ما امروز قصد داریم شما را با راهکارهایی برای درمان دیسک کمر و سیاتیک آشنا کنیم. حرکات اصلاحی راه مناسبی برای درمان سیاتیک و دیسک کمر می باشند. در صورت درمان نشدن از راه حرکات اصلاحی باید به پزشک مراجعه نمایید تا با دارو  و یا جراحی سیاتیک و دیسک کمر را درمان نماید. برای درمان سیاتیک و دیسک کمر باید به بهترین و با تجربه ترین پزشک مراجعه نمایید. ما در این مقاله راهکارهایی برای درمان دیسک کمر و سیاتیک را در اختیار شما قرار داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

حرکات موثر برای دیسک کمر و سیاتیک

قبل از انجام هر عمل جراحی و استفاده از دارو سعی کنید اول حرکات اصلاحی را انجام دهید و در صورتی که هیچ جوابی نگرفتید به پزشک مراجعه نمایید تا جراحی شوید و یا از دارو استفاده کنید. ممکن است بعد از انجام حرکات اصلاحی نیاز به درمان های دیگر نباشد و مشکل افراد برطرف شود. برخی از این حرکات عبارتند از:

حرکت رفع فشار ستون فقرات: با انجام این حرکت فاصله بین مهره های ستون فقرات و کمر موجب کاهش فشار دیسک ها می شود. برای انجام این حرکت فرد باید از یک میله یا قسمت بالای در اتاق آویزان شود البته توجه داشته باشید که باید میله تحمل وزن شما را داشته باشد. به مدت 30 ثانیه باید در این حالت قرار بگیرید و بعد به آرامی از آن خارج شوید و استراحت کنید. سعی کنید این حرکت را باید 3 بار تکرار کنید. حرکاتی که شما انجام می دهید نباید سبب درد و فشار بیش تر این نواحی شود اگر درد را احساس کردید حرکت را متوقف کنید و تمرین دیگری انجام دهید.

کشش ایستاده: خم شدن مکرر بدن به سمت جلو یکی از علل اصلی دیسک کمر می باشد. در این صورت باید سعی کنید از حرکات اکستنشن و کشش بدن به سمت عقب استفاده کنید تا موجب بازگشت ستون فقرات و مهره های کمر به حالت طبیعی شود. برای انجام این حرکت فرد باید در وضعیت مناسبی بایستد. سعی کنید دو دست خود را در ناحیه کمر قرار دهید و به کمک آن لگن خود را به سمت جلو و همزمان ستون فقرات و سر و گردن را به سمت عقب ببرید تا نواحی جلو بدن کشش داشته باشند. این حرکت را در روز 3 بار و هر بار به مدت 10 دقیقه انجام دهید.

حرکت کبری: حرکت کبری برای درد کمر و سیاتیک پا بسیار مفید می باشد و سبب بازگشت مواد بین دیسک ها به مرکز مهره ها و کاهش درد کمر می شود. با انجام این حرکت می توانید درد کمر و پا را به طور چشمگیری کاهش دهید و تا حد زیادی آن ها را درمان کنید. در این حرکت باید روی شکم دراز بکشید و به آرامی سر، گردن و بالا تنه خود را از زمین بلند کنید. این حرکت به صورت نیمه انجام می شود و بالاتنه به صورت کامل از زمین بلند نمی شود. در طول روز به مدت 15 ثانیه باید در این حالت بمانید و بعد از گذشت این مدت استراحت کند.

حرکت گربه ـ گاو: حرکت گربه ـ گاو یکی از حرکات بسیار عالی برای درمان دیسک کمر و سیاتیک می باشد. سعی کنید این تمرین را با کمک متخصصین و فیزیوتراپ ها انجام دهید تا مشکلی برای شما ایجاد نشود. افراد در این حرکت باید روی کف دست ها و زانوهای خود قرار بگیرند. برای کم شدن فشار زانوها از یک مت ورزشی یا حوله استفاده کنید. همزمان با دم و بازدم سر و گردن را به سمت بالا و شکم را به سمت پایین آورده و بعد ستون فقرات را گرد و گردن را خم کنید و به پایین نگاه کنند. این حرکات را 3 نوبت و هر بار 10 بار انجام دهید.

حرکت سگ پرنده: این حرکت سبب تقویت عضلات کمر و مرکزی می شود. برای انجام این حرکت افراد باید روی کف دست ها و زانوها  قرار بگیرند. دست ها را به اندازه عرض شانه ها باز کنید به طوری که زیر آن ها قرار بگیرد. بعد از آن سعی کنید عضلات شکم را منقبض و یکی از دست ها را از روی زمین بلند کنید. همزمان با دست پای مخالف نیز از زمین بلند شود. دست و پاها باید در راستای بدن قرار بگیرند و کمر قوس نداشته باشد. برای هر طرف از بدن 10 بار از این حرکت استفاده کنید.

