به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
محمدرضا فرزین که بعد از ابقا در ریاست بانک مرکزی با برنامه های جدیدی سعی در جلب نظر منتقدان دارد این بار در برنامه گفت وگوی ویژه شبکه خبر حاضر شد و اعلام کرد: طبق سیاست جدید بانک مرکزی، علاوه بر ایجاد مرکز مبادله ارز و طلا ، نرخ گذاری‌ها در سامانه نیما هم انجام شد ولی طبق قانون برنامه نرخ ارز باید در بازار کشف شود. بنابراین اولین بازار ارز حواله راه اندازی شده است.


شرکت های پتروشیمی، پالایشی و فولادی‌ ارز نیما و باقی صنایع بر اساس نرخ توافقی ارز دریافت می‌کردند اما به دلیل نبود بازار رسمی، نرخی اعلام نمی‌شد تا اینکه از پنجشنبه گذشته سامانه نیما در بازار توافقی فعال و نرخ 61 هزار تومانی دلار کشف شد. هیچ محدودیتی هم برای خریداران و فروشندگان وجود ندارد و به‌ نظر می رسد نرخ حدود ۶۳ یا ۶۴ هزار تومان خواهد بود. علاوه بر این در سامانه ارز تجاری خبری از خالی فروشی مانند چای دبش نبوده و قیمت‌گذاری هم دستوری نیست.


دلایل گرانی دلار در روزهای اخیر


حجم قاچاق زیاد بوده و بحث‌های فرار سرمایه نیز در زمان هراس بازار شکل می‌گیرد و شایعات دروغ مانند پرواز پهپادها بر فراز نیوجرسی آمریکا، فعال سازی ساز و کار ماشه، تهدید نظامی اسرائیل و ترامپ و کاهش صادرات نفت ایران مطرح می شود.


بنابراین دشمن به عملیات روانی دست می‌زند و برخی منتفعان گرانی دلار بر گسترش شایعه ها دامن می زنند. درحالی که هیچ مشکلی در تامین ارز نیست. به طوریکه ایران در یکسال اخیر جزو پنج کشور خریدار بزرگ طلا بوده‌و ۲۰ درصد ذخایر ارزی را به طلا تبدیل کرده‌ است. سال گذشته هم ۶۵ میلیارد دلار تامین ارز شد که در سال جاری بسیار بیشتر هم خواهد شد.


وعده عدم تغییر نرخ و میزان ارز کالاهای اساسی و دارو


شایعات مطرح شده در خصوص حذف ارز کالاهای اساسی و دارو نیز صحت ندارد و با تاکید رئیس جمهور، برآورد می شود در سال جاری 15 میلیارد دلار ارز ۲۸۵۰۰ تومان به مواد غذایی و دارو اختصاص یابد. بنابراین هیچ تغییری در تامین کالاهای اساسی و دارو در مورد میزان و نرخ آن مطرح نیست. سال آینده هم نرخ ارز کالاهای اساسی افزایش می‌یابد اما درصورت آسیب معیشت مردم، دولت تغییری ایجاد نخواهد کرد.


ادامه افزایش سرمایه بانک ها برای بهبود درصد کفایت سرمایه


اصلاح بانک های بورسی و دولتی مهم بوده و نسبت کفایت سرمایه ها باید طبق استاندارد 8 درصد باشد در حالی که سال گذشته میانگین کفایت سرمایه بانک ها منفی ۲ درصد بود که با افزایش سرمایه ۲۲۰ هزار تومانی بانک های ملی، سپه، پارسیان، شهر و ملت به منفی یک رسیده اما در سال جاری با رشد دو برابری و ۴۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه ها، احتمالا کفایت سرمایه به مثبت ۲ و یا ۳ درصد خواهد رسید و منجر به افزایش کیفیت تسهیلات دهی بانک‌ها می‌شود. در مجموع تا پایان سال افزایش سرمایه 43 درصدی بانک‌ها به بیش از ۷۰ درصد خواهد رسید.


برنامه ویژه برای بانک‌ آینده


برنامه اصلاحات بانک آینده هم نهایی شده و با برگزاری جلسه ویژه ای در هفته آینده، اصلاحات اساسی این بانک بزودی شروع خواهد شد که بر صنعت بانک هم اثر خواهد گذاشت.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir