به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
محمد یاسر طیب نیا در بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی متالورژی ایران متافو در خصوص آخرین وضعیت نیروگاه‌های در دست اجرای فولاد مبارکه اعلام کرد: فولاد مبارکه به دنبال ناترازی موجود در شرکت، توسعه متوازن را از سال گذشته رویکرد اصلی قرار داده و پروژه‌هایی را در این زمینه اجرا کرد.


در این زمینه در گام نخست بحث ناترازی انرژی در اولویت قرار گرفت و به سرعت دو نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی و ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی را در دستور کار قرار داد. تا کنون ۶۱۴ مگاوات برق از نیروگاه سیکل ترکیبی و ۲۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی وارد مدار شده است. بخش سوم نیروگاه سیکل ترکیبی حرارتی است و تا نیمه اول سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.


نیروگاه خورشیدی نیز که ۲۰ مگاوات آن ماه گذشته وارد مدار شده این ماه نیز ۲۰ مگاوات را وارد مدار خواهد کرد و میزان برق تولیدی نیروگاه در شرق اصفهان تا پایان سال به ۱۰۰ مگاوات خواهد رسید. چنانچه بتوان تجهیزات را از گمرک ترخیص کرد هر ۶۰۰ مگاوات برق تولیدی تا پایان سال آینده به شبکه برق سراسری تحویل خواهد شد.


سرمایه‌گذاری‌های فولاد مبارکه در زمینه تأمین آب مورد نیاز


فولاد مبارکه از سال‌ها قبل خرید پساب ۹ شهر اطراف را انجام داده و خرید پساب ۵ شهر را نیز در دستور کار دارد. در کنار این امر فولاد مبارکه مشارکت بسیاری در انتقال آب دریا به اصفهان داشته که بخش اول این پروژه به میزان ۶۰ تا ۷۰ میلیون متر مکعب نیز در حال نهایی شدن است. امید می رود سال جاری آب دریا به صنایع اصفهان منتقل شود.


با حمایت‌های فولاد مبارکه از طرح انتقال آب دریا به اصفهان نه تنها مشکل آب این شرکت بلکه مشکل آب تمام صنایع استان برطرف خواهد شد. تصور می شد این پروژه حدود ۵ سال به طول بینجامد اما ۲ ساله به بهره‌برداری رسید و چنانچه مشوق‌هایی که دولت وعده داده محقق شود، میزان آب انتقالی تا ۲۰۰ میلیون متر مکعب افزایش خواهد یافت.


تأمین گاز مورد نیاز فولاد مبارکه


از ۲ سال گذشته ۲ میدان گازی برای مطالعات به وزارت نفت معرفی و مجوز انجام مطالعات بر روی یک میدان دریافت شد. مطالعات اولیه انجام شده اما متأسفانه چند ماه اخیر روند انعقاد قرارداد کمی کند شده و امید می رود ظرف دو هفته آینده مذاکرات نهایی و کار عملیاتی آغاز شود.


فولاد مبارکه برای رفع این مشکل سرمایه‌گذاری‌های جدی در حوزه تأمین مواد اولیه انجام داده است. یکی از این سرمایه‌گذاری‌ها خرید سهام شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا بود که ۵ میلیون تن گندله و با انجام توسعه‌ها ۵ میلیون تن کنسانتره برای گروه فولاد مبارکه تأمین خواهد کرد. این مجموعه عملاً می‌تواند پایداری تولید فولاد مبارکه را در بازه زمانی بلند مدت تضمین کند. سودآوری اُپال با الحاق به فولاد مبارکه حداقل چند ۱۰ درصد رشد می کند.


فرایند تکمیل سبد محصولات فولاد مبارکه


یکی از راهبردهای فولاد مبارکه به رغم وجود سبد کامل محصولات فولادی و ارائه چند صد نوع محصول به مشتریان در چند سال اخیر تولید محصول با ارزش افزوده بالاتر بود. طی سه سال گذشته تا کنون ۳۷ محصول جدید به بازار عرضه شده و تا پایان سال نیز ۵ محصول جدید را ارائه خواهیم کرد.


