سرمایه گذاری خاصی روی واردات خودروهای برقی نشده است

سرمایه گذاری واردات خودروی برقی
سرمایه گذاری واردات خودروی برقی

سیدجواد حسینی‌کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار اسب بخار در خصوص ضرورت واردات خودروهای برقی و موانع آن گفت: «اولین مشکلی که درباره وارد کردن خودروهای برقی با آن روبه‌رو هستیم، هزینه بالای آن است. موضوع دیگر این است که بعد از چهار تا پنج سال، بیش‌تر قطعات این خودروها نیاز دارند که پاک‌سازی شوند. در واقع احتمال این که این خودروها بعد از چند سال، هزینه بالایی را بر دولت تحمیل کنند، وجود دارد و این از موانع اصلی وارد کردن این خودروهاست.»


فونیکس آریزو 8


فونیکس آریزو 8

وی افزود: «علاوه بر هزینه‌بر بودن این خودروها، مشکلات دیگری مانند عدم‌گارانتی این خودروها نیز وجود دارد. در واقع این مشکل هست که اگر این خودروها و باطری آن‌ها دچار مشکل شدند، یک شرکت بیمه‌ای وجود داشته باشد که این خودروها را گارانتی کند، اما متاسفانه هیچ شرکتی این ماشین‌ها را گارانتی نمی‌کند و این از دلایلی است که رغبتی برای وارد کردن‌ها این خودروها نیست.»

نماینده سنقر و کلیائی تصریح کرد: «بخش دیگری از مشکلاتی که باعث شده است خودروهای برقی وارد کشور نشوند، بحث سرعت‌شان است. موضوع دیگر بحث برق این خودروهاست. این‌ها دلایلی هستند که باعث شده‌اند دولت روی این خودروها سرمایه‌گذاری خاصی نشود و از طرفی گفته می‌شود وجود این خودروها مقرون به صرفه نیست.»

حسینی‌کیا اظهار داشت: «به هر حال دولت راهی به جز حرکت به سمت خودروهای برقی ندارد و در سال‌های آینده مجبور است واردات آن‌ها را تسهیل کند. در خصوص قوانین مربوط به این خودروها، یک نکته که ابهام دارد این است که ارز را چه کسی یا سازمانی باید تأمین کند؟ متأسفانه در آیین‌نامه، هیچ اشاره‌ای به این موضوع نشده است. باید در این زمینه یک شفاف‌سازی انجام شود که آیا مثلاً بانک مرکزی باید ارز لازم را برای وارد کردن این خودروها تأمین کند یا جای دیگری. به هر حال اگر ارز از کف بازار باشد حتماً مشکلات ارزی ایجاد خواهد کرد و دولت دوباره مداخله خواهد کرد و این موضوع مجدداً به نتیجه نخواهد رسید، اما اگر بانک مرکزی تأمین کند، آن یک مسئله دیگری است و شرایط فرق می‌کند.»

وی ادامه داد: «در زمینه برق این خودروها ما خیلی مشکلی نداریم، بلکه در تکنولوژی برای ساخت ایستگاه‌های تأمین برق این خودروها مشکل داریم و به نوعی باید گفت چالش در تکنولوژی است.»

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان خاطرنشان کرد: «یکی از دلایل اصلی که نیاز است خودروهای برقی را به کشور وارد کنیم، بحث آلایندگی‌هاست. موضوع دیگر درباره بنزین است. امسال چیزی حدود ۱۰۰ میلیارد دلار برای بنزین هزینه کردیم و اگر خودروهای برقی وارد شود، تأثیرات زیادی در این موارد خواهد داشت. ورود خودروهای برقی به کشور ضرورت دارد، اما به شرط این که بتوان موضوع را در همه ابعاد مدیریت کرد و پیش از واردات، تمام جوانب و زیرساخت‌ها بررسی و آماده شود.»

به این مطلب رای دهید

source

توسط blogcheck.ir