اتهام جدید اتاق بازرگانی ایران به خودروسازان / تبانی با گمرک برای صادرات پسته و خرما

اتهام اتاق بازرگانی به خودروسازان
اتهام اتاق بازرگانی به خودروسازان

نایب رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران به طورمستقیم خودروسازان را با اتهام رانت و لابی با گمرک همراه کرد و مدعی شد که آن‌ها با صادرات پسته و خرما برای واردات خودرو، صادرکننده را نابود کرده اند.


آریزو 8


آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، از سال گذشته خودروسازان برای تأمین ارز مورد نیاز خود به صادرات روی آورده اند. بخشی از آن‌ها برای این‌که بتوانند نیازهای خود را برای تأمین قطعات برآورده کنند، صادرات فولاد، پسته، خرما و کشمش را در دستور کار قرار داده اند.

این اقدام نه تنها اعتراض صادرکنندگان این محصولات را افزایش داده، بلکه باعث شده است اتاق بازرگانی ایران آن‌ها به تبانی با گمرک متهم کند. در همین رابطه، نایب رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که رانت واردات، صادرکننده را نابود کرده و دولت باید یک فکر اساسی برای حل این مشکل داشته باشد، از ورود صرافان و خودروسازان به صادرات پسته و خرما خبر داد.

محمدعلی محمدمیرزاییان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که سیاست رفع تعهد ارزی، مانع صادرات محصولات کشاورزی است، اظهار کرد: «این‌که صادرکننده محصولات کشاورزی بر مبنای دلار آزاد ارز مورد نیاز خود را تهیه کند و ارز حاصل از صادرات را به نرخ ارز نیمایی به واردکننده خودرو، موبایل و غیره‌ بدهد امکان پذیر نیست. به همین دلیل استفاده از کارت‌های اجاره‌ای و یک بار مصرف رونق گرفته است.»

افزایش تعرفه گمرکی با رانت

به گفته وی برخی شرکت‌های خودروسازی با رانت، تعرفه‌های گمرکی را از طریق ارتباطات خود بالا بردند و تبدیل به صادرکننده پسته و خرما شدند و همه صادرکنندگان برند و چندساله ما کار خود را تعطیل کرده‌اند. شرکت‌های خودروسازی پسته خود را یک دلار زیر قیمت صادرکننده ایرانی می‌فروشند و صادرکننده ما دیگر نمی‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد. بنابراین وضعیت صادرات پسته و خرما هم در حال نابودی است و احتمالاً به وضعیت فرش دستباف دچار خواهند شد.

میرزاییان با بیان این‌که صادرکنندگان نمی‌توانند با خودروسازان که از رانت بهره‌مند هستند، رقابت کنند، تصریح کرد: «تعداد زیادی از صرافان هم در حال تبدیل به صادرکننده پسته و خرما شدند و این محصولات را می‌خرند و صادر می‌کنند، چراکه مشتریان را از قبل می‌شناختند.»

نایب رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که صاحبان کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای هم از رانت واردات استفاده می‌کنند، گفت: «رانت واردات، صادرکننده را نابود کرده و دولت باید یک فکر اساسی برای حل این مشکل داشته باشد.»

وی تصریح کرد: «چرا باید رانت ایجاد شود که از تولید سایر کالاها به خودروساز یا واردکننده موبایل و غیره سود داده شود؟ دلار آزاد ۶۰ هزار تومانی را به قیمت ۴۶ هزار تومان به خودروساز می‌دهیم که واردات انجام دهد و خودروی ۱.۵ میلیارد تومانی را سه میلیارد تومان به مردم بفروشد.»

در این شرایط باید دید که واکنش های طرف های درگیر و همچنین دولت و سایر نهادهای درگیر و نظارتی نسبت به این اتهام چه خواهد بود؟ آیا واقعاً برخی خودروسازان با لابی و تبانی توانسته است تعرفه های گمرکی را تغییر بدهند؟

source

توسط blogcheck.ir