بهره‌برداری از نورد گرم ۲ و نورد سرد در دستور کار است و توسعه ورق گالوانیزه در شرکت ورق خودرو و توسعه‌هایی که در زیر مجموعه‌های فولاد مبارکه وجود دارد مانند احداث کارخانه ورق الکتریکی و ورق زنگ نزن، طرح‌هایی است که یا در حال مطالعه، مناقصه و یا اجرا است که به این هدف جامه عمل بپوشاند. طبق پیش‌بینی تا افق ۱۴۰۵ الی ۱۴۰۶ با بهره‌برداری از طرح‌های در دست اجرا سبد کاملی از محصولات تخت فولادی در فولاد مبارکه خواهیم داشت.


سهام فولاد مبارکه یکی از سهام با ارزش بازار است


سهام فولاد مبارکه بدون تردید یکی از سهام با ارزش بازار است. شرایط بورس ناشی از اتفاقات سیاسی و بین‌المللی مطلوب و مختص فولاد مبارکه نیست. نمی‌توان پیش‌بینی کرد چه اتفاقی خواهد افتاد اما سهام فولاد مبارکه امروز بسیار پایین‌تر از ارزش واقعی قرار دارد و برای کسانی که نگاه بلند مدت به بازار سرمایه دارند توصیه می‌شود. با طرح‌های توسعه‌ای و پشتیبانی که در فولاد مبارکه دیده شده سودآوری پایدار در این مجموعه قابل پیش بینی است.


اولویت فولاد مبارکه اکتشاف و استخراج معادن داخل است


فولاد مبارکه برای استخراج معادن فراسرزمینی مطالعاتی انجام داده و مذاکراتی نیز صورت گرفته‌ اما تا زمانی که معادن با ظرفیت‌های داخلی وجود دارد و با توجه به تحریم‌ها، تمرکز تا به امروز معادن داخلی بوده و تا کنون بر روی ۵۵ محدوده معدنی کار مطالعاتی، اکتشاف و استخراج انجام شده تا اگر نتایج مناسبی حاصل شد از ظرفیت آنها استفاده شود.


همه پروژه‌های فولاد مبارکه پیوست زیست محیطی دارد


شرکت‌های پیشرو افزایش کیفیت و حفظ محیط زیست را جز راهبردهای اصلی قرار داده‌اند. فولاد مبارکه نیز در این راستا ورود کرده و برای رفع مشکلات حمل و نقلی لوکوموتیو، واگن و کامیون خریداری برای رفع مشکل مواد اولیه سرمایه‌گذاری در حوزه معادن و برای رفع ناترازی انرژی راه‌اندازی نیروگاه‌ها را در دستور کار قرار می‌دهد. بحث محیط زیست اگر هم راستا با بقیه راهبردها و استراتژی‌های فولاد مبارکه نباشد آن را به توقف می‌کشاند.


سال گذشته ۵ میلیون نهال در ۲۰۰۰ هکتار کاشت شد و سال جاری برنامه‌ریزی گسترده‌تری در این حوزه دارد. فولاد مبارکه در مجموع ۲.۳ میلیارد دلار در حوزه حفظ محیط زیست سرمایه‌گذاری کرده و هر توسعه‌ای پیوست محیط زیستی دارد.


در بحث کاهش ضایعات و افزایش کیفیت نیز جهت‌گیری در فولاد مبارکه و بویژه در حوزه پاداش و مزایا در راستای کیفی سازی تولیدات است. طی 7 ماه گذشته ۳۷ رکورد روزانه در فولاد مبارکه به ثبت رسیده است.


فولاد مبارکه تبدیل شدن به صنعت سبز را به عنوان یک فرهنگ سرمایه‌گذاری می‌کند. امروز هر یک از توسعه‌های فولاد مبارکه پیوست زیست محیطی دارد. نگاه به بحث محیط زیست و تبدیل شدن به صنعت سبز بوده که نیروگاه سیکل ترکیبی باکلاس F بهره‌برداری شود و یا نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی در دستور کار قرار گیرد.


