم بابت هر تراشه اسنپدراگون 8 الیت، حدود 190 دلار دریافت می‌کند. اگر شرکت TSMC، تامین‌کننده اصلی کوالکام، قیمت فرآیندهای تولیدی خود را افزایش دهد، این هزینه ممکن است بیشتر هم شود.

درست است که کوالکوم تراشه‌ها را طراحی می‌کند اما برای تولید آنها به کارخانه‌های تولیدی (Fab) وابسته است. در حال حاضر، TSMC بزرگ‌ترین شریک تولیدی کوالکام محسوب می‌شود و مسئولیت کامل تولید تراشه اسنپدراگون 8 الیت را بر عهده دارد.

گزارش‌های جدید حاکی از آن هستند که TSMC در سال 2025 هزینه فرآیندهای تولیدی 5 نانومتری و 3 نانومتری خود را تا 10 درصد افزایش خواهد داد. این افزایش قیمت به دلیل تقاضای بالای تراشه‌ها، به‌ویژه در حوزه هوش مصنوعی، صورت می‌گیرد. تراشه اسنپدراگون 8 الیت با فرآیند 3 نانومتری N3E تولید می‌شود، در حالی که انتظار می‌رود تراشه اسنپدراگون 8 الیت 2 با نسل سوم فرآیند 3 نانومتری N3P تولید شود.

اگر هزینه تولید این تراشه‌ها برای کوالکام افزایش یابد، این شرکت مجبور خواهد بود تا هزینه‌های بیشتری از مشتریانی مانند سامسونگ دریافت کند. این امر به احتمال زیاد منجر به افزایش قیمت گوشی‌های پرچمدار خواهد شد. از آنجا که سری گلکسی S یکی از محصولات پرچمدار سامسونگ است و این شرکت نمی‌تواند به راحتی حاشیه سود خود را از بخش‌های دیگر این دستگاه‌ها افزایش دهد، تنها گزینه پیش‌رو، بازگشت گسترده تراشه اگزینوس به خط تولید است.

طبق گزارش‌ها، سامسونگ برروی تراشه‌ی اگزینوس 2600 کار می‌کند که قرار است در سری گلکسی اس 26 استفاده شود. نکته مهم این است که این تراشه با فرآیند 2 نانومتری سامسونگ تولید خواهد شد که انتظار می‌رود بهبودهای چشمگیری نسبت به فرآیند 3 نانومتری N3P نسل سوم TSMC داشته باشد.

بخش تولید تراشه سامسونگ (Samsung Foundry) در حال حاضر تمرکز خود را بر بهبود فرآیند 2 نانومتری قرار داده و امیدوار است مشکلاتی که در فرآیند 3 نانومتری با آنها مواجه بوده، دیگر تکرار نشود.

بیشتر بخوانید:

source

توسط blogcheck.ir