به گزارش شهر بورس، یک ادعای دیگر دولت سیزدهم درباره بدهکار نبودن به بانک مرکزی رد شد. دولت سیزدهم مبلغ ۵۱ هزار میلیارد تومان تنخواه از بانک مرکزی گرفته بود. وجود انحرافات در تامین مالی منابع هدفمندسازی یارانه‌ها و استقراض از خزانه‌داری کل و بانک مرکزی منجر به عدم شفافیت و انضباط مالی شده است. شرکت گاز، پالایش و پخش و وزارت نفت سه گلوگاه اصلی برای انحراف منابع هدفمندسازی یارانه‌ها بوده‌اند.

گزارش دیوان محاسبات

گزارش رسمی دیوان محاسبات کشور نیز این ادعا را تایید می‌کند. بر اساس این گزارش، وزارت امور اقتصادی و دارایی مبلغ ۹۵.۳ هزار میلیارد تومان به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها پرداخت کرده است. این مبلغ شامل ۳۴.۵ همت در سال ۱۴۰۲، ۴۲ همت بابت پرداخت به گندمکاران در سال ۱۴۰۳ و ۱۸.۸ همت در سال جاری از محل وجوه امانی و بودجه عمومی به صورت تنخواه بوده است.

پرداختی‌های بانک مرکزی

بانک مرکزی نیز مبلغ ۳۱.۵ همت بابت مطالبات گندم‌کاران بدون رعایت ضوابط قانونی و ۴.۴ همت به صورت تنخواه به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها پرداخت کرده است. این انحرافات باعث عدم شفافیت و بی‌انضباطی مالی در تامین مالی منابع هدفمندسازی یارانه‌ها و استقراض از منابع خزانه‌داری کل و بانک مرکزی شده که منتج به افزایش پایه پولی و سطح عمومی قیمت‌ها می‌شود.

دلایل اصلی عدم واریز کامل منابع هدفمندسازی یارانه‌ها به شرح زیر است:

نرخ جدید بهره بین بانکی اعلام شد + جدول

۱. عدم وصول و واریز مطالبات شرکت ملی گاز از مشترکین عمده بابت فروش گاز به مبلغ ۴۸ همت. ۲. عدم اجرای بند (د) تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به میزان ۳۹.۹ همت. ۳. عدم واریز کامل مبالغ وجوه ارزی حاصل از فروش صادراتی فرآورده‌های نفتی توسط شرکت ملی نفت ایران و عدم نظارت بانک مرکزی در واریز وجوه ارزی مربوط.

این انحرافات باعث افزایش پایه پولی و سطح عمومی قیمت‌ها شده و نیاز به اقدامات فوری برای اصلاح وضعیت دارد.

منبع: هم میهن

source

توسط blogcheck.ir