حرکت کرانچ: برای انجام حرکت کرانچ افراد باید روی زمین به پشت دراز بکشند و زانوها را خم کنند و کف پاها را روی زمین قرار دهند. بعد از آن باید دو دست روی بدن قرار بگیرد و شانه ها، سر و گردن کمی از زمین بلند شود و سمت بالا کشیده شوند.

حرکت تک زانو به داخل شکم: برای انجام حرکت تک زانو به داخل شکم افراد باید به پشت دراز بکشند. یک پا را روی زمین بگذارید و زانوی پا بعدی به سمت داخل شکم و قفسه سینه کشیده شود. سعی کنید به مدت 20 ثانیه در این حالت قرار بگیرید و سپس پاها را عوض کنید. این حرکت در 3 نوبت و هر نوبت 10 بار تکرار شود.

حرکت دو زانو به داخل شکم: این حرکت مانند حرکت قبلی می باشد و تنها یک تفاوت دارد که تفاوت آن ابن است، هر دو پا همزمان به طرف داخل شکم و قفسه سینه جمع می شوند. این حرکت از حرکت قبلی کمی دشوار تر می باشد و افرادی که مشکل زانو درد دارند باید دست ها را روی ران پا قرار دهند.

حرکات موثر برای دیسک کمر و سیاتیک

سیاتیک چیست؟

سیاتیک یک شرایط پزشکی است که به عنوان یک نوع عارضه عصبی شناخته می ‌شود. سیاتیک دارای علائمی است که از علائم آن می توان به درد و التهاب در سیاتیک نروژن اشاره کرد. عصب سیاتیک از منطقه پایین کمر آغاز می ‌شود و از طریق ستون فقرات کمری به پایین سرایت می‌ کند. در مواردی که این عصب تحت فشار قرار گیرد یا تحریک شود، افراد علائم سیاتیک را  تجربه خواهند کرد. برخی از علائم سیاتیک شامل موارد زیر می باشند:

  • درد شدید در ناحیه پایین کمر که ممکن است به یک یا هر دو پا سرایت شود.
  • سوزش، تیغ ‌زنی، تورم یا احساس گزگز و سوزش در پاها
  • ضعف عضلات پاها، به ویژه در پاها و پاشنه پا
  • ممکن است در برخی موارد اختلال در حرکت و کنترل حسی پاها نیز اتفاق بیفتد.

زمانی که یک دیسک فشرده شده یا به دلیل شکستگی فشرده به عصب سیاتیک فشار می ‌آورد، این وضعیت رخ می دهد. درمان سیاتیک با توجه به علت اساسی و شدت علائم تعیین می ‌شود. درمان سیاتیک می تواند شامل استراحت، داروها (مانند ضد التهاب‌ها و مسکن ‌ها)، تمرینات فیزیکی، فیزیوتراپی و در موارد مورد نیاز جراحی باشد. سعی کنید با یک پزشک صحبت کنید و از ایشان کمک بگیرید. در صورت مواجه شدن با این بیماری سعی کنید به بهترین دکتر ارتوپد در تهران مراجعه کنید.

دیسک کمر چیست؟

دیسک کمر یک مشکل عصبی در ناحیه کمری می باشد. زمانی که یکی از دیسک‌ های موجود بین مهره‌ های فشرده‌ ستون فقرات کمری دلایل مختلفی سبب ترک خوردگی یا فشرده شدن می شود و سبب فشار یا تحریک عصب ‌های اطراف می‌ شود، دیسک کمر رخ می دهد. دیسک کمر دارای علائمی است که از علائم آن می توان به درد شدید در ناحیه پایین کمر، درد در پایین پاها، سستی عضلات، احساس سوزش یا تورم در ناحیه‌ های تحتانی بدن و اختلال در عملکرد اندام‌ های تحتانی اشاره کرد. درمان دیسک کمر ممکن است شامل استراحت فیزیکی، داروها مانند مسکن ها و …، تمرینات فیزیکی، فیزیوتراپی، تزریق‌ های اپی دورال و در موارد شدید‌ تر، جراحی شامل برداشتن قسمت تخریب شده دیسک شود. همچنین، ممکن است رژیم غذایی، تغذیه مناسب و کاهش وزن نیز به بهبود وضعیت دیسک کمر کمک کند.

دیسک کمر چیست؟

علائم دیسک کمر و سیاتیک

علائم دیسک کمر

درد کمری: یکی از علائم دیسک کمر درد کمر می باشد. در این بیماری درد شدید در ناحیه پایین کمر احساس می شود که ممکن است به سمت پاها نیز انتقال یابد.

درد در پایین پاها: افرادی که دارای دیسک کمر هستند ممکن است در پایین پاهای خود درد احساس کنند. درد و سوزش در پایین پاها، از علائم دیسک کمر می باشد.

ضعف عضلات: ضعف در عضلات پاها یا پایین کمر به دلیل فشار بر روی عصب‌ ها از دیگر علائم دیسک کمر می باشد.

تنگی حرکتی: در بیماری دیسک کمر ممکن است دچار مشکلات حرکتی در ناحیه پایین کمر شوید.

تورم یا سوزش: در برخی موارد، تورم و سوزش در ناحیه مورد نظر اتفاق می ‌افتد که از دیگر علائم دیسک کمر به شمار می رود.

علائم سیاتیک

درد شدید: یکی از علائم مهم سیاتیک درد شدید می باشد. درد شدید در امتداد عصب سیاتیک است که از کمر شروع می شود و تا پاهای شما سرازیر می ‌شود.

سوزش و سردی در پاها: احساس سوزش یا سردی در پاهای شما ممکن است رخ دهد که از دیگر علائم سیاتیک می باشد.

ضعف عضلات: ضعف در عضلات پاها به دلیل فشار بر روی عصب سیاتیک ممکن است رخ دهد.

تنگی حرکتی: مشکلات در حرکت ناحیه مربوطه به عصب سیاتیک از دیگر علائم سیاتیک به شمار می رود.

ممکن است در هر دو وضعیت دیسک کمر و سیاتیک، علائم مرتبط با عصب ‌های دیگر نیز ظاهر شوند که بستگی به مکان و شدت فشار یا تحریک عصب دارند. برای تشخیص دقیق و درمان مناسب، باید به بهترین دکتر ارتوپد در ایران مراجعه کنید.

علائم دیسک کمر و سیاتیک

عوارض دیسک کمر و سیاتیک

ما در این قسمت از مقاله برخی از عوارض دیسک کمر و سیاتیک را در اختیار شما قرار داده ایم، عوارض دیسک کمر و سیاتیک می ‌توانند شامل موارد زیر باشند:

ضرر عصبی: فشار یا تحریک دیسک کمر بر روی عصب ‌ها ممکن است سبب آسیب دائمی به عصب‌ ها شود و به عوارض عصبی مانند ضعف عضلات، از دست دادن احساس در برخی ناحیه‌ ها و کاهش عملکرد عضلات منتهی شود.

ناتوانی حرکتی: افرادی که دارای دیسک کمر و یا سیاتیک شدید هستند در صورت تأخیر در درمان سیاتیک، ممکن است ناتوانی در حرکت کمر و اندام‌ های تحتانی را تجربه کنند.

درد مزمن: اگر دیسک کمر و سیاتیک به درمان مناسب پاسخ ندهند یا درمان نادرستی برای آن ها انجام شود، ممکن است درد مزمن در ناحیه کمر و پایین پاها ایجاد شود که به مدت طولانی ادامه داشته باشد و سبب تخت تاثیر قرار دادن کیفیت زندگی شود.

اختلالات عضوی: در موارد شدید، اختلالات عضوی مانند اختلالات صفحه پاشنه، کاهش قدرت کمری، و مشکلات کنترل مثانه و رحم می ‌تواند به عوارض دیسک کمر و سیاتیک اضافه شود.

نیاز به جراحی: در مواردی که درمان غیر جراحی نتایج خوبی نداشته باشد یا شدت علائم بسیار بالا باشد، ممکن است نیاز به جراحی دیسک کمر یا سیاتیک وجود داشته باشد.

کلام آخر

سیاتیک یک شرایط پزشکی است که به عنوان یک نوع عارضه عصبی شناخته می ‌شود. سیاتیک دارای علائمی است که از علائم آن می توان به درد و التهاب در سیاتیک نروژن اشاره کرد. عصب سیاتیک از منطقه پایین کمر آغاز می ‌شود و از طریق ستون فقرات کمری به پایین سرایت می‌ کند. دیسک کمر یک مشکل عصبی در ناحیه کمری می باشد. زمانی که یکی از دیسک‌ های موجود بین مهره‌ های فشرده‌ ستون فقرات کمری دلایل مختلفی سبب ترک خوردگی یا فشرده شدن می شود و سبب فشار یا تحریک عصب ‌های اطراف می‌ شود، دیسک کمر رخ می دهد.

از شما بسیار سپاس گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت جراحتو همواره سعی داشته شما را با راهکارهایی برای درمان دیسک کمر و سیاتیک آشنا کند. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد وارد سایت شوید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

source

توسط blogcheck.ir