ما در این مقاله معرفی 12 دمنوش برای پریود شدن را در اختیار شما قرار داده ایم. در دوران پریودی افراد علائم بسیاری دارند که می توانند با مصرف دمنوش های ذکر شده در این مقاله این علائم را کاهش دهند و دوره قاعدگی خود را آسان تر بگذرانند. سعی کنید در صورت ایجاد مشکل به بهترین متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایید و به هیچ عنوان پشت گوش نیندازید زیرا ممکن است برای شما خطرناک باشد. برای اطلاعات بیش تر درباره دمنوش ها و همچنین قاعدگی تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
قاعدگی چیست؟
به ریزش ماهانه پوشش داخلی رحم قاعدگی یا پریودی می گویند. خون قاعدگی بخشی از خون و بخشی از جداره داخل رحم می باشد که از طریق دهانه رحم و واژن از بدن خارج می شود. قاعدگی دارای علائم بسیاری است. پریودی توسط هورمون ها کنترل می شود. غده هیپوفیز در مغز و تخمدان ها به عنوان بخشی از سیستم تناسلی، هورمون های خاصی را در زمان های خاصی در طول چرخه قاعدگی، تولید و ترشح می کند. هورمون ها سبب ضخیم شدن پوشش داخلی رحم می شوند و این اتفاق برای رخ می دهد برای این که اگر حاملگی رخ داد، تخمک بتواند در دیواره رحم، کاشته شود. هورمون ها سبب آزاد شدن تخمک ها توسط تخمدان ها می شوند. تخمک به سمت لولههای فالوپ حرکت می کند و آن جا منتظر اسپرم می ماند. اگر اسپرم، تخمک را بارور نکند، بارداری اتفاق نمی افتد. در این صورت، پوشش داخلی رحم می شکند و قاعدگی رخ می دهد.
12 دمنوش مناسب پریودی
دمنوش رازیانه
رازیانه دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی می باشد که سبب تنظیم چرخه پریودی می شود. برای تهیه این دمنوش باید یک قاشق چای خوری رازیانه خشک و یک فنجان آب داشته باشید. رازیانه خشک را در یک فنجان آب جوش اضافه کنید و این مخلوط را بگذارید تا دم بکشد. بعد از دم کشیدن دمنوش را صاف کنید و می توانید با یک قاشق عسل آن را میل نمایید.
دمنوش چای سبز
چای سبز دارای خواص ضد اکسیدانی و ضد التهابی می باشد. چای سبز می تواند سبب تنظیم چرخه پریودی شود. برای تهیه دمنوش چای سبز به یک بسته چای سبز، یک لیوان آب نیاز دارید. یک بسته چای سبز را در یک لیوان آب جوش بریزید. مخلوط را بگذارید تا دم بکشد. دمنوش چای سبز را صاف کنید و آن را میل کنید.
دمنوش زیره سبز
زیره سبز همانند دمنوش های قبل دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی می باشد که می تواند به بهبود چرخه پریودی کمک کند. برای تهیه این دمنوش یک قاشق چای خوری زیره سبز خشک را با یک فنجان آب مخلوط کنید و اجازه دهید دم بکشد. بعد از دم کشیدن می توانید آن را با عسل یا بدون آن میل کنید.
دمنوش گشنیز
گشنیز خواص ضد التهابی و آرام بخشی دارد و کمک بسیاری به علائم قاعدگی می کند. برای تهیه این دمنوش یک دسته گشنیز تازه و یک لیوان آب نیاز می باشد. برای درست کردن این دمنوش گشنیز تازه را شسته و خرد کنید. خرده های گشنیز را در یک لیوان آب اضافه کنید. مخلوط را بگذارید تا مدتی دم بکشد. دمنوش گشنیز را صاف کنید و میل کنید.
دمنوش کرفس
کرفس خواص ضد التهابی و آرام بخشی دارد و می تواند سبب بهبود علائم پریودی شود. برای تهیه این دمنوش یک کرفس تازه و یک لیوان آب نیاز دارید. یک کرفس تازه را شسته و خرد کنید. کرفس خورد شده را در یک لیوان آب بریزید.مخلوط را بگذارید تا دم بکشد. دمنوش کرفس را صاف کنید و آن را میل کنید.
دمنوش آلوئه ورا
آلوئه ورا دارای خواص التیام بخشی و ضد التهابی می باشد و سبب کاهش علائم پریودی می شود. یک برگ آلوئه ورا و یک لیوان آب نیاز دارید. یک برگ آلوئه ورا را از گیاه جدا کنید و آن را شستشو دهید و بعد برگ را به قطعات کوچک تر تبدیل کنید. آلوئه ورا را در یک لیوان آب بریزید و مخلوط کنید. دمنوش آلوئه ورا را صاف کنید و آن را میل کنید.
