در این مطلب با بررسی شیائومی 14 تی پرو همراه شما هستیم که جدیدترین گوشی سطح بالای شیائومی با شارژ سریع، پردازنده قوی، طراحی شیک و ابزارهای هوش مصنوعی است.
شیائومی 14 تی پرو که از بهترین گوشی های شیائومی 2024 به حساب میآید، جدیدترین گوشی رده بالای شیائومی با طراحی شیک و مدرن و بدنهای فلزی است. این گوشی شیائومی برای پیشگیری از نفوذ مایعات و ذرات ریز، گواهینامه IP68 دارد. شیائومی برای این گوشی از نمایشگر 6.67 اینچی CrystalRes AMOLED استفاده کرده که به غیر از ارتقای حداکثر سطح روشنایی، سایر ویژگیهای آن شبیه به مدل سال قبل هستند.
چیپست این گوشی هم نسبت به سری قبل سریع و قدرتمندتر شده و گرافیک پیشرفتهتری دارد. برای دوربین اصلی گوشی هم از یک حسگر 50 مگاپیکسلی جدید استفاده شده و این گوشی هم مثل سری قبل یک باتری 5000 میلیآمپر ساعتی با سرعت شارژ باسیم 120 وات دارد.
یکی دیگر از مهمترین مشخصات شیائومی 14 تی پرو ، سیستمعامل HyperOS و قابلیتهای هوش مصنوعی آن است. اما آیا این تغییرات و پیشرفتها به اندازهای هستند که کاربران شیائومی 13 تی پرو را ترغیب به خرید مدل جدید کنند؟ بررسی شیائومی 14 تی پرو به این سوال پاسخ میدهد.
بررسی شیائومی 14 تی پرو
شیائومی 14 تی پرو با یک جعبه بسیار نازک در اختیار کاربران قرار میگیرد که البته این جعبه به نازکی جعبههای آیفون یا گلکسی سامسونگ نیست. ظاهراً این گوشی در بعضی مناطق بدون شارژر فروخته میشود و تنها یک کابل USB-A-C و یک قاب سیلیکونی نازک در آن قرار دارد. خوشبختانه یک لایه محافظ هم روی نمایشگر نصب شده تا از آسیب دیدن آن جلوگیری کند.
مشخصات فنی شیائومی 14T Pro را در جدول زیر مشاهده میکنید.
بررسی شیائومی 14 تی پرو | مشخصات فنی شیائومی 14 تی پرو |
طراحی و ساختار |
|
نمایشگر |
|
نرمافزار |
|
تراشه |
|
رم و حافظه داخلی |
|
دوربین اصلی |
|
دوربین سلفی |
|
باتری |
|
صدا |
|
شبکه و قابلیتهای اتصال |
|
سنسورها |
|
قیمت شیائومی 14T Pro | حدود 784 یورو |
بررسی شیائومی 14 تی پرو از نظر طراحی
نقد و بررسی شیائومی 14 تی پرو را با ارزیابی طراحی این گوشی شروع میکنیم که به ظاهر نسبت به نسل قبل تغییر چشمگیری ندارد اما طراحی آن کمی اصلاح شده تا شیکتر و پیشرفتهتر به نظر برسد. این گوشی برای پیشگیری از نفوذ آب و ذرات ریز، گواهینامه IP68 دارد؛ قسمت جلو و قاب آن تخت شده و پنل جلوی آن دارای انحنایی ظریف است.
رنگهای این گوشی شامل خاکستری، مشکی و آبی تیتانیم هستند اما با وجود این نامگذاری، در ساخت شیائومی 14 تی پرو از تیتانیم استفاده نشده است. این گوشی شیائومی فریم آلومینیوم دارد و برای پنل پشت آن هم از گلس با رویهای مات استفاده شده است.
بلاک دوربین این گوشی هم شکل مربعی دارد و هر سه لنز و فلش LED دوربین، حلقههایی فلزی دارند که کمی نسبت به بدنه گوشی بیرون زده است.
همچنین از آنجایی که رنگ بلاک دوربین با سایر قسمتهای گوشی هماهنگ است، طراحی کلی گوشی یکدست و متفاوت به نظر میرسد.
کل قسمت جلوی گوشی هم با نمایشگر 6.67 اینچی CrystalRes پوشانده شده که حاشیههایی باریک دارد. حسگر اثر انگشت زیر این نمایشگر هم بسیار خوب عمل میکند و انیمیشنها و ویبرههای متفاوت، حس و حال جدیدی به آن میدهند.
طبق گزارش gsmarena، شیائومی 14 تی پرو گوشی بسیار خوش ساختی است و حس و حال خوبی در دست دارد. این گوشی خیلی سر و لغزنده نیست اما به احتمال زیاد اکثر کاربران ترجیح میدهند که آن را با قاب استفاده کنند. البته طراحی گوشی به صورتی است که لک و اثر انگشت خیلی روی آن باقی نمیماند و به احتمال زیاد، بیشتر کاربران طراحی کلی این گوشی را میپسندند.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های 2024
بررسی شیائومی 14 تی پرو از نظر نمایشگر
همانطور که اشاره شد، این گوشی شیائومی هم نمایشگری مشابه با 13T پرو دارد که جزئیات آن از جمله رزولوشن و غیره را در جدول مشخصات فنی Xiaomi 14T Pro مشاهده میکنید.
این پنل از استانداردهای دالبی ویژن و HDR10+ پشتیبانی میکند و قابلیت PWM dimming فرکانس بالای 2880 هرتزی آن هم برای حفاظت از چشمهای حساس مفید است. همچنین، نرخ نمونه برداری لمس 480 هرتزی این نمایشگر، امکان واکشن سریع را فراهم میکند.
یکی از تفاوتهای این نمایشگر نسبت به سری قبل، افزایش حداکثر نرخ روشنایی آن به 4000 نیت است.
شیائومی یک حالت Sunlight هم دارد که حداکثر روشنایی دستی قابل تنظیم را افزایش میدهد. این گزینه شبیه به گزینه Extra Brightness گوشیهای سامسونگ است. حداکثر روشنایی اندازه گیری شده در حالت غیرفعال بودن این قابلیت، 560 نیت است.
حداقل نرخ روشنایی ثبت شده برای رنگهای سفید هم 2.1 نیت است.
این نمایشگر دو حالت برای تنظیم نرخ روشنایی دارد؛ یعنی حالت خودکار و اختصاصی (Custom). حالت خودکار و اختصاصی 144 هرتز شبیه به هم هستند. در این حالتها برای اکثر اپلیکیشنها و رابط کاربری از نرخ 120 هرتز استفاده میشود و نرخ نوسازی مورد استفاده برای استریمینگ و محتوای ثابت، 60 هرتز است. برای اپلیکیشنهای سازگار مثل بازیها و بنچمارکها هم از نرخ 144 هرتز استفاده میشود.
تنها زمانی که نرخ نوسازی 30 هرتز مشاهده شده، مربوط به نمایشگر همیشه روشن است که حداقل نرخ نوسازی قابل پشتیبانی توسط نمایشگر گوشی محسوب میشود.
بررسی شیائومی 14 تی پرو از نظر ماندگاری شارژ و باتری
بررسی گوشی شیائومی 14 تی پرو را با ارزیابی باتری این گوشی ادامه میدهیم. این گوشی شیائومی یک باتری 5000 میلیآمپر ساعتی دارد که ظرفیت آن شبیه به مدل قبل است. در تست استفاده فعال، ماندگاری شارژ این گوشی برای بازی تقریباً شبیه به سری قبل بوده و در تست تماس صوتی، رکورد نسبتاً کمتری ثبت شده است. در تستهای پخش ویدیو و وبگردی هم به ترتیب یک ساعت و دو ساعت بهبود دیده میشود.