فرایند استفاده ارز حاصل از صادرات برای تولید کنندگان نیازمند بازنگری و اصلاح است


استفاده ارز حاصل از صادرات برای شرکت‌های فولادی فراهم شده و بسیاری از کارهای مجموعه‌هایی مانند فولاد مبارکه و صادر کننده ها با استفاده از ارز خود در حال انجام است اما فرایند استفاده و تخصیص ارز، ثبت سفارش و کنترل‌هایی که انجام می‌شود طولانی است. این روند برای تولید کننده زمانبر و آزار دهنده و نیازمند اصلاح و بازنگری است.


لزوم ورود وزارت صنعت برای کنترل واردات ورق‌های فولادی دارای امکان ساخت داخل


وزارت صنعت برای واردات بی‌رویه ورق‌های فولادی از دیگر کشورها بویژه چین باید تمهیداتی بیندیشد. فولاد مبارکه نمی‌تواند اقدامی انجام دهد تنها می‌توان تحلیل بازارهای جهانی و داخلی را منتقل کرد. نه تنها فولاد مبارکه بلکه بسیاری از صنایع فولادی دیگر در زمینه تولید ورق‌های فولادی که از خارج وارد می‌شود برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرده‌اند.


با توجه به ظرفیت‌های ایجاد شده نیازی به واردات وجود ندارد اما با این وجود سال گذشته و جاری روند واردات ورق‌های فولادی صعودی بود و طی چند ماه اخیر نیز واردات ورق صورت گرفت که این شرایط به تولید کنندگان ورق به ویژه ورق سرد، گالوانیزه، رنگی و قلع اندود آسیب وارد می‌کند. همه کشورها در چنین مواقعی که قیمت‌های بازار جهانی کاهش می‌یابد برای جلوگیری از دامپینگ اقدامات پیشگیرانه‌ای اتخاذ می‌کنند. ایران نیز باید هوشمندانه جهت‌ گیری‌ های هدفمندی داشته باشد که امید می رود وزارت صنعت این اتفاق را رقم بزند.


ثبات در قوانین و رویه‌های صادرات فولاد ضروری است


صادرات در صنعت فولاد بحث جدی است. اکنون حدود ۵۰ میلیون تن ظرفیت نصب شده وجود دارد. ۳۲ میلیون تن فولاد تولید و میزان مصرف داخلی نیز حدود ۲۰ میلیون تن است. تلاش برای رفع ناترازی‌ها است از این رو باید بحث صادرات را هم در زمینه رفع گلوگاه‌ها و هم سوق دادن تولید به سمت محصولاتی که امکان صادرات داشته باشند، جدی گرفت.


با رفع گلوگاه‌ها رسیدن به ۴۰ میلیون تن تولید فولاد کار سختی نیست. حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیون تن از این عدد باید صادر شود این در حالی است که از بنادر گرفته تا خطوط ریلی و جاده‌ای ظرفیت لازم برای این میزان صادرات را ندارند. بازارهای صادراتی نیز یک مرتبه باز نمی‌شود، شرایط تحریمی نیز وجود دارد در این راستا اولین چیزی که باید به آن توجه داشت ثبات در قوانین و رویه‌ها است.


برای توسعه صادرات نیاز به اعتمادسازی در بازارهای صادراتی است. بنابراین صادرکنندگان در بازاریابی و دولت در رویه‌های مرتبط با صادرات باید ثبات داشته باشند تا بتوان برنامه‌ریزی کرد. برای ورود به بازار باید چند سال کار کرد. این اتفاقات در مجموعه‌ای مانند فولاد مبارکه افتاده و برای حفظ بازارها نیاز به ثبات است. فولاد مبارکه برای صادرات مشکلی ندارد. چرا که هم کیفیت لازم و هم بازارهای هدف را دارد.


آخرین وضعیت پروژه نورد گرم ۲


این پروژه دارای ۳۴ الی ۳۵ درصد پیشرفت است. ابرپروژه نورد گرم ۲ پروژه سنگین و بزرگی و قیمت‌ها دائم در حال تغییر است، تجهیزات مورد نیاز این پروژه سنگین و مهم است و شرایط اقتصادی متغیر فولاد مبارکه را با چالش‌هایی مواجه کرده اما مصر است این پروژه هرچه زودتر به پایان برسد. امید است تا دو سال آینده بهره‌برداری از این پروژه صورت گیرد.


