به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، جواد شکرخواه در مجمع سالانه در خصوص فعالیت‌های بانک پارسیان در سال 1402، اعلام کرد: تعداد معاملات سهام در بازار سرمایه افزایش و ارزش بازار ثبات داشت. سهام این بانک پارسیان طی 236 روز داد و ستد شده و قیمت هر سهم به‌صورت میانگین 2082 ریال بود.

تعداد 181 شعب در تهران و 166 شعبه در استان‌ها، دو شعبه در مناطق آزاد و دو شعبه در خارج قرار دارد که درمجموع تعداد شعب به ۳۵۱ می رسد. ۲۲۴ شعبه ملکی و ۱۲7 شعبه استیجاری است. با توجه به افزایش نرخ‌ اجاره‌بها ساماندهی شعب و حرکت به سمت ملکی شدن در دستور کار است. بودجه‌ریزی برای شعب در حال انجام است.

سرانه عملکرد بر اساس نیروی انسانی رشد مناسبی داشت. به‌نحوی‌ که سرانه‌های مجموع درآمدها، سپرده‌ها، تسهیلات و دارایی‌ها از ۲۱ تا ۲۳ درصد رشد را به ثبت رساند. در مانده تسهیلات ریالی رشد ۱۵ درصدی، تسهیلات ارزی رشد ۳۶ درصدی و درمجموع در بخش تسهیلات رشد ۲۶ درصدی ثبت شد. در اعتبارات اسنادی رشد ۳87 درصد و ضمانت‌نامه‌ها رشد ۵۲ درصد و مجموع تعهدات این بخش رشد ۱۱۱ درصدی داشت.

رونق تولید و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان

این بانک توانست با توزیع مناسب تسهیلات به بخش مهم اقتصادی شامل قرض‌الحسنه، صنعت و معدن، ساختمان، کشاورزی ، بازرگانی و خدمات و با پرداخت 133 هزار میلیارد تومان تسهیلات در سال 1402، نقش مهمی در رونق تولید و کمک به توسعه کشور ایفا کند.

بانک پارسیان اهتمام ویژه‌ای در جهت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان داشت و با ایجاد زنجیره ارزش خدمات دانش‌بنیان، اقدام به حمایت از فعالیت‌های دانش‌محور و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کرد.

در حوزه تأمین مالی صنایع و تقویت زیربنای اقتصادی، حمایت از تولید داخلی و سرمایه‌گذاری و توسعه کارآفرینی نیز در شرایطی که اقتصاد با محدودیت‌های زیادی مواجه است، توانست رسالت‌ را جامه عمل بپوشاند. این بانک با تأمین مالی ۹۳۰ میلیون دلار ( ارزی) و ۱۲0 هزار میلیارد تومانی (ریالی) طرح‌ها و پروژه‌های ملی، نقش مهمی در توسعه بخش واقعی اقتصاد ایفا کرد.

قرض‌الحسنه

بانک پارسیان در زمره بانک‌های برتر در زمینه‌ی پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه است و در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی و سیاست‌های کلی نظام و دولت با استفاده از ظرفیت‌های صندوق مستقل قرض‌الحسنه با پرداخت بیش از 8 هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه در سال 1402 در جهت تحکیم بنیان خانواده و تسهیل ازدواج جوانان، حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، کاهش نرخ بیکاری در روستاها و مناطق کم برخوردار و ایجاد اشتغال پایدار در بخش روستایی و عشایری، توانمند سازی افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی و تأمین نیازهای مسکن، ضروری و درمان نیازمندان، گام‌های مؤثری برداشت و این سنت حسنه را با جدیت ارتقا می بخشد.

وصول مطالبات

این بانک با شجاعت منافع سهامداران و بیت المال را پیگیری می‌کند. بررسی پرونده‌های مطالباتی کلان بانک به‌منظور تعیین تکلیف آن‌ها و وصول بالغ بر مبلغ 11.5 هزار میلیارد تومان از مطالبات غیرجاری بانک طی سال 1402 از جمله سیاست‌های بانک در راستای بهداشت اعتباری و وصول مطالبات بود.

وصول مطالبات و تعیین تکلیف پرونده‌های حقوقی با جدیت لازم و ایجاد تعامل مناسب با بخش‌های قضایی و اجرایی در دستور کار بوده و امید می رود منافع سهامداران حفظ و ارتقا داده شود.

فعالیت‌های ارزی

در حوزه فعالیت‌های ارزی نیز با توجه به شرایط تحریم و چالش‌های موجود در تعاملات بین‌المللی این بانک نقش مؤثری در تأمین کالاهای اساسی ایفا کرد. رشد 11 درصدی واردات کالا از طریق فعالیت‌های ارزی بانک نسبت به سال 1401، سهم 6.6 درصدی بین بانک‌ها و مؤسسات مالی در واردات کالا و رشد 34 درصدی سود نسبت به سال 1401 از جمله اقدامات و فعالیت‌ های بانک در حوزه ارزی است.