در مجموع، ماندگاری شارژ باتری Xiaomi 14T Pro نسبت به سری قبل خیلی زیاد نیست اما رکوردهای این گوشی هم بد نیستند. در تستهای پخش ویدیو، بعضی از گوشیها رکورد بهتری دارند، اما رکوردهای شیائومی در تستهای گیمینگ و وبگردی بهتر است.
باتری شیائومی 14T Pro قابلیت پشتیبانی از شارژ 120 وات را دارد اما این گوشی در بسیاری از کشورها بدون شارژر عرضه میشود. بررسی این گوشی نشان داده که شارژ کامل دستگاه حدود 23 درصد زمان میبرد و ظرف 15 دقیقه هم میتوانید این گوشی را تا 74 درصد شارژ کنید.
این گوشی شیائومی از شارژ بیسیم هم پشتیبانی میکند و طبق آنچه در فهرست مشخصات Xiaomi 14T Pro اعلام شده، حداکثر سرعت شارژ بیسیم این گوشی 50 وات است. انتظار میرود که با این سرعت، باتری شیائومی 14 تی پرو ظرف حدود 45 دقیقه کاملاً شارژ شود.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های شیائومی تا 30 میلیون
بررسی شیائومی 14 تی پرو از نظر صدا و اسپیکرها
شیائومی 14 تی پرو یک سیستم اسپیکر استریوی ترکیبی دارد. دو اسپیکر این سیستم در بالا و پایین آن و پشت توریهای مخصوص نصب شدهاند. اسپیکر بالایی نقش حفره پخش صدای مخاطب را در تماسهای تلفنی هم بازی میکند و به همین دلیل، یک خروجی رو به جلو هم دارد.
بررسی شیائومی 14T Pro نشان داده که با وجود بلندتر و بهتر بودن صدای اسپیکر پایینی، تعادل صدای کلی گوشی خوب است.
این اسپیکرها در تست بلندی صدا به امتیاز خوب دست پیدا کردهاند و کیفیت صدای خوب با وکالهای غنی و بیس مناسب دارند.
بررسی شیائومی 14 تی پرو از نظر نرمافزار
نقد و بررسی شیائومی 14 تی پرو را با ارزیابی نرمافزار این گوشی ادامه میدهیم که متشکل از اندروید 14 و HyperOS 1.05 است. این گوشی شیائومی 4 ساعت آپدیت نرمافزاری و 5 سال وصله امنیتی دریافت میکند.
HyperOS از نظر ظاهر و رفتار شباهت زیادی به MIUI دارد و با وجود اصلاحات عملکردی، قطعاً این نسخه برای کاربران قدیمی شیائومی آشناست. از نظر طراحی هم تغییراتی مثل گردتر شدن لبه عناصر طراحی در این نسخه به چشم میخورد.
همچنین در این نسخه، مرکز کنترل طراحی جدیدی دارد و امکان غیرفعال کردن آن وجود ندارد.
شیائومی 14T پرو هم از قابلیتهای هوش مصنوعی پشتیبانی میکند اما بیشتر این قابلیتها از پیش نصب نشدهاند و باید آنها را به شکل مجزا دانلود کنید. از جمله ابزارهای هوش مصنوعی این گوشی میتوان به ابزارهای مربوط به ویرایش تصویر، مترجم هوش مصنوعی، زیر نویسهای هوش مصنوعی و غیره اشاره کرد.
گوگل جمینای هم در دسترس کاربران این گوشی قرار دارد. این هوش مصنوعی گوگل میتواند کارهای مختلفی انجام دهد و حتی میتوانید یک مکالمه کامل با آن داشته باشید. جمینای میتواند بر اساس مواد آمادهای که در اختیار دارید، به شما برای آشپزی پیشنهاد دهد یا برای کارهایی مثل نوشتن کتاب یا نقاشی کشیدن، به شما ایده بدهد.
