یکی از ماشین‌های جدیدی که ایران خودرو برای عرضه انتخاب کرده، هایما 7X است. این خودرو که در سال ۲۰۲۰ رونمایی شده، در کلاس مینی‌ون‌های سایز متوسط طبقه‌‌‌بندی می‌‌شود و طراحی متفاوتی دارد. نکته جالب اینکه در حین برگزاری دومین دوره نمایشگاه تحول صنعت خودرو، نسخه برقی این مینی‌ون چینی نیز در محوطه نمایشگاه حضور داشت. از آنجایی که وزیر جدید صمت تاکید زیادی بر واردات و تولید خودروهای برقی دارد، به احتمال زیاد در آینده نزدیک هایما 7X برقی نیز توسط ایران خودرو به بازار عرضه خواهد شد. این نسخه در سرزمین مادری با نام هایما 7X-E به فروش می‌رسد.

مزایا و معایب

+ طراحی خاص

+ کیفیت مناسب کابین

+ طراحی داخلی مدرن

+ امکانات قابل قبول

– برد حرکتی کم در رانندگی روزمره

– قطعات نایاب و گران‌قیمت

– کمبود ایستگاه شارژ در جاده

مشخصات فنی

پیشرانه نسخه برقی هایما 7X توانایی تولید ۲۰۱ اسب بخار قدرت و ۳۴۰ نیوتن.متر گشتاور را دارد. این میزان خروجی در مقایسه با موتور نسخه بنزینی اندکی بهتر است. شاید بدانید موتور نسخه بنزینی هایما 7X توانایی تولید ۱۹۲ اسب بخار قدرت و ۲۹۳ نیوتن.متر گشتاور را دارد.

باتری هایما 7X-E ظرفیتی برابر با ۷۱.۳۷ کیلووات ساعت دارد و ساخت شرکت معروف CATL است. بر اساس داده‌های رسمی، با اتکا به این باتری می‌توان تا ۵۰۰ کیلومتر مسافت را بدون نیاز به شارژ مجدد طی کرد. این رقم با استاندارد چینی CLTC محاسبه شده است و با توجه به ظرفیت باتری و وزن بالای احتمالی، بعید است که در شرایط واقعی شاهد تحقق آن باشیم.

باتری هایما 7X برقی از فناوری شارژ سریع پشتیبانی می‌کند و در صورت اتصال به پورت پرسرعت، در ۲۷ دقیقه میزان قابل توجهی از آن شارژ می‌شود. اما در حالت استاندارد و استفاده از برق شهری، شارژ کامل باتری ۱۰ ساعت زمان می‌برد.

مشخصات کلی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۸۱۵ میلیمتر
عرض ۱۸۷۴ میلیمتر
ارتفاع ۱۷۲۰ میلیمتر
فاصله محورها ۲۸۶۰ میلیمتر
وزن خالص
تعداد سرنشین ۷ نفر
ظرفیت صندوق عقب
قطر رینگ ۱۹ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی هایما 7X برقی

هایما 7X برقی از نظر فرم کلی بدنه، مشابه نسخه درون‌سوز است. اما از لحاظ جزئیات تفاوت‌هایی بین این دو مدل وجود دارد.

با توجه به جایگزینی موتور بنزینی با پیشرانه تمام الکتریکی، دماغه خودرو تغییراتی را تجربه کرده است. طبق انتظار در نسخه برقی خبری از جلوپنجره بزرگ قبلی نیست و یک پنل یکپارچه با سپر جای آن را گرفته است. با کمی دقت بیشتر می‌توان متوجه شد که در نسخه برقی خطوط موجود روی سپر، تیزتر و برجسته‌تر شده‌اند.

اما در نمای جانبی و عقب هیچ تغییر یا تفاوت شاخصی به چشم نمی‌خورد. در هایما 7X برقی هم ستون‌ها و قسمت‌هایی از پشت خودرو به رنگ مشکی است. موضوع عجیب اینکه در خودروهای برقی معمولا از رینگ‌های آیرودینامیک استفاده می‌شود تا با کاهش ضریب درگ و مصرف انرژی، برد حرکتی افزایش پیدا کند. اما هایما 7X-E حاضر در نمایشگاه تحول صنعت خودرو، به رینگ‌های معمولی مجهز است. این رینگ‌ها ۱۹ اینچی هستند و پنج پره دوقلو دارند.

