موافقت کمیسیون تلفیق با کاهش تعرفه واردات خودرو
با توجه به کاهش ۴۰ درصدی تعرفه واردات خودرو در بودجه سال آینده، به نظر می رسد خودروسازان برای تقویت و آماده سازی خود تنها ۴ ماه فرصت دارند، مگر اینکه باز هم دستی از آستین غیب خارج شود و درمسیر واردات دست اندازهای جدید ایجاد کند. در صورت تصویب مجلس، تعرفه واردات از ۱۰۰ به ۶۰ درصد کاهش خواهد یافت.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، به گفته سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴، این کمیسیون در جلسه دیروز عصر خود با کاهش تعرفه از ۸۰ به ۶۰ درصد موافقت کرده است.
این در حالی است که هفته گذشته با شدت گرفتن زمزمه های افزایش قیمت کارخانه محصولات دو خودروساز بزرگ، برای بالا بردن توان رقابتی خودروسازان و همچنین کاهش قیمت خودروهای وارداتی با کاهش تعرفه از ۱۰۰ به ۸۰ درصد در بودجه سال آینده موافقت کرده بود.
تقابل دولت و مجلس در بازار خودرو
در همین رابطه دیروز رئیس کمیسیون تلفیق پس از انتشار خبر افزایش قیمت محصولات ایرانخودرو و سایپا، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دولت و خودروسازان داخلی هر چهقدر قیمت خودرو را بالا ببرند، مجلس شورای اسلامی تعرفه واردات خودرو را پایین خواهد آورد تا رقابت به نفع مردم شود.»
به گفته غلامرضا تاجگردون، پیشنهاد کاهش تعرفه واردات خودرو به ۶۰ درصد، از سوی وی در کمیسیون تلفیق بودجه مطرح شده است، اما چون باید تجدید رأی در مورد این پیشنهاد انجام میشد و این کار به دو سوم آرای نمایندگان نیاز داشت، این پیشنهاد رأی لازم را کسب نکرد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق، رحیم زارع، لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیز قبل از تصویب تعرفه ۶۰ درصدی خودرو در کمیسیون تلقیق عنوان کرده بود که با توجه به خبر افزایش قیمت خودروهای داخلی، کمیسیون در ابتدای جلسه، پیشنهاد کاهش تعرفه واردات خودروهای نو از ۸۰ به ۶۰ درصد را مورد بررسی قرار داد، اما به دلیل اینکه این موضوع یک بار در صحن کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته بود، ایراد آییننامهای داشت.
براساس این گزارش، دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۴، تعرفه واردات خودرو را از ۷۰ درصد به ۱۰۰ درصد افزایش داده است. کمیسیون صنایع و معادن مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه، تعرفه ۸۰ درصدی را به کمیسیون تلفیق پیشنهاد کرد. در نهایت نیز دیروز عصر رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۴ مجلس، اعلام کرد تعرفه واردات خودروهای نو در سال آینده از ۸۰ به ۶۰ درصد کاهش یافت.
این در حالی است که با توجه به اظهارنظر رئیس جمهور و باجگیری دانستن تعرفه های موجود انتظار می رفت دولت خود در کاهش تعرفه ها پیش قدم شود، اما گویا تمرکز بر افزایش درآمدهای غیرنفتی و بالا بردن درآمدهای مالیاتی مانع از کاهش تعرفه ها از سوی دولت شده است.
در این میان به نظر می رسد با توجه به مدت زمان باقی مانده تا پایان سال و احتمال تصویب تعرفه ۶۰ درصدی بازار خودرو در واکنش به این موضوع باز هم در پیله رکود باقی بماند.
به بیان دیگر، به رغم افزایش قیمت کارخانه ای محصولات دو خودروساز بزرگ کشور، به احتمال زیاد میزان تغییر قیمت ها چندان ملموس و قابل توجه نباشد.
تعرفه واردات خودرو کاهش تعرفه واردات خودرو واردات خودرو
source