جمینای قابلیت تصویرسازی را هم دارد که جزء ابزارهای مفید هوش مصنوعی گوگل است. Circle to Search هم در آینده با یک آپدیت در اختیار کاربران Xiaomi 14 تی پرو قرار میگیرد اما گوگل لنز همین حالا هم در اختیار آنها قرار دارد.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های میان رده 2024
بررسی شیائومی 14 تی پرو از نظر عملکرد
شیائومی 14 تی پرو مجهز به چیپست دایمنسیتی 9300+ است که نسبت به نسل قبلی پیشرفتهتر محسوب میشود. این مدل جدید که جزئیات آن را در جدول مشخصات شیائومی 14T Pro مشاهده میکنید، با نسل جدید هستههای پردازنده، جیپییوی بهتر و قابلیتهای پیشرفتهتر ساخته شده است.
بررسی Xiaomi 14T Pro نشان میدهد که ظاهراً دایمنسیتی 9300+ قدرتمندترین چیپست موجود در بازار اندروید است. جیپییوی این چیپست هم جزء بهترینهای حال حاضر محسوب میشود و برای گیمینگ عملکرد بسیار خوبی دارد.
این گوشی شیائومی از نظر ثبات عملکرد هم بسیار خوب کار میکند و 60 درصد عملکرد پردازنده و 66 درصد از عملکرد جیپییوی خودش را تحت بار سنگین حفظ کرده است.
در تستهای فشار، این گوشی کمی داغ شده اما این شرایط برای استفادههای معمولی از جمله گیمینگ مشاهده نمیشود.
در مجموع، بررسی گوشی شیائومی 14 تی پرو نشان داده که این گوشی با عملکرد خیلی خوب، توانایی اجرای انواع کارهای سنگین و بازیها را دارد.
بررسی شیائومی 14 تی پرو از نظر دوربین
سیستم دوربین Xiaomi 14T Pro از یک لنز اصلی 50 مگاپیکسلی، تله فوتوی 50 مگاپیکسلی، اولتراواید 12 مگاپیکسلی و سلفی 32 مگاپیکسلی تشکیل شده است.
بررسی شیائومی 14 تی پرو نشان داده که دوربین اصلی این گوشی در نور روز عملکرد بسیار خوبی دارد. تصاویر این دوربین، از نظر تعادل سفیدی دقیق بوده و اشباع رنگ بسیار خوبی دارند. محدوده پویای این تصاویر هم کاملاً وسیع است. علیرغم خوب بودن جزئیات و وضوح تصویر، در بعضی از قسمتها شارپ شدگی بیش از حد دیده میشود.
استفاده از حالت Leica Authentic باعث ایجاد تصاویری با نورپردازی تیرهتر میشود که میتواند برای بعضی شرایط خوب باشد.
این دوربین شیائومی 14T Pro چهره افراد را هم با جزئیات و رنگ پوست خوب ثبت میکند.
در حالت رزولوشن کامل، جزئیات زیادی به تصویر اضافه نمیشود اما حالت 2x دوربین اصلی، کیفیت خوبی دارد. در این حالت جزئیات سطح پیکسلی تصویر بهتر بوده و نسبت به دوربینهای 50 مگاپیکسلی 1x مشابه، تصویر بهتری داریم.
دوربین تله فوتوی 14 تی پرو هم تصاویری بسیار واضح و فاقد نویز ثبت میکند. در این تصاویر هم محدوده پویا بسیار خوب و رنگها عالی هستند. یکی از ایرادهای این دوربین، نداشتن قابلیت فوکوس از فاصله نزدیک است – در واقع، حداقل فاصله فوکوس با این دوربین حدود 45 سانتی متر است.
