افت تیراژ تجمیعی خودرو در کنار رشد تولید در آذرماه

افت تیراژ تجمیعی خودرو
افت تیراژ تجمیعی خودرو

با توجه به افت تیراژ تجمعی خودروسازان و رشد تولید آذر ۱۴۰۳ به نظر می رسد ، برنامه تولید ۱.۷ میلیون دستگاهی باز هم محقق نخواهد داشت.


تیگو 8 پلاگین


تیگو 8 پلاگین

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، بنا بر گزارش های ارائه شده دو خودروساز بزرگ کشور به کدال، تولید خودرو در آذر نسبت به آبان ماه گذشته ۱۴ درصد رشد را ثبت کرده اند.

با این تخصیص و عدم ثبات نرخ ارز همچنان به عنوان اصلی ترین مشکل تولیدکنندگان باشد، اما در مقابل، افزایش ۳۰ درصدی نرخ ارز توانسته است در کوتاه مدت اثرگذاری خود را نشان بدهد. البته با توجه به افزایش قسمت مواد اولیه شاید در آینده این افزایش تولید موجب افزایش زیان انباشته و بدهی به سیستم بانکی و‌ قطعه سازان شود.

آمار تولید ۹ ماهه

بنا بر آمار منتشرشده در سایت کدال، ایران‌‌‌‌‌‌‌‌ خودرو در ۹ ماه امسال ۳۷۰‌ هزار و ۴۸۶ دستگاه انواع محصول سواری را به تولید رسانده است که نسبت به مدت مشابه پارسال، افت ۶ درصدی را نشان می‌دهد. تولید ماهانه این شرکت اما با رشد بیش از ۱۷‌درصد به ۴۳‌ هزار و ۴۴۱ دستگاه رسیده است. ایران خودرو مانند گذشته بیش‌ترین تولید خود را به مدل‌‌‌‌‌‌‌‌‌های پژو اختصاص داده است. این در حالی است که ایران‌‌ خودرو در‌‌‌حال‌‌‌حاضر فقط پژو ۲۰۷ را از این خانواده به تولید می‌‌‌رساند. این شرکت در بازه زمانی تحت بررسی، ۱۲۲‌ هزار و ۵۶۹ دستگاه پژو را تولید کرده است. با توجه به تولید ۹ ماه پارسال خانواده پژو، ایران‌‌‌‌‌‌‌‌ خودرویی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در تولید اعضای این خانواده افت حدوداً ۴۲ درصدی داشته‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.

در بین دیگر محصولات ایران‌‌‌‌‌‌‌‌ خودرو، گروه سورن تیراژ ۸۷‌ هزار و ۴۸۰ دستگاه را در ۹ ماه امسال از خود به جا گذاشته است. با در نظر گرفتن تیراژ این گروه خودرویی در ۹ ماه پارسال، ایران‌‌ خودرویی‌‌‌ها توانسته‌‌‌اند تولید در این گروه را ۱۱۱‌ درصد بالا ببرند. طبق آمار منتشرشده در سایت کدال، دنا نیز در ۹ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته تیراژ بیش‌تری داشته است. ایران‌‌ خودرو اعلام کرده در ۹ ماه امسال ۶۴‌ هزار و ۷۶۱ دستگاه دنا را به تولید رسانده است. بنابراین تولید دنا بیش از ۲ هزار دستگاه بالا رفته است.

اما دیگر محصول ایران‌‌‌‌‌‌‌‌ خودرو به نام رانا ۹ ماه امسال را با افت پشت‌‌‌سر گذاشته است. طبق اطلاعات منتشر‌‌‌شده در کدال، تا پایان آذر امسال ۱۲‌هزار و ۹۳۴ دستگاه رانا در این شرکت به تولید رسیده است. بنابراین تولید رانا حدود ۲۶‌ درصد افت را به خود می‌‌‌بیند.

