بانک مرکزی در اطلاعیهای جدید اعلام کرده است که برنامهریزیهای این بانک به منظور توسعه بازار ارز تجاری کشور و همچنین افزایش مستمر میزان عرضه و تأمین ارز مورد نیاز برای واردات تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
به گزارش بنکر (Banker)، بانک مرکزی در اطلاعیهای جدید اعلام کرد: بهدنبال اطلاعیههای قبلی در خصوص تعمیق بازار یکپارچه ارز و طراحی این بازار بر اساس سازوکار عرضه و تقاضا، به اطلاع میرساند که از زمان آغاز به کار بازار مذکور (24 آذر 1403) تا روز پنجشنبه مورخ 6 دی 1403، بیش از یک میلیارد و 400 میلیون دلار از سوی عرضهکنندگان و بهارزهای مختلف در این بازار عرضه و معامله شده است.
این مقدار معاملات بیانگر رشد معناداری نسبت به میانگین معاملات هفتههای گذشته از ابتدای سال جاری است. بهطوری که حجم معاملات در بازار مذکور در هفته گذشته نسبت به میانگین هفتگی از ابتدای سال، رشد چشمگیری معادل 48 درصد را ثبت کرده است.
این افزایش در عرضه و معاملات در بازار ارز تجاری، تأمین ارز مورد نیاز واردات کشور را بهبود بخشیده و تخصیصهای معتبر تأمیننشده نسبت به سالهای گذشته بهطور قابل توجهی کاهش یافته است.
برنامهریزی بانک مرکزی در راستای توسعه بازار ارز تجاری کشور، تأکید بر افزایش مستمر عرضه و تأمین ارز مورد نیاز واردات تا پایان سال است.
نوسانات نرخ ارز کاهش یافته
شایان ذکر است که با سازوکارهای طراحی شده، نوسانات نرخ ارز در این بازار از 9 درصد در روز نخست توسعه یکپارچگی بازار ارز تجاری، به تدریج کاهش یافته و در روزهای اخیر به کمتر از 0.2 درصد رسیده است.
همچنین، تأمین نیازهای ارزی بهصورت اسکناس و در چهارچوب مصارف ارزی خدماتی از طریق سامانه ارز خدماتی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، با نرخ ارز بازار ارز تجاری برنامهریزی شده است و بهمنظور گردشگری، عرضه ارز با نزدیک شدن به پایان سال شمسی و تعطیلات نوروز افزایش خواهد یافت.
مجدداً تأکید میگردد که نرخهای اعلامی در شبکههای اجتماعی یا سایر مجاری غیررسمی، مبنایی برای تأمین ارز تجاری و خدماتی کشور نداشته و بیشتر به عنوان مبنای سوداگری و سفتهبازی مطرح میشوند.
از اینرو، این نرخها به دلیل نوسانهای احتمالی، از نظر اعتبار شکننده و غیرقابلاعتماد هستند.
source