معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، با اشاره به آخرین دستاوردهای فناورانه در این حوزه، اعلام کرد که در طی شش ماه آینده، تمامی بانک‌ها توان صدور چک الکترونیکی را خواهند داشت. در حال حاضر، 16 بانک علاوه بر پذیرش، اقدام به صدور چک الکترونیکی نیز می‌کنند و انتظار می‌رود تا پایان سال، کل شبکه بانکی کشور به طور کامل در زمینه چک الکترونیک فعال شود. همچنین، مرحله آزمایشی ریال دیجیتال به پایان رسیده و برنامه‌ریزی برای توسعه و گسترش کاربردهای آن در حال انجام است.

به گزارش بنکر (Banker)، نوش‌آفرین مومن واقفی در مراسم افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت، بر ضرورت گسترش دامنه‌های موضوعی و افزایش تعداد فراخوان‌ها در حوزه سندباکس تاکید کرد. او همچنین بر لزوم ایجاد هاب نوآوری در حوزه مالی و نیاز به جذب بازیگران جدید در حوزه رگ‌تک‌ها اشاره نمود و تاکید کرد که تعریف مدل‌های کسب‌وکاری سودآور ضروری است.

معاون بانک مرکزی تصریح کرد که عدم توجه به موقع به بانکداری باز، منجر به عقب‌ماندگی در حوزه رگولاتوری و نظارت خواهد شد. او هدف اصلی بانک مرکزی در سال آینده را عملیاتی کردن بانکداری باز عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال به این هدف دست یابند.

مومن واقفی همچنین به پروژه میرشتاب و اجرای پرداخت‌‎های بین‌المللی اشاره کرد و اعلام کرد که 75 درصد از بانک‌های منتخب کشور در این پروژه مشغول به کار هستند. هدف این پروژه، تسهیل خرید با کارت بانکی روسیه از طریق فروشگاه‌های کشور تا پایان دی‌ماه است.

بانک‌ها توان پذیرش چک الکترونیکی را دارند

وی خاطرنشان کرد که در حال حاضر تمامی بانک‌ها توان پذیرش چک الکترونیکی را دارند و امیدوار است تا پایان سال شبکه بانکی در این زمینه به طور کامل فعال شود. تاکید بر توسعه چک الکترونیک برای اشخاص حقوقی و ارتقاء فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی نیز از دیگر اولویت‌های بانک مرکزی می‌باشد.

مومن واقفی در ادامه به توجه به تعامل زیست بوم فناوری مالی با اکوسیستم‌های دیگر اشاره کرد و ابراز نگرانی از وضعیت فعلی این زیست بوم نمود. او تاکید کرد که همکاری و رقابت همکارانه از ملزومات رشد این زیست بوم است و در غیر این صورت با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.

معاون بانک مرکزی همچنین به آمار تراکنش‌ها در حوزه پرداخت و تسویه و پیشرفت‌های اخیر اشاره کرد و اظهار داشت که چالش‌های زیست بوم فناوری مالی باید مورد بررسی قرار بگیرد تا شاخص‌های سلامت و سرزندگی آن بهبود یابد.

در پایان، مومن واقفی بر اهمیت توجه به سه محور کلیدی شامل روندهای کلان، نظام جاری فناوری مالی و هسته اصلی فناوری برای بهبود وضعیت کشور تاکید کرد.

این همایش با عنوان «زیست بوم بانکداری هوشمند؛ حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه» به همت پژوهشکده پولی و بانکی و حمایت بانک مرکزی و شرکت ملی انفورماتیک در روزهای 5 و 6 آذرماه 1403 در مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد تهران برگزار می‌شود.

source

توسط blogcheck.ir