روز دوشنبه، ایالات متحده، محدودیتهای جدیدی برای صنعت تراشه چین وضع کرد. این سومین بار در سه سال گذشته است که آمریکا صنعت تراشه نیمهرساناهای چین را با محدودیتها سنگینتری مواجه میکند.
بهگزارش phonearena، محدودیتهای جدیدی که اینبار برای صنعت تراشه چین اعمال شده، شامل 140 شرکت میشود. دولت بایدن با هدف جلوگیری از دسترسی شرکتهای چینی به تراشههای هوش مصنوعی که باعث تقویت توانمندیهای نظامی چین میشود، دست به این اقدام زد.
تأثیر تحریمهای جدید آمریکا بر صنعت تراشه چین و هواوی
اولین بار در سال 2020، ایالات متحده قوانین صادراتی که مربوط به صنعت تراشه چین میشد را تغییر داد و صادرات هرگونه تراشه پیشرفتهی 5G به شرکت هواوی را ممنوع کرد. این قانون شامل کارخانههایی میشد که از فناوری آمریکایی برای تولید تراشه استفاده میکردند.
پس از عرضه سری میت 40 که از فناوری 5G پشتیبانی میکرد، هواوی دیگر نتوانست گوشی پرچمداری با پشتیبانی از این فناوری عرضه کند. تا اینکه سال گذشته، شرکت SMIC با استفاده از ماشینهای لیتوگرافی قدیمی DUV توانست تراشه 7 نانومتری کایرین 9000 هواوی را برای سری میت 60 تولید کند که این اقدام مورد خشم قانونگذاران آمریکایی قرار گرفت.
در زمینه تولید تراشههای پیشرفته، شرکت ASML هلند تنها تولیدکننده ماشینهای لیتوگرافی EUV (فرابنفش بسیار عمیق) است که برای تولید تراشههای زیر 5 نانومتر بهکار میرود. این شرکت همچنین تولیدکننده ماشین Hi-NA برای ساخت تراشههای پیشرفته نیز هست. ASML اعلام کرده که محدودیتهای جدید صادراتی تأثیری بر پیشبینیهای مالی اخیر این شرکت نخواهد داشت، چرا که پیش از این نیز ارسال ماشینهای لیتوگرافی پیشرفته به چین را متوقف کرده بود. با این حال، محدودیتهای جدید شامل صادرات برخی از ماشینهای لیتوگرافی قدیمی DUV به شرکتهای چینی نیز میشود.
اگرچه ماشینهای DUV معمولاً برای تولید تراشههای زیر 7 نانومتر استفاده نمیشوند، اما به نظر میرسد که بزرگترین کارخانه تولید تراشه چین، SMIC، با استفاده از روش نوردهی چندگانه توسط ماشین DUV توانسته تراشه ۶ نانومتری Kirin 9100 را تولید کند. گفته میشود این تراشه در گوشیهای میت 70 پرو، میت 70 پرو پلاس و نسخه ویژه میت 70 RS آلتیمیت ادیشن بهکار رفته است.
محدودیتهای جدید صادراتی آمریکا شامل ممنوعیت صادرات تراشههای حافظه با پهنای باند بالا برای آموزش هوش مصنوعی، تحریم 24 ابزار جدید ساخت تراشه و سه ابزار نرمافزاری مرتبط است. این محدودیتها همچنین صادرات تجهیزات ساخت تراشه از کشورهای سنگاپور و مالزی به چین را مسدود میکنند.
علاوه بر این، 140 شرکت جدید به لیست سیاه نهادهای تحت تحریم آمریکا افزوده میشوند. شرکتهای حاضر در این فهرست، که پیش از این شامل هواوی و SMIC بودهاند، برای خرید تجهیزات از شرکتهای آمریکایی به مجوز وزارت بازرگانی آمریکا نیاز دارند.
بیشتر بخوانید:
source