این دوربین شیائومی 14 تی پرو برای عکاسی افقی چه در حالت معمولی و چه در حالت پرتره اختصاصی بسیار مفید است و حالت 50 مگاپیکسلی آن هم از آنچه که انتظار میرود بهتر بوده و جزئیات بیشتری را ثبت میکند. در حالت 5x هم کیفیت تصویر خوب است و جزئیات زیادی ثبت میشود.
بررسی شیائومی 14 تی پرو نشان داده که با وجود سختافزار نسبتاً ضعیف دوربین اولتراواید این گوشی، این دوربین در نور روز عکسهای زیبایی ثبت میکند. این تصاویر خیلی شارپ نیستند اما محدوده پویای خوبی داشته و رنگهای زیبایی دارند. در عین حال، نبود حالت فوکوس خودکار باعث شده که نتوانید که از اشیای نزدیک تصویر خیلی واضحی داشته باشید.
آخرین دوربین گوشی یعنی دوربین سلفی هم کیفیت تصویر خوبی دارد اما افزایش رزولوشن آن به 32 مگاپیکسل تأثیر خیلی زیادی در اضافه شدن جزئیات تصویر ایجاد نکرده است. همچنین، در بیشتر صحنهها، جزئیات تصویر بیش از حد پردازش میشوند. این دوربین شیائومی 14 تی پرو قابلیت فوکوس خودکار را هم ندارد در نتیجه نمیتوانید از آن برای گرفتن تصاویر کلوزاپ استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین دوربین گوشی 2024
کیفیت تصویر در نور کم
بررسی Xiaomi 14T Pro را با ارزیابی عملکرد دوربین این گوشی در نور کم ادامه میدهیم. این گوشی شیائومی در نور کم هم تصاویری با محدوده پویا، رنگ و جزئیات بسیار خوب ثبت میکند. سایهها در این تصاویر به خوبی تشکیل شده و هایلایتها هم حفظ میشوند.
در حالت 2x شارپ شدگی زیادی مشاهده میشود که سعی در پوشش نقایص دوربین برای ثبت جزئیات ریز دارد اما این موضوع تنها در صورت زوم کردن تصویر قابل تشخیص است.
دوربین تله فوتوی گوشی هم در محیط تاریک تصاویر خوبی ثبت میکند اما کنتراست آنها کمی زیاد به نظر میرسد. در این حالت هم رنگها بسیار خوب بوده و جزئیات تصویر زیاد هستند. در صورت استفاده از زوم 5x، جزئیات تصویر کمتر میشود اما این تصاویر هم در مجموع خوب و قابل استفاده هستند.
دوربین اولتراواید هم نورپردازی خوبی داشته و محدوده پویای آن وسیع است. در این حالت هم رنگها بد به نظر نمیرسند اما شارپ شدگی در سطح پیکسلی ایده آل نیست.
ضبط ویدیو
دوربین اصلی شیائومی 14T پرو قابلیت ضبط ویدیو را با کیفیت 8K و نرخ 30 فریم بر ثانیه دارد. ویدیوهای این دوربین گوشی، بسیار خوب با محدوده پویای وسیع هستند. رنگ این ویدیوها کمی گرم به نظر میرسد که بد نیست و اشباع کلی رنگها هم خوب به نظر میرسد اما شارپ شدگی تصویر کمی زیاد است.
پردازش تصویر برای دوربین زوم گوشی طبیعیتر است اما در این حالت، تصویر کمی دانه دانه شده و خیلی شارپ نیست. ویدیوهای دوربین اولتراواید گوشی هم ویژگیهای مشابهی دارند.
در محیطهای کم نور و تاریک، دوربین اصلی گوشی ویدیوهای خیلی خوبی ثبت میکند. این ویدیوها محدوده پویا و نورپردازی بسیار خوب و رنگهایی دقیق دارند؛ تنها ممکن است در سایهها، تصویر کمی صاف باشد.
سیستم لرزشگیر ویدیوی شیائومی 14T Pro هم بسیار خوب کار میکند و مثلاً دوربینهای اصلی و اولتراواید گوشی، لرزش ناشی از راه رفتن را به خوبی حذف میکنند.