دمنوش گل یاس
گل یاس خواص آرام بخشی و ضد اضطراب دارد که تاثیر بسیاری بر علائم پریودی دارد. برای تهیه دمنوش گل یاس باید یک قاشق چای خوری گل یاس خشک را با یک فنجان آب مخلوط کنید. گل یاس خشک را در یک فنجان آب جوش بریزید. مخلوط را بگذارید تا دم بکشد. دمنوش گل یاس را صاف کنید و میل کنید.
دمنوش آناناس
آناناس دارای آنزیم های طبیعی است که سبب بهبود علائم پریودی می شود. طرز تهیه دمنوش آناناس به این صورت است که تکه های کوچک آناناس تازه و یک لیوان آب را مخلوط می کنید. تکه های کوچک آناناس را در یک لیوان آب اضافه کنید. آن را بگذارید تا مدتی خیس شود. بعد از آن، می توانید آن را به عنوان دمنوش میل کنید.
دمنوش زنجبیل
زنجبیل دارای خواص ضد التهابی و آرام بخش می باشد. دمنوش زنجبیل می تواند سبب کاهش علائم پریودی شود. برای تهیه دمنوش زنجبیل به یک قاشق چای خوری زنجبیل تازه رنده شده و یک لیوان آب نیاز دارید. یک لیوان آب را به جوش آورید و بعد زنجبیل رنده شده را به آب اضافه کنید و مخلوط کنید. اجازه دهید دمنوش مدتی در حالت دم شده بماند. بعد از آن، دمنوش را صاف کنید و بعد می توانید با عسل آن را میل کنید.
دمنوش نعناع
نعناع یک گیاه خوشبو و خوشمزه می باشد که می تواند تاثیر بسیاری در درمان علائم پریودی داشته باشد. برای تهیه این دمنوش یک قاشق چای خوری برگ نعناع خشک و یک فنجان آب نیاز دارید. برگ نعناع خشک را در یک فنجان آب جوش اضافه کنید. مخلوط را بگذارید تا دم بکشد. بعد از آن، دمنوش را صاف کرده و میل کنید.
دمنوش آویشن
آویشن دارای خواص بسیاری برای بدن می باشد. آویشن خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد که برای درمان علائم قاعدگی بسیار مفید است. برای تهیه دمنوش آویشن به یک قاشق چای خوری آویشن خشک و یک فنجان آب نیاز دارید. برای درست کردن این دمنوش آویشن خشک را در یک فنجان آب جوش اضافه کنید و مخلوط را بگذارید تا دم بکشد. قبل از نوشیدن، دمنوش را صاف کنید و می توانید آن را با عسل میل کنید.
دمنوش زعفران
دمنوش زعفران یکی از دمنوش های بسیار مفید برای کاهش علائم پریودی می باشد. از این دمنوش می توان به عنوان روشی طبیعی برای کاهش نامنظمی های پریودی استفاده کرد. برای تهیه آن یک قاشق چای خوری زعفران و یک لیوان آب نیاز دارید. یک لیوان آب را به جوش آورید بعد از آن زعفران را به آب اضافه کنید و مخلوط کنید. صبر کنید دمنوش در حالت دم شده کمی بماند و قبل از نوشیدن، آن را به مدت چند دقیقه بگذارید تا کمی خنک شود.
چند مورد از فواید پریود شدن
افراد در اکثر مواقع نگران پریودی خود می باشند که در این مواقع فواید پریود شدن را نادیده می گیرند. در این قسمت برخی از فواید آن را در اختیار شما قرار داده ایم، که عبارتند از:
پیوند دوستی: پریود شدن حس دوستی بین بانوان به وجود می آورد.
آگاهی از سلامت خود: یکی از مهم ترین فواید پریود شدن آگاهی از سلامت خود می باشد. قاعدگی یک روند طبیعی می باشد. زمانی که پریود می شوید بدنتان به شما خبر از درست کار کردن همه نواحی بدن می دهد. از طرفی، پریودهای نامنظم نیز به شما خبر می دهد که باید به فکر باشید و هر چه سریع تر به بهترین دکتر زنان در تهران مراجعه کنید.
درک کردن بهتر میل جنسی خود: در طول قاعدگی، تغییراتی احساس می شود که درونی هستند. این تغییرات بر میل جنسی تاثیر بسیاری می گذارد. الگو این تغییرات مطالب زیادی در مورد میل به رابطه جنسی و بارداری می گوید.
به شما کمک می کند، خلق و خوی خودتان را بهتر مدیریت کنید: در برخی مواقع به طور ناگهانی گریه می کنید و نمی دانید دلیل گریه شما چیست و به چه دلیلی گریه می کنید. ولی زمانی که به چرخه قاعدگی سر می زنید متوجه می شوید که دلیل آن تغییراتی است که بدن تجربه می کند. پس گریه کردن های ناگهانی در پریودی امری طبیعی است.