ایران‌‌ خودرویی‌‌‌ها در ۹ ماه امسال ۱۰ هزار و ۷۵۰ دستگاه هایما را نیز مونتاژ کرده‌‌‌اند، حال آن‌که در ۹ ماه مشابه پارسال، تیراژ این مونتاژی چینی ۱۵‌هزار و ۴۵۵ دستگاه بود. بنابراین مونتاژ هایما بیش از ۳۰‌ درصد افت کرده است.

طبق آمار منتشرشده در کدال، ایران‌‌‌‌‌‌‌‌ خودرو در ۹ ماه امسال ۴۹‌ هزار و ۴۳۷ دستگاه تارا تولید کرده است. تولید تارا نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۴۶ درصدی داشته است. از ایران‌‌‌‌‌‌‌‌ خودرو بگذریم و سراغ گروه سایپا برویم؛ دومین خودروساز بزرگ کشور که بیش‌ترین حجم از سبد محصولاتش در ۹ ماه امسال نیز به خانواده ایکس ۲۰۰ (تیبا، کوییک و ساینا) اختصاص داشته است. طبق آمار منتشرشده در کدال، سایپا ۲۰۰‌ هزار و ۱۶۲ دستگاه تولید داشته است که نسبت به ۹ ماه پارسال ۸ درصد افت را نشان می‌دهد. تولید ماهانه این شرکت نیز بیش از ۱۳‌درصد بالا رفته است.

سایپا در تولید ایکس ۲۰۰ آمار ۱۵۳‌ هزار و ۶۲۳ دستگاهی را طی ۹ ماه سال جاری از خود به جا گذاشته است. با توجه به رقم تولید این گروه خودرویی در ۹ ماه پارسال، تیراژ خانواده ایکس ۲۰۰ حدود ۱۴‌درصد افت را نشان می‌دهد. در این گروه خودرویی البته تیبا دیگر به تولید نمی‌‌‌رسد. در بازه زمانی تحت بررسی، سایپا همچنین توانسته است ۳۵‌ هزار و ۹۸۴ دستگاه شاهین را به تولید برساند. با این حساب، تولید شاهین نسبت به ۹ ماه پارسال افت ۴.۴ درصدی داشته است.

دومین خودروساز ایران اما در بازه زمانی تحت بررسی، ۱۷ دستگاه آریا اتومات تولید کرده است. سایپا در آمار تولید خود گزینه‌‌‌ای به نام «سایر» نیز دارد که تیراژ ۱۰‌هزار و ۵۳۸ دستگاهی مقابل آن ثبت شده است.

از سایپا به پارس خودرو برویم؛ سومین خودروساز بزرگ کشور که در ۹ ماه امسال کوییک دنده معمولی، ساینا اس، سهند و گروه Q200 را به تولید رسانده است. طبق گزارش ارسالی به بورس، گروه Q200 پارس خودرو تولید حدوداً ۴۹‌ هزار دستگاهی در ۹ ماه امسال داشته است که نسبت به مدت مشابه پارسال از افت حدوداً ۱۵ درصدی حکایت دارد.

پارس‌‌ خودرو همچنین در حالی هزار و ۲۳۴ دستگاه کوییک معمولی دنده‌‌‌ای را در ۹ ماه امسال تولید کرده است که در مدت مشابه پارسال، حدود ۲۲‌ هزار دستگاه از این خودرو را به تولید رسانده بود. این محصول در آذر امسال هیچ تولیدی نداشته است.

خودروساز سوم ایران همچنین در ۹ ماه امسال حدود ۱۲‌ هزار دستگاه سهند را به تولید رسانده است. سهند محصول جدید پارس‌‌ خودرو به شمار می‌رود که در ۹ ماه پارسال تنها ۳۲ دستگاه از آن تولید شد. پارس خودرو اما در بازه زمانی تحت بررسی ۱۴‌ هزار و ۷۰۴ دستگاه ساینا اس را نیز تولید کرده است، خودرویی که در بازه زمانی مشابه پارسال در این شرکت به تولید نمی‌‌‌رسید.

source

توسط blogcheck.ir