بانکداری الکترونیک و خدمات غیرحضوری

در بخش بانکداری الکترونیک، تعداد خودپرداز‌های داخل و خارج شعبه افزایش‌ یافت. همچنین تعداد و مبلغ تراکنش‌ها در کارت‌خوان‌ها در حال رشد است. درگاه‌های غیرحضوری بانک مانند موبایل، اینترنت و تلفن با رشد زیادی همراه بودند. بانکداری باز نیز توانسته حجم زیادی از تراکنش‌ها را در سال جذب کند و میانگین وصول مناسبی داشته باشد. تعداد فین تک‌های متصل نیز از ۱۶۸ به ۲۰۱ افزایش‌ یافت. این حوزه می‌تواند منابع مناسبی ایجاد کند.

راه‌اندازی و اجرای پروژه رمز ریال به‌عنوان بانک عامل (سامانه ریال دیجیتال)، پیاده‌سازی و بهره‌برداری از سفته الکترونیک ، همکاری با وزارت اقتصاد در طراحی و پیاده‌سازی سوئیچ حاکمیتی توثیق دارایی‌های دیجیتال (سامانه توثیق ستاره)، همکاری با بانک مرکزی در اجرای طرح تحول چک به‌عنوان بانک پیشرو در کلیه مراحل بخصوص پیاده‌سازی و رونمایی از چک الکترونیک (چکاد) به‌عنوان اولین بانک و توسعه برای اشخاص حقوقی، مشارکت در ارائه خدمات ارزی به زائرین اربعین به‌صورت دیجیتال و استفاده از فناوری در سال‌های مختلف و پیاده‌سازی و استقرار زیرساخت امضاء دیجیتال نماد (بانک مرکزی) و صمت (ریشه کشور) در بانک و بهره‌برداری عملیاتی در خدمات غیرحضوری بانک از مهم‌ترین فعالیت‌های بانک در حوزه فناوری اطلاعات است.

ارتقای ساختار حاکمیت شرکتی بانک، ریسک و تطبیق

ارتقاء سامانه ­های محاسباتی کفایت سرمایه، ریسک عملیاتی و ریسک نقدینگی طبق الزامات بانک مرکزی، ارتقاء الزامات ناظر بر حاکمیت شرکتی طبق دستورالعمل‌های بانک مرکزی و سازمان بورس، برنامه‌ریزی به‌منظور برقراری مناسبات مالی با بانک های خارجی (بعد از رفع تحریم‌ها) و استانداردسازی خدمات بانک در مقیاس بین‌المللی، بهبود رویه‌های کنترلی و شناسایی مشتریان طبق الزامات آیین‌نامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و راه‌اندازی سامانه مبارزه با پولشویی با رویکرد ریسک محور هم‌راستا با شاخص‌ها و الزامات جدید مرکز اطلاعات مالی (FIU) و آموزش، آگاهی‌رسانی و ارتقای فرهنگ مدیریت ریسک، تطبیق و مبارزه با پولشویی را از اهم اقدامات بانک در راستای تقویت حاکمیت شرکتی، ریسک و تطبیق است.

برنامه‌های آتی بانک

مهم‌ترین برنامه بانک در سال 1403 خروج از بنگاه داری، مولدسازی و واگذاری دارایی‌های مازاد و اهم برنامه‌های بانک در سال جاری را به شرح ذیل است:

1. خروج از بنگاه داری و واگذاری سرمایه گذاری های غیربانکی

2. برنامه‌ریزی به‌منظور احیاء و فروش اموال و املاک دریافتی از بانک مرکزی بابت مؤسسه ثامن‌الحجج

3. بهبود و ارتقای ساختار مدیریت حقوقی در جهت افزایش ظرفیت و اصلاح فرایندها در راستای وصول مطالبات و تعیین تکلیف پرونده‌های حقوقی

4. ایجاد زنجیره ارزش و توسعه فعالیت‌های سوپرمارکت مالی از طریق هم‌افزایی بین هُلدینگ‌های بانک باهدف سودآوری بیشتر

5. توسعه بسترها و کانال‌های غیرحضوری اعطای انواع تسهیلات به‌منظور چابک سازی خدمات بانک

6. بهبود و ارتقای حوزه بانکداری شرکتی

7. توسعه محصولات بانک باهدف بهینه‌سازی پرتفوی منابع بانک و ارائه محصولات جدید

8. توسعه خدمات و بازار نئو بانک پارسیان در قالب شرکت همپا

پیگیری اجرا و تکمیل طرح جامع راهبردی فناوری اطلاعات و اطلاعات بانک در پنج حوزه امنیت داده، تحول زیرساخت نرم‌افزاری، داده و اطلاعات، سازمان‌دهی و مدیریت خدمات فناوری، زیرساخت و شبکه

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir