واردات خودرو بعد از دو سال، کمتر از 20 هزار

جدیدترین آمار واردات خودرو نشان می دهد که بعد از دو سال، کمتر از ۲۰ هزار دستگاه به کشور ورود پیدا کرده اند. این عدد فاصله زیادی با ماهی ۲۰ هزار دستگاه دارد. با توجه به این آمار آیا بهتر نیست یا دولت به طور کلی پای خودرو را بیرون بکشد یا قوانین را اطلاح کند؟
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، آخرین آمار گمرک ایران از واردات و ترخیص خودرو نشان می دهد از ابتدای سال تا ۲۰ تیر ماه ۸۲۵۷ خودرو به ارزش ۱۶۵ میلیون دلار ترخیص شده است و ۵۲۰۰ خودرو نیز در مرحله نهایی تشریفات ترخیص قرار دارد.
ارزش این تعداد خودروی سواری نو که از گمرکات کشور ترخیص قطعی شده، ۱۶۵ میلیون دلار است. سال گذشته در همین مدت تنها ۲۷۷ دستگاه خودرو به ارزش ۸.۳ میلیون دلار وارد کشور و از گمرکات ترخیص قطعی شد، همچنین در حال حاضر ۵۲۰۰ دستگاه خودرو دیگر به ارزش ۹۰ میلیون دلار در مرحله نهایی تشریفات ترخیص است.
به بیان دیگر اگر تعداد خودروهای در شرف ترخیص هم به این آمار اضافه شود، باز هم در مجموع هنوز به تعداد متقاضیان سامانه ای، خودرو وجود ندارد. حال این که این خودروها چه زمانی عرضه و چه زمانی و با چه قیمت و امکاناتی به دست مردم برسد، مسئله دیگر و در جای خود قابل بررسی است.
اما پرسش این است که آیا ظرفیت بنادر کشور واقعاً همین تعداد، یعنی کمتر از ۱۴ هزار دستگاه، است؟
۵۰ هزار یا ۸ هزار دستگاه؛ کدام صحیح است
اوایل اردیبهشت ماه سال جاری علی آبادی مدعی شد: «حدود ۵۰ هزار خودروی وارداتی در گمرکهای کشور وجود دارد. مشکل فعلی برای واردات خودرو نداشتن فضای کافی در بنادر کشور و تعداد زیادی خودرو روی کشتی است.»
با توجه به این اعداد این پرسش پیش می آید که آیا واقعاً ۵۰ دستگاه در بنادر کشور وجود دارد؟ اگر این عدد درست باشد چه مشکل یا ایرادی وجود دارد که در این مدت هنوز تعداد خودروهای ترخیصی به ۱۰ هزار دستگاه نرسیده است؟ آیا بنادر کشور قادر به انجام امور نیستند؟ اگر هستند چرا از ابتدای سال تا به ۲۰ تیر کمتر از ۹ هزار دستگاه ترخیص شده است؟ آیا همین ترخیص و در پی آن عرضه های قطره چکانی و آینده نامشخصی که برخی از این برندها دارند، در افزایش قیمت ها و عدم استقبال مردم بی تأثیر نیست؟
آیا همین مسئله یک نمونه ساده و آشکار برای ناتوانی دولت در این زمینه به شمار نمی آید؟ آیا بهتر نیست پای خود را از ماجرا بیرون بکشد؟
آمار واردات خودرو واردات خودرو
source