بهترین بهانه برای مراقبت از خود: افراد در اکثر مواقع خود را اولویت قرار نمی دهند و همواره خود را اولویت دوم در زندگی قرار می دهند ولی پریود طبیعی ترین روشی است که افراد در آن مواقع به خود استراحت می دهند چون بدن افراد به استراحت نیاز دارد.
در چه شرایطی به پزشک زنان مراجعه کنیم؟
- در صورتی که شما هیچ خونریزی را طی 90 روز گذشته تجربه نکرده اید و باردار نیستید، باید سعی کنید هر چه سریع تر به بهترین متخصص زنان مراجعه نمایید.
- اگر دارای خونریزی بیش از 7 روز هستید یا خونریزی شما بسیار زیاد است به طوری که هر 1 تا 2 ساعت باید نوار بهداشتی یا تامپون خود را عوض کنید باید به پزشک مراجعه کنید.
- اگر چرخه پریودی شما کم تر از 21 روز یا بیش تر از 35 روز طول بکشد باید به پزشک مراجعه نمایید.
- اگر در زمان پریودی درد بسیاری را تجربه می کنید باید حتما به بهترین متخصص زنان مراجعه کنید.
- اگر بین دو چرخه قاعدگی، لکه بینی یا خونریزی واژینال، خونریزی داشتید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.
- در صورتی که دارای تب بودید یا احساس بیمار بودن بعد از استفاده از تامپون داشتید به پزشک مراجعه کنید.
- اگر قاعدگی شما تا سن 15 سالگی آغاز نشود.
توصیه های تغذیه ای در عادت ماهانه
- افراد باید سعی کنند در زمان قاعدگی بدن خود را هیدراته نگه دارن و در طول روز از آب کافی بهره ببرند تا میزان آب از دست رفته بدن جبران شود.
- خوردن میوه و سبزیجات تازه برای حفظ سلامت افراد در دوران پریودی دارای اهمیت بسیاری است.
- مصرف مرغ و ماهی برای افراد بسیار مفید است. مصرف ماهی و مرغ به دلیل داشتن مواد معدنی و آهن بسیار در زمان پریود توصیه می شود.
- سعی کنید از الکل در زمان قاعدگی استفاده نکنید. مصرف الکل در زمان قاعدگی سبب ایجاد سردرد، تهوع، استفراغ، اسهال قبل پریود، خستگی زیاد می شود.
- شکلات تلخ در دوران پریودی مفید می باشد. شکلات تلخ نیز به دلیل دارا بودن مقدار زیادی منیزیم و آهن می تواند به سلامت شما کمک کند.
- مصرف زیاد نمک سبب ایجاد احتباس آب و باد کردن شکم و نفخ می شود، سعی کنید در دوران پریودی از نمک استفاده نکنید و یا کم استفاده کنید.
- مصرف الکل در زمان قاعدگی یکی از مواردی است که به عنوان علت سردرد در دوران پریودی یاد می شود.
بایدها و نبایدها در دوران قاعدگی
- در دوران پریودی سعی کنید مصرف غذاهای پر شکر و پرنمک را به حداقل برسانید.
- مصرف غذاهای ناسالم را در این دوران به حداقل برسانید. سعی کنید از تغذیه مفیدی برخورد دار باشید.
- فعالیت های سنگین و ورزش شدید در دوران پریودی به هیچ وجه خوب نیست و ممکن است سبب علائم بهم ریختن هورمون زنانه شده و مکانیسم تخمک گذاری را مختل کند.
- مصرف بیش از اندازه قهوه در پریودی سبب ایجاد نفخ و مشکلات گوارشی می شود.
- سعی کنید در دوران پریودی تامپون یا نوار بهداشتی خود را به موقع عوض کنید.
- در دوران پریودی از رابطه جنسی پرهیز کنید؛ زیرا ممکن است درد و خونریزی شما در در ابتدای پریود را افزایش دهد.
- در این دوره ممکن است پوست شما تحریک پذیر و حساس شود سعی کنید از ماسک های خانگی استفاده کنید و به پوست خود رسیدگی کنید.
کلام آخر
به ریزش ماهانه پوشش داخلی رحم قاعدگی یا پریودی می گویند. خون قاعدگی بخشی از خون و بخشی از جداره داخل رحم می باشد که از طریق دهانه رحم و واژن از بدن خارج می شود. قاعدگی دارای علائم بسیاری است. پریودی توسط هورمون ها کنترل می شود. غده هیپوفیز در مغز و تخمدان ها به عنوان بخشی از سیستم تناسلی، هورمون های خاصی را در زمان های خاصی در طول چرخه قاعدگی، تولید و ترشح می کند. در دوران پریودی از رابطه جنسی پرهیز کنید؛ زیرا ممکن است درد و خونریزی شما در در ابتدای پریود را افزایش دهد.
از شما عزیزان بسیار سپاس گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت جراحتو همواره سعی داشته شما را با دمنوش های دوران پریودی آشنا کند. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد وارد سایت شوید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
source