فولاد مبارکه تنها شرکت با افزایش سودآور فولادی در ۶ ماه اول سال


در نیمه اول سال جاری بین شرکت‌های فولادی تنها فولاد مبارکه ۱۴.۷ درصد افزایش سودآوری داشت. این در حالی است که از بزرگترین شرکت‌های فولادی بعد از فولاد مبارکه تا شرکت‌های کوچک در این حوزه همه ۶۰ تا هزار درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش سودآوری داشتند و این امر به دلیل قطعی‌های برق بود.


علت موفقیت فولاد مبارکه در این زمینه راه‌اندازی نیروگاه سیکل ترکیبی بود. طی دو سال گذشته سهامداران در مجمع به دلیل سرمایه‌گذاری در نیروگاه خورشیدی و نیروگاه سیکل ترکیبی سرزنش می‌کردند اما امروز فولاد مبارکه با تضمین سودآوری مورد تشویق قرار می گیرد.


توصیه می‌شود در حوزه انرژی خورشیدی سرمایه‌گذاری شود. چرا که با ناترازی انرژی مواجه بوده و روز به روز قیمت انرژی افزایش می‌یابد. پس سرمایه‌گذاری در بخش انرژی سرمایه‌گذاری مناسبی خواهد بود، ریسک ندارد و بازدهی کوتاه مدتی نیز خواهد داشت.


این سرمایه‌گذاری‌ها نه تنها تضمین کننده پایداری فولاد مبارکه است بلکه هر کدام سرمایه‌گذاری پایدار و سودآور است. امروز نگاه به فولاد مبارکه صرفاً فولادی نیست بلکه هلدینگی است که با سرمایه‌گذاری‌های هدفمند در کسب و کارهای مرتبط فعالیت خواهد داشت. هدف گذاری کسب درآمد ۲۰ درصدی از کسب و کارهای نوین است. استراتژی سودآوری فولاد مبارکه را طی دهه‌های بعد تضمین خواهد کرد.


بهره برداری از بخش اول انتقال آب دریا در صورت تأمین اعتبار تا دو ماه آینده


پروژه انتقال آب دریا به اصفهان ۱۰۰۰ کیلومتر است و در کنار آن تجهیزات آب شیرین کن و پمپ‌های انتقال آب نیز استفاده خواهد شد، برای بخش اول نیاز به ۷۳۰ کیلومتر لوله گذاری است که از این میزان تقریباً ۹۵ درصد کار انجام شده است. چند ده کیلومتر از طرف سیرجان و همچنین لوله‌گذاری های فرعی درون استان به سمت صنایع مانده که در حال انجام است.


تنها ۳۰ الی ۴۰ کیلومتر در بحث انتقال آب به استان باقیمانده که طی یک الی دو هفته انجام لوله گذاری امکان‌پذیر است. در صورت تأمین اعتبار بخش اول این پروژه تا دو ماه آینده قابل بهره‌برداری است اما بخش ۲ آنکه آب شیرین کن‌ها است و لوله گذاری از سیرجان تا بندر سیریک باید بعد از بخش اول شروع شود که پروژه سنگینی است و باید از ۷۰ به ۲۰۰ میلیون متر مکعب برسد.


۲۲۰ پروژه فعال فولاد مبارکه در حال اجرا است


در پایین دست فرصت‌های سرمایه‌گذاری زیادی است.دو سال گذشته فولاد مبارکه تا تولید محصولات فولادی بود اما امروز علاوه بر مراکز خدماتی در لوله سازی و صنایعی که کمتر دیگران ورود دارند ورود کرده‌ است البته سبد سرمایه‌گذاری کامل است و بیش از ۲۲۰ پروژه در حال اجرا شدن است و قطعاً توسعه‌ های فولادی کنار آب دریا در هرمزگان برنامه‌ریزی شده و زمان مناسب تولید فولاد در هرمزگان رقم می‌خورد اما سایر سرمایه‌گذاری‌ها بر اساس طرح‌های آمایش سرزمینی انجام می‌شود.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir