این تفاهمنامه همکاری بین شرکتهای عضو با رویکرد ایجاد مدل مشترک ارزیابی منابع تأمین، انتقال دانش و تجربیات، بررسی و تجمیع نیازهای مشترک در راستای تقویت سازندگان (ایجاد نشان تجاری) و ایجاد کارگروههای تخصصی و بسترهای حمایتی تأمینکنندگان (سرمایهگذاری، توسعه سبد محصول و ایجاد فضای رقابتی) امضا شد.
بر اساس این تفاهمنامه همه اعضا به حفظ و حراست محرمانگی اطلاعات و مستندات مربوطه و ارائهشده در گردهماییها متعهد بوده و از ارائه به شرکتهای غیر از عضو و یا گروههای هدف بهصورت کامل و نمونه منع میشوند.
همچنین همه شرکتهای عضو موظف به معرفی حداقل یک نفر ثابت بهعنوان نماینده برای حضور مستمر در جلسات گردهمایی و مشارکت در تصمیمگیریها و پیگیری دستور جلسات در شرکت مطبوع هستند.
گفتنی است این تفاهمنامه هیچگونه هزینه مالی برای اعضا ندارد و اشتراکگذاری تجربیات، دانش، بهبودها و اطلاعات مربوط به اهداف و بندهای گردهمایی برای همه اعضا الزامآور است.
مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه این شرکت سهم کمتر از یکدرصدی در حوزه زایندهرود دارد، افزود: طبق آمار وزارت نیرو کل حوضه آبریز زایندهرود عددی نزدیک به ۵۰ تا ۶۰ میلیون مترمکعب آب به صنعت میدهد و این ۵۰ تا ۶۰ میلیون لیتر مکعب در مقایسه با آبی که برای بخش کشاورزی توزیع میشود، حدود یک درصد و کمتر است.
در صورت وجود اختلافنظر در مفاد جلسات، موضوع توسط شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، ذوبآهن اصفهان و فولاد خوزستان بررسی و نتیجه برای اجرا به دبیر گردهمایی که بهصورت سالیانه با اکثریت آرای اعضا انتخاب میشود، اطلاعرسانی خواهد شد.
همچنین محل و دستورات جلسات با محوریت دبیر گردهمایی مشخص و ابلاغ میگردد و در صورت توافق حداکثری در اجرای مفاد جلسه، اجرای آن برای اعضای الزامآور است. جلسات حضوری بهصورت فصلی و در شرکتهای عضو بهصورت دورهای و جلسات غیرحضوری در بستر نرمافزارهای مورد تأیید اعضا برگزار میشود.
موارد مطرحشده در گردهمایی که جنبه انتقال دانش تجربیات و… دارد در صورت صلاحدید اعضا و سیستمهای موجود شرکتها قابلاستفاده و پیادهسازی است و هیچگونه الزامی به یکسانسازی رویه و سیستمها در شرکتهای عضو ایجاد نمیکند.
مدت اعتبار تفاهمنامه از تاریخ امضا به مدت ۵ سال و قابلتمدید است
شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، ذوبآهن اصفهان، فولاد خوزستان، مجتمع فولاد خراسان، فولاد هرمزگان جنوب، فولاد آلیاژی ایران، آهن و فولاد ارفع، صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد، صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان، فولاد غرب آسیا، فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری، ورقخودرو چهارمحال و بختیاری، مجتمع صنعتی اسفراین، سنگآهن مرکزی ایران و شرکت معدنی و صنعتی گل گهر طرفین این تفاهمنامه هستند.
گفتنی است قرار است تعداد شرکتهای همکار در گردهمایی برنامهریزی خرید شرکتهای فولادی کشور به ۲۰ شرکت افزایش یابد.
source