بررسی شیائومی 14 تی پرو از نظر قیمت و گوشیهای رقیب
قبل از جمع بندی بررسی شیائومی 14T Pro نگاهی به محصولات رقیب و قابل جایگزینی برای این گوشی داریم. قیمت Xiaomi 14T Pro از 800 یورو شروع میشود که این قیمت مخصوص مدل 256 گیگابایتی گوشی است و برای مدل 512 گیگابایتی باید 900 یورو هزینه کنید.
پیشرفتهترین گوشی که میتوان با این قیمت خرید، گلکسی S24+ سامسونگ است. سرعت شارژ این گوشی و دوربین زوم آن در حد 14 تی پرو نیست اما خیلی از افراد، برند سامسونگ را ترجیح میدهند.
گزینه بعدی اج 50 اولترا است که از نظر سختافزاری دوربین بهتری دارد اما در عمل، دوربین این گوشی چندان بهتر نیست و برای ضبط ویدیو هم بهتر از 14 تی پرو عمل نمیکند. در عین حال، این گوشی سلفیهای بهتری ثبت میکند.
قیمت وان پلاس 12 هم تقریباً با شیائومی 14T پرو برابر است. این گوشی دوربین بهتری دارد اما گواهینامه ضد آب آن چندان قوی نیست.
در نهایت، اگر شیائومی 14 تی پرو مورد پسند شماست اما مایل به پرداخت چنین هزینهای نیستید، شیائومی 14 تی هم میتواند انتخاب خوبی باشد. این گوشی سرعت شارژ، توانایی زوم و قدرت پردازشی کمتری دارد اما تفاوتهای این دو گوشی شیائومی چندان چشمگیر نیستند؛ به خصوص با در نظر گرفتن اختلاف قیمت این دو گوشی.
جمع بندی
در پایان بررسی شیائومی 14 تی پرو میتوان گفت که این گوشی نه چندان پرچمدار، یک پکیج قوی است که از بعضی جهات نسبت به محصولات رقیب در سطح بالاتری قرار دارد. این گوشی سرعت شارژ بسیار بالا، نمایشگر 144 هرتزی، چیپست قوی و سیستم دوربین خوبی دارد. اگر کیفیت سلفی یا عکسهای کلوزاپ برای شما مهم است، احتمالاً شیائومی 14 تی پرو مناسب شما نیست. در مجموع این گوشی قدرتمند مجموعه امکانات خوبی دارد اما محصولات رقیبی با امکانات خیلی خوب در بازار هستند که میتوانید با قیمت مشابه آنها را تهیه کنید.
سوالات پرتکرار
قیمت شیائومی 14 تی پرو چقدر است؟
قیمت Xiaomi 14T Pro با 256 گیگابایت 800 یورو است و برای مدل 512 گیگابایتی باید 900 یورو هزینه کنید.
شیائومی 14 تی پرو چه امکاناتی دارد؟
دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، نمایشگر 6.67 اینچی CrystalRes AMOLED با نرخ نوسازی 144 هرتز و حداکثر روشنایی 4000 نیت، باتری 5000 میلیآمپر ساعتی، سیستمعامل HyperOS با ابزارها و امکانات هوش مصنوعی از جمله قابلیتهای این گوشی هستند.
شیائومی 14 تی چند دوربین داره؟
سیستم دوربین Xiaomi 14T Pro از یک لنز اصلی 50 مگاپیکسلی، تله فوتوی 50 مگاپیکسلی، اولتراواید 12 مگاپیکسلی و سلفی 32 مگاپیکسلی تشکیل شده است.
بیشتر بخوانید:
نظر شما درباره بررسی شیائومی 14 تی پرو چیست؟ دیدگاه خود را با بخش تکراتو به اشتراک بگذارید و اخبار گوشی را با ما دنبال کنید.
source