بد نیست اشاره کنیم از نظر ابعاد هایما 7X برقی با نسخه بنزینی یکسان است. این مینی‌ون که در اصل توسط استودیوی معروف پینینفارینا طراحی شده، طولی برابر با ۴۸۱۵ میلیمتر و عرضی برابر با ۱۸۷۴ میلیمتر دارد. ارتفاع این ون نیز ۱۷۲۰ میلیمتر است و فاصله محوری آن به ۲۸۶۰ میلیمتر می‌رسد.

طراحی داخلی

کابین هایما 7X برقی

تصاویر مربوط به کابین نسخه برقی هایما 7X گویای آن است که در این بخش نیز وضعیت کلی مشابه نمای بیرونی خواهد بود. بنابراین، اطلاعات مورد نیاز راننده از طریق یک نمایشگر دیجیتال در پشت فرمان در اختیار راننده قرار می‌گیرد. سیستم اطلاع‌رسانی-سرگرمی نیز توسط نمایشگر لمسی چسبیده به آن مدیریت می‌شود. هر دوی این نمایشگرها ۱۲.۳ اینچی هستند و درون پنلی عریض نصب شده‌اند.

در هایما 7X برقی هم چینش صندلی‌ها به صورت ۳+۲+۲ است. به‌ عبارت دقیق‌تر، صندلی‌های ردیف اول و دوم دو نفره و مجزا از هم (کاپیتانی) و صندلی‌های ردیف سوم سه نفره هستند.

آپشن ها و امکانات

در بخش امکانات و تجهیزات، هایما 7X-E نیز با دستی پر وارد میدان می‌شود. این مینی‌ون الکتریکی به سقف پانورامیک بزرگ مجهز است و کابین آن غرق در نور می‌شود. صندلی‌ها، غربیلک فرمان و برخی از قسمت‌های دیگر پوششی چرمی دارند. ضمن اینکه صندلی‌های ردیف اول به گرمکن مجهز هستند و راننده و سرنشین کناری می‌توانند وضعیت صندلی خود را به صورت برقی تنظیم کنند.

این خودرو از سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای، سامانه کنترل کشش و کنترل پایداری، ترمز پارک برقی، اتوهلد، دوربین ۳۶۰ درجه و سنسور نور بهره می‌برد. سایر امکانات قابل ذکر هایما 7X برقی عبارتند از سنسورهای هشدار وجود مانع در جلو و عقب، چراغ روشنایی در روز، آینه تاشوی برقی با گرمکن و سنسور کنترل فشار باد تایرها.

هایما 7X-E در بخش ایمنی نیز از تجهیزات قابل قبولی برخوردار است. این مینی‌ون جدید در مجموع ۶ ایربگ دارد و ترمز اضطراری خودکار آن از وقوع برخوردهای سنگین پیشگیری می‌کند. سیستم حفظ خودرو در بین خطوط، سیستم هشدار خروج از مسیر، سامانه کنترل نقاط کور، کروز کنترل تطبیق‌پذیر و رادار تصادف از جلو برخی از مهم‌ترین سیستم‌های هایما 7X در بخش ایمنی هستند.

قیمت هایما 7X-E در بازار

نمای عقب هایما 7X برقی

قیمت تقریبی نسخه برقی هایما 7X در چین، بین ۲۲۰ و ۲۶۰ هزار یوان متغیر است. این ارقام معادل ۳۰ و ۳۶ هزار دلار می‌شود. چنانچه هایما 7X-E به صورت وارداتی عرضه شود، با احتساب تعرفه موجود، قیمت خودرو در ارزان‌ترین نسخه از آن چیزی در حدود ۱.۸ میلیارد تومان خواهد بود.

فروش فوری خودرو

نویسنده: سعید علیپور

source

توسط blogcheck.ir